Morbide toeval

Vorige week donderdag om 21 uur 50 is mijn lief grootmoedertje Johanna Hilda Adriana de Graaf-de Roever (13-12-1908) overleden. Ook al was ze reeds 100 jaar oud, het was voor mij toch nog behoorlijk onverwacht. Gelukkig was het geen pijnlijke dood. Woensdag (morgen) om 12 uur is de begrafenis, op de Algemene Begraafplaats, Herfstlaan 3 in Heemstede. Daar zal zij bij het graf van haar man (mijn opa) Hannes komen te liggen.

In het NRC van gisteren (maandag 19 januari) stond voor mijn oma een overlijdensbericht (orbituary, rouwadvertentie), maar met grote verbazing zag ik op dezelfde pagina overlijdensberichten voor oud-klasgenoot en schoolvriend Jan van Schoot! Even dacht ik nog dat het om een andere Jan ging, maar toen ik z’n geboortedatum zag reageerde ik met een oprechte ‘What the fuck!?” Na even zoeken op internet begreep ik dat Jan met een vliegtuigje is verongelukt in Nordhorn. Djiez.. Jan had van mij ooit een FM-zendertje overgekocht, hij zat naast mij in de klas bij diverse lesuren op Het Thijcollege, en hoorde bij een groepje vrienden waarmee ik wel eens optrok, en ik zat achterin het busje wat hij bestuurde op de beruchte fietsenralley van 1983 (de kenners weten waar ik het over heb..). Jan was 1 van de weinigen waarvan ik het jammer vond dat het contact verloren is gegaan (nadat ik uit Oldenzaal was verhuisd).

Leave a Reply