Van Frankfurt naar Maidenhead naar Brussel

Dames en heren, de jult secure net services zijn stilletjes alwéér verplaatst naar andere servers. En de boel moet er alwéér sneller door zijn geworden. Deze zoveelste migratie was aanvankelijk niet mijn idee. Eerst was de hardware-eigenaar van mijn server in Frankfurt het zat om samen te werken met het schijnbaar stroeve Netdirekt en Exportal, dus had ‘ie zijn hele zooi naar California in de US of A verplaatst. En ik wilde niet mee. Toen vond ik een vergelijkbaar product bij a2b2 in Maidenhead nabij Slough in de buurt van London in Engeland. De server-beheerders daar waren echter overspannen en niet bereid dingen aan te passen als dat hard nodig was. De weinige dingen die ik niet zelf hoef te doen voor mijn server(s) konden ze daar niet goed doen, bleek. De directeur wilde mij dus weg hebben. Het was kennelijk vreemd dat ik verwachte te krijgen waar ik voor betaald had. Ik moest echt overal “please” in schrijven en voorzichtig zijn hun ego’s niet te krenken. Da’s anders dan bij amerikanen, duitsers, nederlanders, fransen of belgen. Die kun je rustig kil en zakelijk benaderen als ze hun werk niet goed doen. Het is vreemd hoe cultuurverschillen naar boven komen bij zoiets onpersoonlijks als het afnemen van internet-diensten, en al op korte afstand merkbaar worden.

Anyway, ik heb mijn tot nu toe beste thuis gevonden bij Stone Internet Services uit Gent in België. Tot nu toe buitengewoon goede service, aardige eerlijke en vooral ook duidelijke taal van vakmensen. Waarom niet in Nederland? Wel, daar heb ik een aantal redenen voor:
Prijs-kwaliteit verhouding, betrouwbaarheid van de persoon waar ik zaken mee doe (Stein is echt oké), ligging van het datacenter, pingtijden vanaf Parijs, Amsterdam en de rest van de planeet. Alles is gunstiger voor mij hier dan bij vergelijkbare servers in NL. En ik wilde nu eens iets wat lang blijft bestaan.

One Reply to “Van Frankfurt naar Maidenhead naar Brussel”

  1. Ah.. die Stein, ja die ken ik nog wel. Stein heeft mijn scrapedfeeds.com indertijd nog een redelijke lange periode voor nop gesponsored. Niets mis mee zolang het werkt maar ik heb te vaak downtime meegemaakt met die mannen. Dan weer van de ene server naar de andere dan was de site weer down voor defecte onderdelen etc. etc.. Ik krijg volgens mij nog steeds af en toe eurohost berichten (onzinnig, maar krijg me maar niet afgemeld).

    Ook was het irritant dat de logfile continue volliep waardoor de space in het gedrang kwam en dan moest je weer handmatig dingen uitvogelen ..

    Tjsak!
    Dennis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *