2007

2 + 7 = 9 Dat zou moeten betekenen dat dit voor mij een heel goed jaar moet worden, want zelfs al heb ik er nog nooit loterijen mee gewonnen, 9 is mijn geluksgetal. Of eigenlijk meer 333, wat ook weer 9 is natuurlijk. Aangezien de oud & nieuw festiviteiten alleen maar zijn gebaseerd op het bestaan van onze jaartelling en “tijd”, en kerst een hoofdzakelijk religieus en shopping-ziek gebeuren is, zijn dat dagen waarop ik eigenlijk weinig te melden heb. jult is er stil van. Allemaal wel leuk en mooi, hoor, die lichtjes (ik heb zelf ook een snoer van 96 schattige lampjes door mijn huis hangen), maar wat we vieren is volgens mij gewoon dat we niet hoeven te werken, of dat de bureaucratie UIT staat in die dagen. Geen kantooruren, dus ook geen lastige telefoontjes. En dat er veel en lekker gegeten kan worden. That’s it. De rest is allemaal onzin.

Demotiverend ook weer, al die lotto-winnaars met hun miljoenen. Zelfs die staatsloterij jackpot is gevallen. Waarom merken we nooit wat van die mensen? Elke maand zijn er weer enkelen die vanuit niets ineens multimiljonair worden. Alleen in Nederland al minstens 20 nieuwe miljonairs per jaar. En wat doen ze ermee? In zichzelf keren, emigreren, zich afsluiten van de wereld. Allemaal van die ego dingen. Zelden iets leuks onverwachts. Veel geld maakt kennelijk saai en bang. Dat beetje liefdadigheid is zo futloos, en altijd heel erg politiek correct. Het tegendeel moet in ieder geval echt nog bewezen worden.

Zo, weer een lekker depri stukje, daar zat u dan zo lang op te wachten. ;-)
jult.net en een heleboel andere belangrijke zooi gaat trouwens verplaatsen, technisch gezien. Het wordt er sneller en beter van. Ben nieuwe servers in elkaar aan het zetten, helemaal op afstand. Zo gaat dat tegenwoordig. All you need is a shell (SSH) en webmin of een ander controle-dingetje. Zat te testen met versies van Debian, Gentoo, open Suse en Fedora Core, was bijna klaar met alles weer op Fedora Core te hebben, maar last minute bleek CentOS het voor mij toch net wat beter te kunnen. Het zogenaamde yum package management bij centos (voor de MS Windows mensen: soort van “windows update”) is werkelijk subliem te noemen. Als je een eigen linux server wilt beheren, go with centos.

Leave a Reply