15 maart 2004   We nodigen u uit voor een gesprek

Is this one of those talks where I get to participate, or one where I just listen?


5 maart 2004   De Gevaarlijke Gek Met Zijn Giftige Pen

Een Suske & Wiske titel? Neen. Het is wat de werkelijk gevaarlijke gekken over mij denken te mogen vinden en zeggen. Of mijn huisarts mij door had verwezen naar een psycholoog, vroeg de bedrijfsartse mij vanmorgen. Nee, natuurlijk niet, bitch. Is maar goed ook, want die psycholoog zou nadien zelf in behandeling moeten, vrees ik ;-) "Die vraag kunt u trouwens beter aan andere mensen op mijn werk stellen" vulde ik aan. Zou ze dat ook noteren? vroeg ze zich vast af. Naaa, we schrijven wel op: "living in denial", a sure sign of mental illness. En zo gaan er weer enkele honderden uren loon verloren aan door een klein groepje (zich vervelende) mensen verzonnen bullshit, en komt er natuurlijk nooit meer wat terecht van goede radio.


1 maart 2004   Fuck Fraunhofer

Now is the time to start giving a huge finger to Thomson and the Fraunhofer Group and slowly start switching to Ogg Vorbis. Since the latest ogg encoder has been released it's safe to say that when you create 170 kbps or bigger .ogg files (use Quality-setting 6 or higher), its quality surpasses MP3 with same sized results. Here's Windows software using ogg, for now use dMC and then add the ogg codec, or simply use the OggDrop XPd

Bah wat is dat style-sheet gezeik toch een slechte uitvinding. Gespreide content, hoe dom kun je zijn? Vroeger had je de gehele inhoud nog gewoon in 1 bestand staan, nu moet je 4 hoeken en gaten langs om een simpele webpagina in te laden. Wat een fucked-up gehannes, no way dat dat sneller of makkelijker is. Ik ben alleen al dagen bezig om die pivot-meuk een beetje te laten poremen op een manier die me bevalt.


24 feb 2004   er hoeven tenminste geen batterijen in

En het trilt even lekker, het is groter en het is warm en (door en door sl)echt, en het is een soort free entertainment machine. Toch gaan we voor een ander, want we 'houden' al zo lang van die ander. Right. Groetjes? Fuck groetjes. Als ze ooit al gemeend waren dan wil ik geen groetjes, ik wil allesbehalve groetjes.

We hadden al de APK Keuring, het ISBN Nummer, VARA Radio, VPRO Radio, persbureau ANP, De DNB, TPG Post, ING Groep, FM modulatie, AM modulatie, ABN AMRO Bank, HIV virus, Station CS en het CD schijfje, en nu hebben we ook BNR Nieuwsradio. Dus vanavond: professioneel nieuws op BusinessNieuwsRadio Nieuwsradio met de BusinessNieuwsRadio Nieuwsradio nieuwslezer, op de radio. Echt een licht dat die nieuwe naam heeft verzonnen, en een wonder dat die er dan nog door is gekomen ook, of ben ik nu gek? Nee, Eugene Roorda heeft hier ook iets over te zeggen.


5 feb 2004   Meten met 10 maten

Gut gut, wat zijn de meeste mensen toch ontzettend stom, en walgelijk hypocriet. Soms werk je jarenlang met mensen samen, en kom je er na verloop van tijd achter hoe die mensen eigenlijk ècht zijn, tonen ze hun ware aard. Het valt vaak zo tegen als je, zoals ik, in beginsel positief bent over de mensen om je heen, mensen die je dacht te kennen. Het valt tegen dat het bij die mensen puur blijkt te gaan om geld en dus alles (wat ze zeggen, vinden en doen) staat en valt bij de kontenlikkerij naar de leiding toe. Te scheiterig om eens de waarheid te spuien, allemaal chicken-shit als blijkt dat hun baan wellicht op het spel komt te staan als ze openlijk aan jouw kant staan. De gedachte alleen al. Hoe durf je het hangende ijzer ter sprake te brengen? Hoe durf je betrokkenheid te tonen, hoe DURF je nog van je werk te willen houden? Hoe durf je nog wat goeds te zien in je wanstaltig ondankbare medemens? Achter je rug om blijken ze over je te praten alsof ze te maken hebben met een gestoorde freak, maar wat zij niet weten is dat ik weet hoezeer ze zelf die gestoorde freaks zijn. Je hoeft maar even te goed van vertrouwen te zijn, je werk te goed te doen, en ze steken je in je rug. Is het niet uit jaloezie (ze durven niet wat jij durft, ze kunnen niet wat jij kunt), dan is het wel omdat ze meer willen verdienen dan jij, en daar moet natuurlijk altijd een reden voor blijven bestaan, ook al weten ze dondersgoed wie er het meest zou moeten verdienen. Ik noem maar wat fictieve voorbeelden, maar mijn vrienden begrijpen mijn punt. En ik zet mijn site weer open voor bepaalde IP-adressen, dan kunnen de lezers bij zichzelf te rade gaan over of ze zich aangesproken moeten voelen...

