Zomaar geld cadeau

update van een oud bericht – Blijkt dat dit stokoude berichtje alwéér veel nieuwe bezoekers lokt. Schijnbaar heeft ‘de economische crisis‘ tot gevolg dat veel mensen inzien hoe handig contant geld was (is, en blijft).. ;-) Daarom onderstaande nog even wat verbeterd.

Deze neppert alwéér in mijn Inbox:

Ik dacht eerst ook dat het om bedriegerij ging, maar 2 weken nadat ik dit e-mailbericht ontvangen en teruggestuurd had, nam Microsoft contact met me op, vroeg om mijn adres en binnen een paar dagen ontving ik een cheque van $24.800,-.

Raar dat er nog mensen zijn die in deze sprookjes geloven, en die verhalen doorsturen, precies zoals hen opgedragen wordt. Als Bill Gates of MicroSoft geldbedragen zou gaan uitdelen aan de hand van verstuurde mailtjes, dan zou dat wereldnieuws zijn! Sowieso ga je dergelijke mailtjes niet rondsturen na 24.800 dollar ontvangen te hebben. Dan heb je wel wat beters te doen.
Last but not least moet je van die 24800 dollar een flink deel afstaan aan de belastingen vanwege het schenkingsrecht. Kan oplopen tot 68% aan de staat doneren als je een waardevol cadeau krijgt. Pure mafia en jaloezie, als je het mij vraagt, afdracht bij schenkingen. Waarom bestaat dat? Valt echt nergens mee te verantwoorden of goed te praten. Afgunst verheven tot volksdeugd. Het bewijs dat sommige belastingregels uit vervlogen tijden stammen. Het gaat een ander niets aan wat u cadeau geeft of krijgt, houden zo.
Voortaan *altijd* cash doen, dus.

Cash geld heeft sowieso grote voordelen:

– je kunt zuinig leven zonder daarvoor gestraft te worden (i.e. zuinig leven heeft weer zin)
– je kunt uitgeven zonder dat Grote Broer het weet – pet, zonnebril en nepsnor op en camera’s ontwijken ;-)
– geld is makkelijker over te dragen bij bedrijfsoverdrachten/beëindigingen
– geld blijft buiten beslagleggingen (die zijn al vervelend genoeg)
– geld blijft buiten erfenis-belasting
– geld is makkelijker te schenken (men weet niet dat je het hebt, dat je het kunt weggeven)
– geld is niet altijd volgens de (veelal onredelijke) regels verkregen, je hoeft daar geen uitleg over te geven, dat scheelt tijd en bureaucratisch gemekker
– de fiscus kan ieder moment besluiten vermogensbelasting in te voeren, of een vermogensgrens te verlagen
– cash sparen versus AOW-premie is qua rendement al lang in het voordeel van cash sparen.
– je wordt niet gekort op AOW/WAO/WW/RWW/GAK etc.
– geen gevaar verdwijning van pensioen (dat ‘fonds’ beheer je zelf!)
– je spaargeld blijft behouden
(deels met dank aan .Peter uit nl.politiek)

Trap er dus niet in; Al dat zogenaamde betalingsgemak met chip, pin en giraal betalen heeft een achterliggend doel: Controle over jouw geld. Tappen van jouw eigendom.

This Post Has 6 Comments

 1. Don Juan

  Misschien even naar Microsoft mailen.

  Of ze het contant kunnen komen brengen. 😉

 2. Els

  Haha, wij hadden hem ook ontvangen hoor die neppert. Moesten er heel erg om lachen, de hebzucht van de mensen…

 3. Martijn

  Wat zijn nou de nadelen van cash geld? Zijn die er wel?

 4. Bram haan

  Nadeel cash geld is natuurlijk de inflatie. Nu 100 euro is over 10 jaar bijna gehalveerd (je kunt er dan de helft minder voor kopen)

  1. jult

   Hoezo is dat anders dan wanneer je het op een bankrekening hebt staan? Die 100 euro is op die bankrekening niet meer waard geworden dan de cash versie ervan.

 5. jult

  Dan koop je er gouden munten voor. Die zijn behoorlijk waardevast. Sterker nog, die stijgen nogal eens in waarde, blijkt.

Leave a Reply