die sonne ist ja alles was wir haben auf der welt

J is now feeling
The current mood of Julius at www.imood.com

american english march 31 2002

Final meals from the sentenced to death. Fascinating stuff.
Saw an interesting movie this week, I recommend viewing it. There are many americans I like and stay in (mostly virtual) touch with, you wouldn't believe how much they hate their current asshole Texas-president.
OK, I admit to being called a hacker a lot lately, they're not the bad guys, trust me. There's a good book about it. Listen to what the author has to say, it's quite on the spot and down to earth.


march 24 2002

Jerome Heckenkamp is considered to be yet another evil hacker, so now: 'Jerome is back in the Santa Clara County Jail after a court hearing yesterday. Judge Ware, instead of answering Jerome's questions, asked him to put the questions in writing, in the form of a motion. Even though $50,000 has been posted for Jerome's bail and no claim has been made of his violating the bail, and despite the fact that he has always appeared at all hearings, Jerome is again in jail. His "crime" is asking questions in the courtroom. No other reason can be given.'
Check out Jerome's lecture about SSH (which, by the way, runs on jult.net:22 now). This guy should be some kind of danger to society? Get real. Oh how people get scared of those who have 'the knowledge'. They're using the technologies everyday, but they don't want to know what's behind it.


march 17 2002

OK, so yeah, the servers at home are all back online. Now, I just know you want to know which computer-part you are like.


march 04 2002

There's a reason why I'm not updating as much as I usually do. It has to do with the fact that jult.net is practically non-existing as long as my home-servers are down. My home-servers are down because there's no DSL right now. There's no DSL because I've been swapping from 1 phoneline ISP to another, and switching apparently takes them weeks, hopefully not months. I used to do all the work on my domains from one host, either remotely accessed or not, and currently that host does not have a static internet connection, so not much is happening these days. Yes, it sucks.


feb 16 2002

Sun's new Cobalt server appliances rule, big time. Especially the standard Qube3, amazing value for it's price!


feb 4 2002

Don't miss Tonie's Tour de Silicon Valley. I especially like the googlin car and this Cisco router ;-)


2 2 2002

And there we have it;
SecurityFocus can do nothing but conclude that Windows 2000 is at least just as secure as Linux, measured until August 2001 that is.

'Let's get this straight:
A president we did not elect, heading a government bought off by corporations, arrogantly and agressively pushes a pro-corporate domestic agenda and foreign policy. Now over 6,000 people are dead and he says we're at "war", fighting secret battles against unknown enemies, and he wants everyone to be "patriots" by forsaking our civil liberties and going "shopping".'

The internet domain where this text used to be on (raisethefist.com) has been shutdown by US-government...


link to previous stuff
 go dutch 10 april

Hoi mam ;-) (1 van de trouwste bezoekers van deze pagina namelijk. Best wel schrikken, soms ja..) Alles goed hoor, ik red me wel.


9 april

Even recapituleren; Over 870 jaar knalt er in ieder geval zeker zo'n asteroïde op aarde neer (Ja want je dacht toch niet dat ze daar wat tegen zullen kunnen uithalen?). Dus over 15 generaties is alles wat we nu doen voor niets geweest, zou je toch wel met redelijke zekerheid kunnen vaststellen. En onderwijl, in mijn korte tijd hier, moet ik me dan vreselijk druk gaan maken omdat heel veel mensen van een stom stukje software afhankelijk zijn waar ik welbeschouwd niks mee te maken heb (gehad). Jaaaaaja. Men neme een bakplaat, men plaatse er lucht op, en men hebbe een medium wat afhankelijk is van systeembeheerders die te weinig tijd hebben om de bakplaat vrij te houden voor nieuwe lucht die steeds meer geld kost en alsmaar minder oplevert. Zoiets?