'Hij had een wapen op zak.' Heb ik nooit begrepen. Die shit in je zakken, of het nu een mes of .38 special is, steekt in je been, is zwaar, en meestal ook nog duur en fragile. Ik vond dat aan walkmans altijd al raar; Waarom willen mensen zo veel rommel bij zich dragen waardoor ze ernstig worden beperkt in hun bewegingsvrijheid? Loop je met zo'n stuk technologie op zak, dan kun je het hard rennen dus wel vergeten. Weg is je gevoel van vrijheid, van bewegingsvrijheid, van snelheid. Zeg maar vast welkom tegen het dik worden, want veel en vlug bewegen is out of the question! Du moment dat je jezelf gaat bewapenen, dus bijv. loopt met een mobieltje of met een pistool op zak, ben je ineens breekbaar geworden. 1 keer ergens tegenaan stoten en je knalt jezelf in je been, of breekt je nieuwe sms-machine, of laat je extra batterijensetje vallen. Ook kun je nergens meer naar binnen zonder lastig zakken te moeten legen, of garderobes te moeten vertrouwen of wantrouwen etc. Oh jee, misschien gaan ze wel in je zakken kijken, en misschien jat iemand wel dit of dat uit je jaszak. En wat nou als je met een wapen op zak loopt en je ontmoet de vrouw van je dromen en zij vraagt je mee naar binnen bij een gelegenheid waar ze geen wapens toelaten. Hoppa, daar gaat je kans op een leven. Ik begrijp dan ook echt niet wat mensen met wapens op zak moeten, alleen al praktisch gezien is dat ontzettend veel gehannes. Je was al zo vederlicht met die sleutelbos, die portemonnee, die Blistex, dat draagbare achterlichtje, die rugzak, die mobiele telefoon, die mp3-speler, die walkman, die ketting, dat horloge, die bril, enzovoorts. Wat moet een mens met nog meer troep op zak? Wie zit er nou te wachten op verzwaring of nog meer immobiliteit? Onbegrijpelijk.


25 jan 2004   Cute face, hot body

Surely there must be more to romance than some brazen scramble for the most socially valued genes as exemplified by the ability to get a BMW? schreef Michael Kelly een tijd geleden al, en er blijken er meer met 'vision', want ik ontdekte laatst nog zo'n diamant op het web. Hij is wat rommelig en verslaafd aan videogames, maar schrijft veel herkenbare waarheden.

Ken je dat, je zit naar een film te kijken en ziet ineens grote overeenkomsten tussen mensen 'dichtbij' en mensen op TV? Ik zag dat Mimi Rogers lijkt op een kruising tussen mijn zus (Victorine) en Frederique de Jong (een collega van BNR). Best een vreemde gewaarwording.
Nog even wat reclame voor 1 van de mooiste jaren uit de dansbare muziekgeschiedenis, hier is DD's 1982-mix te downloaden. Mis 'm niet. Zelfs als je er toen niet bewust bij bent geweest kun je horen hoe mooi muziek zijn kan...
Dan hebben mijn vrienden van Nullsoft Winamp 5 onlangs released. Beter dan versies 3 en classic 2 samen, highly recommended. Evenals onze nieuwste RazorLame release (de high-end MP3 encoder, en mp2/mp3 decoder, for Windows).

Everything written here comes from my heart and not from that of my employer(s).

Alles wat ik hier schrijf komt uit mijn hart, niet uit dat van mijn werkgever(s)


link to previous stuff   -   link naar de niet te missen voorgaande zooi

Yours truly

elke beetje lul heeft zijn eigen url

Julius B. Thyssen

random link