dailymotion

Ja, even een demonstratie van hoe goed beeld en geluid nog te krijgen zijn met Flash Video van 320 bij 240 pixels. Was even sleutelen, want hun framerate is niet 30 fps maar ~25.015 fps. Let wel. PAL dus.
Voordeel van dailymotion boven youtube is dat ze stereo-geluid leveren (44100Hz 96 kbit/s Joint Stereo mp3), en dat er veel te vinden is wat YouTube (al) weg heeft gecensureerd (of gedwongen weg heeft moeten halen). Beetje jammer van die lelijke blauw-wit rommel op hun site. Als ze daar grijs-wit-zwart van zouden maken, zouden ze misschien in de buurt van het succes van YouTube komen. Nadeel van dailymotion is dat vooral Frankrijk het gebeuren daar domineert en het dus engelstaligen afschrikt, maar goed, het is dan ook een Parijse onderneming, dus dat moet mogen. De videos staan fysiek in Parijs, maar de site draait ergens rond London.

This Post Has 2 Comments

  1. Els

    Hier is je ma. De lerares komt even in mij boven. Het is niet “naar de troon stijgen” maar “naar de kroon steken”.
    😉

Leave a Reply