4 april

OK Dennis, daar heb je een punt. Ik schrijf soms heel snel en heel direct dingen van me af, dan gebruik ik de vorm van macht die ik kennelijk middels deze website heb verworven, voor het uiten van dat wat me dwars zit, dan bezorg ik bepaalde lezers en lezeressen koude rillingen omdat ik dingen doe die je niet hoort te doen. Ook al is de essentie goedbedoeld, meestal als ik de volgende ochtend zie wat ik heb geschreven realiseer ik me dat ik daar helemaal niet meer 100% achter sta, dat ik het in het net wil overdoen, of dat ik er niet mee geconfronteerd wil worden, zoals ik dat veel te vaak al heb meegemaakt. Je denkt al gauw van "ach, who cares, hoeveel mensen lezen dit nou?" en schrijft er een end op los. Tot mensen je anders aan gaan kijken doordat of omdat je die 'rare website' hebt. Maar je hebt gelijk. Ik durf ervoor te staan, geen gelul.


3 april

Lieve mensen, jullie roken teveel. Prikkende ogen, vieze lucht in mijn voor niets gewassen kleren, een nare nasmaak in mijn keel, vervelende spanning van stressy mensen op zoek naar stress-artikelen en tolerantie van de 'vijand', veel negatief gedoe om iets goors, en vooral heel veel verbazing over het feit dat jullie daar nog echt wat aan vinden ook. Ik ben vaak geneigd helemaal te kappen met werken voor en met mensen die roken. Ik heb geen zin meer in die shit, in die eeuwenoude zeur-gesprekken daarover, in dat gelul en die smoesjes van de ongezonde asociale medemens. Fuck it, het is niet mijn probleem, en ik laat anderen er niet langer mijn probleem van maken. Het is als die film "187" met Samuel Jackson, a dead end, je kunt je er wel tegen gaan verzetten, maar domme mensen met domme gewoonten hou je toch. "Oh dus Julius schrijft dat ik dom ben omdat ik rook?" Ja. Je bent dom, OMDAT je rookt. "Oh, dus dom zijn is iets kwalijks?" Nou, dit soort domheid is een keuze, die je niet hoeft te maken, en ik heb geen behoefte me nog 1 minuut langer bezig te moeten houden met andermans domheid. Dan maar een arrogante kwal. Ik hoef niet te weten dat je gestopt bent, ik hoef niet te weten dat je wilt stoppen, ik wil niet horen dat het je niet lukt om te stoppen, ik ga hier niet over. Zelfs op m'n verjaardag stinkt het. Van alle kanten. Want het is mooi weer, de lucht is helder en schoon, en die rook verziekt dat.
Goed gezien, jult wordt ouder; hij valt in herhaling ;)


