Een tweede indruk

Tja. You only make a first impression once, zegt men. Het nadeel van veel Google/MSN-search hits op mijn naam is echter dat de first impression niet altijd klopt. Dit berichtje moet daar wat verandering in brengen..

Zo heb je de “Julius Thyssen” van FJT Holding in Duitsland (Die Familie Julius Thyssen Beteiligungsgesellschaft mbH). Zie hier. Rijke lui. Levert vreemde, doch interessante, eerste indrukken op. ;-) Dan hebben we Jules Thijssen, een collega geluidsman, stagemanager voor pinkpop, alleen veel dikker en ouder dan ik, wat vaak verwarring oplevert;
“Hey, ik zag op TV dat je geluid deed voor het bevrijdingsfestival Jules, stoer man!”
“Oh eeh, ja cool hè?”
Dan is er een raar internetbedrijf dat oude software-experimenten van mij en mijn neef tot “pest” en/of “spyware” heeft veroordeeld. Luiheid en gemakzucht en zelfverzonnen criteria van dat bedrijf, maar da’s natuurlijk niet leuk. Heb ze er ooit over gemailed, maar ze hielden hun poot stijf en wilden ‘t niet weghalen.
Ook zijn er hele stomme boze spammers die mijn naam graag zwartmaken, omdat ik me bemoei met publieke spam-block-lists (dus juist TEGEN spam actief ben). Verder honderden hits op mijn naam voor usenet-berichten die via vreemde web-interfaces doorgegeven worden, waarbij vaak de eerste indruk is dat ik topics start met titels als “Theedrinken met terroristen”, terwijl ik er hooguit een reactie op heb geschreven. En hier is Google zo verkeerd om als eerste resultaat een akkefietje met Stan Kalisch III te plaatsen, waardoor het lijkt alsof ik me bezig heb gehouden met kettingbrieven of zo, wat natuurlijk onzin is!
Daarnaast kun je hier lezen how jult works :-)

Voeg daarbij dat mijn achternaam met zowel een ij als een y geschreven kan worden, en ik nog meerdere voornamen gebruik ook. Zo kennen sommigen mij als Juul, en anderen mij als Jules of Sjuul, maar zelfs Ben van Benedictus gebruik ik wel eens, als dat zo uit komt. Controlling my search-engine presence is dan ook een bijna onmogelijke opgave, en google-indexing rondom mijn identiteit is vermoeiend als mensen te snel hun oordeel vellen. Mijn boodschap luidt dus:

Als je onderzoek doet naar mij, bijvoorbeeld als werkgever, vertrouw dan niet teveel op die eerste indrukken, kijk ook eens wat verder dan die ongeduldige neus lang is, dan merk je al gauw dat het echt nog veel erger is dan je dacht ;-) Om dit geheel kracht bij te zetten even wat extra ruis voor de lieve Google spinnetjes: J. B. Thyssen, Julius Thijssen, Julius B. Thijssen, Julius B. Thyssen, Juul, Julius Benedictus T., Jules sans scrupules, jult. Oh ja, enne 195.64.95.116 is NIET dement geworden, zoals u elders in Google leest. Dat verhaal is verzonnen door een jaloerse ex van iemand die mij (terecht) veel leuker vond dan hij ooit had kunnen zijn.

And here’s a hint if you’d like to stalk me: Check the links at the right under Diamonds & pearls, I use the following nick-names online in several forums and usenet (in most cases I also was the first ever to use them):
Meow, Meowbay, bayme, baymeow, Cat B., JBT, F1r3f0x (I used that nick way before Mozilla started using it), Liefde, mmm, marsepein, MusicMaestro, Amsterdam, Uweetwel, Iemand, Niemand, Decibel Tushes Yins Unjust, jultus, Ben, Benedictus and a couple more I rather keep secret ;-) So if you ever met any of those and thought “Hmm.. could that be him?”, it probably was, although Meow has become quite common over the years and used by many others as well.

Leave a Reply