quiz weather

Kloteweer hier in Amsterdam, dus hoog tijd voor een quiz. Ik vond ‘m via E. Natuurlijk blijkt dat ik hoog scoor bij athe├»sme, en de boeddhistische score verrast me eigenlijk ook niet;

You are… an atheist, though you probably already knew this. Also, you probably have several people praying daily for your soul. Instead of simply being “nonreligious,” atheists strongly believe in the lack of existence of a higher being, or God.

atheism

92%

Buddhism

71%

Satanism

67%

Paganism

54%

Islam

38%

Christianity

25%

agnosticism

21%

Hinduism

17%

Judaism

17%

Wat me een beetje stoort aan de tekst van de uitslag is dat ik niet in ‘a higher being’ zou geloven. Op de stelling
I am certain that no being higher than humans exists.
heb ik toch echt aangegeven daar niet geheel mee te agreeen. Ik weet dat er wel sturende krachten bestaan, maar de vorm daarvan is onbelangrijk, en je kunt er ook niet in ‘geloven’, want die krachten zijn er. Ze gedragen zich niet superieur aan de mens, ze droppen slechts hints; Soms wat sterker en duidelijker, en of we er iets mee doen is geheel aan onszelf. Mensen die veel met muziek te maken hebben (her)kennen dit verschijnsel wel, gok ik..

Leave a Reply