31 maart

Rotzooi en veel meer glas op straat dan (zeg) 10 jaar geleden in Amsterdam. Is dat nou nodig? Het lijkt wel een strategie om het fietsverkeer te dwarsbomen. Of het is de stadsreiniging die niet meer goed werk verricht. Ook de mensen op straat gedragen zich anders. Ze zijn arroganter, dommer en minder zelfbewust in het verkeer. Zo loopt men waar ik woon midden op straat, alsof het voetpaden zijn. Een direct gevolg van die achterlijke leidsestraat-politiek van die bitch die hier in Amsterdam denkt wat goed is voor het verkeer in de stad. Afdeling dom en onnadenkend nieuwe regels verzinnen om het de fietser en autorijder in de stad onmogelijk te maken zodat zij zonder uit te hoeven kijken in haar egoïstische eentje fijn op straat door de Jordaan kan sjokken op haar vrije uitgaansdag. Ik weiger nog langer te rinkelen met mijn fietsbel, liefst jaag ik die aso's de stuipen op het lijf door vlak langs ze te scheuren met m'n fiets. De reacties zijn allemaal zo voorspelbaar; altijd excuseren ze zich omdat ze weten dat ze op straat lopen, altijd schrikken ze van hun onoplettendheid en springen (zonder uitzondering veel te laat) opzij, en altijd doen ze alsof het ze wat kan schelen en buigen wat af richting stoep. Maar de volgende dag lopen ze er doodleuk weer. They act like they own the streets. MY streets. Ze leren het pas als ze een keer flink aangereden worden. IK gedraag me namelijk niet zo, ik loop niet midden op straat, en als ik het doe nooit zonder me dat zeer bewust te zijn, ik denk aan andere deelnemers in het verkeer. Dat is waarom ik zo onnodig vaak mijn rijbewijs niet heb gekregen van dat debielenclubje dat denkt te kunnen uitmaken of mensen goed kunnen autorijden of niet. Ik was een te goed chauffeur. Ze zochten naar gebreken die er niet waren. Ik ben te veilig voor dit verkeer, ze willen een domme aso bestuurder, zonder verantwoordelijkheidsgevoel, die krijgt meteen een rijbewijs. Weet je wat? Ik ga die luilakken maar eens aanrijden in plaats van ze alsmaar te ontwijken, dan moeten ze maar uit hun doppen kijken en op de stoep gaan lopen en zich bewust zijn van de ruimte die ze in beslag nemen. Het wordt er niet beter op. Julius is er bitter over.
American History X gezien gisteren. Film met een onrechtvaardig einde, mijns inziens. Onschuldige brandweer-pa van onschuldige blanke jongen wordt vermoord door een zwarte junk. Jongen verandert in skinhead white versus black leader die (vond ik) veel goeie dingen zegt maar nogal haatdragend is naar die 'zwarten' toe. Later, 's nachts, proberen een paar negers zijn auto te stelen. Jongen verliest controle, schiet en trapt dieven total loss, 2 doden. Niet zijn schuld, zou ik denken, immers; ze waren zijn auto aan het jatten. They had it coming. Maar goed, eigen rechter spelen mag niet en hij moet ervoor in de cel. Daar ziet hij zogenaamd het licht en komt erachter dat er ook wel leuke zwarten zijn, en dat zijn leven niet beter wordt van al die haat. Vlak nadat hij vrijkomt wordt z'n jongere broertje om niets neergeschoten, door, je raadt het al, een zwarte gozer bij hem op school. Conclusie die kijker volgens regisseur/schrijver mag trekken: Veel buitenlanders zijn de oorzaak van veel ellende, maar je kunt er beter niets aan doen want dan heb je geen leven. De 2 vermoorde blanken waren redeloze domme acties, de 2 vermoorde zwarten hadden er duidelijk om gevraagd. Wat een irritante bullshit.
Zo, weer genoeg reactionaire praat van ome Sjuul, maar ik wou dat ik een keer niet zo vreselijk gelijk had ;)


30 maart

Hier moet maar eens wat nieuws komen te staan. Dus. Maar wat? Ik heb eigenlijk alleen maar niet leuke dingen te melden. Behalve misschien dat het eindelijk voorbij is, die rare net niet koud genoeg maar toch te koud om het leuk te vinden periode. Ah, pucky is er ook mee gekapt. Typisch. Macedonian Halva, erg lekker, bijna niet meer te krijgen in Amsterdam.
Zeer binnenkort is het jult cult foto-album online, dat zal zich dan langzaam gaan vormen tot iets geweldig groots, vermoedelijk. Heb er 10 GB voor vrij. Leuk eraan is dat ik het zelf beheer, en zoals de kenners weten houdt dat in dat dus alles mag ;) en dat de grenzen ver te zoeken zijn. Toch ga ik me niet verlagen tot disclaimers. Toen ik kind was kon ik ook zelf wel bepalen of iets te hard of te eng voor mij was. Bovendien vond ik de dingen die ik niet mocht zien juist wel leuk als kind. Ik ben dus niet voornemens de kinderen (van) bezoekers te waarschuwen dat, wanneer en als ik te ver ga. Jammer dan.

Yours truly

elke beetje lul heeft zijn eigen url

Julius B. Thyssen

« ? journal.domain # »
« webloggers »
« # .net ? »

random link

...