Stiekem wat van je leven maken.

Zijn banken nog wel een betrouwbaar opslagmedium? Mwoa... Is cash geld bewaren niet veel slimmer? Op zoek naar de waarde van goud kwam ik hier net dit interessante stuk tegen:

For those who consider taxation, regulation, and the myriad of other intrusions of government to be the greatest challenge to individual liberty, the alternatives may seem far less obvious. Yet only misconceptions about the nature and power of government stop most individuals from enjoying true freedom. The belief that governments perform socially useful functions, that you have a duty to obey laws, that government can be counted upon, and that the government is so powerful that it can prevent you from being free, are all mistaken beliefs.
“So many people live in chains of their own making,” he wrote. “They cry out for freedom from political policies they don’t like; they complain about the villains who prevent them from being free. And all the time they voluntarily tolerate boxes that reduce their freedom…” Most people seem to think of the government as an all-powerful giant with unlimited resources, super powers of control and surveillance, and the ability to keep every citizen in line.
“No matter what happens, you’re smarter than the government. You’re more flexible than the government. And you have more incentive to make your life work well than government employees have to make government work well — or even to make it work at all.” His first principle in dealing with government, then, is: Don’t be awed by it. What little the government achieves depends on the voluntary participation of its citizens. The second principle is: Don’t confront the government. A sure way to make your life miserable is to attack the government head on.

Jaja, dus puur en alleen aan jezelf denken. Doen alsof je ze niet door hebt, en hopen dat die government je nooit zal ontdekken? Maar wat nou als die government zich fascistisch op gaat stellen, zoals eigenlijk steeds meer het geval is? Nog steeds maar je mond houden en doen alsof er niks aan het handje is, of boze brieven sturen naar die government? Juist als je niks doet gebeurt er dit en dit. En wat nou als je met een klein groepje mensen ontdekt dat de hele mensheid nog maar een paar jaar te leven heeft? Ga je dat dan rondvertellen, of verzwijgen?

Bovenstaande gaat echt nergens over, zult u zeggen. Nou, dat denkt u dan maar mooi, ik weet wel beter. ;-)

Mijn foto-toestel is zowaar kosteloos gerepareerd en terug in huis. Applaus voor MBS E2E Services uit Badhoevedorp for a job well done! Moet nog even bekijken of alles het wel doet. Weldra dus weer nieuwe plaatjes bovenin deze pagina.

Leave a Reply