Omgaan met targets

Deel zoveel van de gebakken lucht die heden in vacatures te vinden is:
Bent u facilitair onderlegd? Kunt u goed tegen hectiek? Heeft u een dienstverlenende instelling? Bent u representatief? Bent u gemotiveerd en enthousiast? Denkt u in oplossingen en mogelijkheden?
Niet 1 van deze ‘eisen’ is concreet aantoonbaar te maken, en iedereen die een beetje kan acteren of liegen doet alsof die hier “JA” op kan antwoorden. Het lijkt met opzet zo vaag mogelijk gemaakt, zodat er vooral op niet vermelde kenmerken kan worden geschift. Of de afdeling HRM (die regelt welke menselijke bronnen misbruikt kunnen worden) wist eigenlijk niet hoe de functie in questie vorm te geven, en heeft maar even gekeken wat interessant genoeg klonk.
Je moet tijdig kunnen zorgen voor een stukje terugkoppeling naar de afdeling zus en zo, en kunnen omgaan met targets.
Hemeltjelief, wat zouden ze daarmee bedoelen? Dat je je niet meteen ziek meldt als je je target niet haalt? Dat je op tijd geloofwaardige smoezen kunt verzinnen? Hoezo is kunnen omgaan met targets nog een issue als je toch al moet denken in oplossingen en mogelijkheden, en goed tegen hectiek kunt?

Leave a Reply