Radio Globo

Tijdje in Italië geweest, en 1 ding valt nogsteeds ontzettend op: Er is muziek die men hier niet durft te draaien, omdat men (schijnbaar) vindt dat het ‘foute’ muziek is. Moet echt eens afgelopen zijn. Gewoon draaien, luisteraars willen het horen. Nu *hebben* we hier een ID&T, een 538, een Radio 3, een Fresh FM, maar nogsteeds hoor ik daar NIET de muziek die ik ook verwacht te horen. Het is allemaal dezelfde uitgekauwde soul, house, hollandse trance en zichzelf in stand houdende bekende-nederlanders rommel. Waarom heeft men in Nederland toch zo’n moeite met het gewoon zonnig zijn, en daaruitvolgend DJ te zijn? Men doet hier veel teveel zijn/haar best om cool en trendy te zijn, en misbruikt daarvoor het publiek. Voorbeelden waar ik dan ongeveer op doel, die missen:
I Don’t Know – Erika, Non So Perchè (Be My World) – Milky, Change The World – Keith Taylor, Ja Sei Namorar – Tribalistas, Remains The Same – Salsotto Productions. En dan niet denken “ach gut, Julius wil zijn vacantieplaatjes horen”, NEE ik geef slechts een indicatie, er is ook zulke muziek uit NL zelf, uit Duitsland, Engeland, Frankrijk, US, Skandinavië, maar je hoort het hier niet. Zoals het er nu naar uit ziet moeten luisteraars ervoor uitwijken naar radiostations als http://di.fm
Mooiste klapper is nog wel dat het hier vaak ook niet eens te koop of te krijgen is, anders dan via een afgelegen platenzaak die de moeite neemt muziek te importeren door fysiek naar het land van herkomst af te reizen. En Stichting Brein maar zeuren over de uitwisseling van muziek via internet. Zelfs als ik muziek WIL kopen, dan is dat niet eens altijd mogelijk. “we kunnen het wel voor u bestellen, kan 3 weken duren” NEE, ik wil mijn muziek NU kunnen kopen! Ik kan meerdere voorbeelden noemen van CD’s die ik al jarenlang WIL kopen, maar tot nu toe alleen maar in mp3-vorm heb kunnen bemachtigen! Laten die motherfuckers eerst maar eens voor een fatsoenlijk aanbod en distributiesysteem zorgen.

De domeinnaam van mijn vaders website is nog maar enkele dagen in beheer van domeinzuigers namezero. Dus word het even heel spannend, omdat ik hem zelf in beheer wil nemen, in wil pikken, vlak nadat the name expires, zoals dat heet.

Leave a Reply