What a wonderful world?

Fiets gejat, help mij om 'm terug te vinden!

Het is deze fiets, maar dan zonder het windscherm (dat met die stippen),
en MET een (dubbele) fietstas achterop, lichtgrijs/zilverkleurig.


Hier stond 'ie, tussen 5 juli 2012 18:00 en 6 juli 2012 09:00 is 'ie gejat.

Opvallende kenmerken:

- Dikke witte banden.

- Oranje kleur zichtbaar onder overgespoten titaankleurige verf (zie bijv. op het voorwiel, gemorst op de velg, te zien op 3e foto).

- Zwaar frame (er staat "HEAVY DUTY NL" op), merk Gazelle, 3-versnellingen (nexus).

- Voorlamp zit midden voor aan voorrek (zie je niet veel).

- Bovenste deel van het metalen rek aan de voorkant is er af geschroefd, zoals hier duidelijk te zien is:

- bobike zitje zit met een klein hangslotje vast, dus dat zal nog wel zo zijn..
LET OP: Gestippelde spul op de bekleding van het zitje zie je niet veel. Als je dat ergens tegenkomt, zelfs in de vuilnis, iemand die een bobike zitje heeft waar die retro-bruin-witte stippels op zitten, dan deugt er vast iets niet.. Hier gaat het om:

Wat handig is om te weten: De fiets past vrijwel niet in gewone fietsstandaarden in de stad (te breed stuur, dikke banden), dus degene die 'm nu heeft zal 'm los gaan plaatsen. Vandaar nog een zij-aanzicht foto van de fiets, onaangetast/nieuw:


Mocht je 'm ergens zien staan, of aangeboden zien worden: jultus @ gmail . com

OV-chip shit deel zoveel.

- Waarom lees je 'Inchecken' OF 'Uitchecken' op de schermpjes van sommige paaltjes of poortjes, en op andere niets? Als er staat 'Inchecken', kan ik op zo'n paaltje dan ook Uitchecken (of andersom)? Ik heb het zojuist gedaan, uitgechecked bij een poort waar Inchecken staat. Echt gerust voelen we ons niet met dergelijke slecht ontworpen 'automatisering', stel oelewappers!
- Hoe lastig kan het nu zijn om als je ergens een bus uit bent gestapt zonder uit te checken, en vervolgens Inchecked voor een trein, automatisch te concluderen dat je dus vergeten bent om Uit te checken BINNEN IN die bus? Het wordt er ook niet handiger op als je bij bussen en trams IN het rijtuig in èn uit moet checken, maar dat in treinen (en metro) juist elders moet doen, hè? En het wordt er al helemaal onhandig op als je, zoals op het Amstelstation in Amsterdam, uit/in-check paaltjes voor zowel bus/metro/tram als NS naast elkaar hebt staan, en er dus op gaat rekenen dat die overal staan! Djiez, wat een debielen die dat hebben ontworpen.
- Waarom heeft de oude centrale hal van Amsterdam Centraal Station geen OV-chip poortjes of paaltjes? (inmiddels wel een aantal verstopte paaltjes om de hoek gespot..) Kunnen ze zich niet voorstellen dat er op deze manier honderden mensen VERGETEN uit te checken, gewoon omdat ze onwetend uit een trein komen, de trap nemen, en zonder poortjes of paaltjes tegen te komen het stationsplein op kunnen wandelen? Lekker makkelijk verdienen voor die schoften die die OV-chip-shit hebben bedacht!
- Waarom mag ik met ruim voldoende tegoed op mijn kaart (€5,40) niet meer met de NS reizen als de reis niets extra kost met het abo wat ik heb, en moet er ineens een minimum van 10 euro op staan om VRIJ te kunnen reizen in het weekend en op vrijdagavond? Als ik vrij mag reizen met dat abo, waarom dan ueberhaupt nog eisen dat er in- of uitgechecked wordt, met een kaartje wat bovendien ook al om de haverklap IN de treinen door die reizigersonderzoekers wordt gechecked? Laten ze die mensen dan meteen OOK het in en uitchecken voor iedereen regelen, sla je twee vliegen in 1 klap. Maar nee, dat idee is te slim, zeker? En levert te weinig geld op, zeker?

Monetary Reform FTW


Verplichte kost voor Loes D. Aling (slavin DWI), G. Lührs (slaaf afdeling handhaving), R. Brussaard (slavin afdeling handhaving), B. Beverwijk (slaaf inkomen), mevrouw P.J.M. van der Zanden (slavin Bezwaar), Gerard Freund (slaaf geldzucht bankwezen), S. Mannaart (slaaf DWI).

Dark Room Honey


I I Follow Rivers.

Irritante uitvinding, die OV chipshit

Wat een gezeik is dat met die OV-chipkaart en de NS. Ik heb een Weekend Vrij abo gekocht bij NS (vanwege woon-werk-verkeer), maar als ik 1 keertje vergeet uit te checken dan mag ik meteen 10 euro boete betalen als ik denk "oh ja, ik moet nog uitchecken"? Plus het feit dat die NS in de spits altijd te weinig 2e klas zitplaatsen vrij heeft, en hun inzage in mijn reisgedrag mij véél te ver gaat;
Waarom moet ik per sé een 'persoonlijke OV-chipkaart' als ik een abonnement wil? Vrij reizen is vrij reizen, lijkt mij, dus anoniem en zonder dat vreselijk irritante in- en uitchecken. Dat is iets voor robots, niet voor mensen. Mensen vergeten dingen, daar hoeft de kas van de NS niet door gespekt te worden, dunkt mij.
Bovendien, net op tijd een trein halen (als die voor de verandering eens géén vertraging heeft) gaat natuurlijk VER boven het eerst nog even 'vlug' inchecken vóórdat je die trein in stapt. Als ze nu in- en uit-check dingen IN de treinwagons zouden hebben, OK, nog tot daar aan toe, maar dat hebben ze niet eens! Je moet ze op sommige plaatsen ook nog serieus gaan opsporen rond de stations, of precies op de gebaande paadjes gaan lopen (iets wat ik sowieso al nooit doe en nooit zal doen) zodat je er toevallig voorbij wandelt, omdat je door die vertraagde trein ook al te laat op je werk dreigde te komen en dus vergat uit te checken. Mijn trein moest ook ineens zo nodig vanaf Spoor 8a vertrekken, i.p.v. Spoor 8b, waar die hoorde te staan, en waar het gewoon leeg was 10 minuten voor vertrek dus fuck die ProRail AmateurRail verkeersleiding en hun debiele geklungel waardoor ik ook nog in paniek moest rennen naar dat andere Spoor om op tijd in mijn trein terecht te kunnen komen.
Oh ja, en bij aanschaf van dat Weekend-Vrij abo zou ik mijn OV-chipkaart zogenaamd gratis krijgen, mooi dat ik op de site van OV-chipkaart TOCH 7,50 moest betalen voor die privacy-brekende onzin. Moet ik zeker een 0900 nummer gaan bellen om mijn geld alsnog terug te krijgen of iets dergelijks. En nee, reistijd en reiskosten worden niet vergoed door mijn werkgever, dus die kan ik er ook al niet voor op laten draaien.

Roger Dingledine and Jacob Appelbaum kickin' ass.

Truth


poor Julian, this corrupt system has clearly damaged and changed him (from the way I knew he was before)