See the neck on the right? That's my body-guard.
men up in the air
just kidding. but I had you fooled there, not?

nov 16, 2001

You just know you need to have a pimphat these days :) Also, keep up with the new swearing.
And in case you didn't know: Netscape is trying to get the dutch Netschaap to hand over the (vaguely similar to Netscape) domain name. Now, I already hated the 6.2 install of Netscape (don't even try it!), 6.2 completely takes over color- and font-settings with a plain ugly type of skin, and you can't use Netscape anymore without getting yourself yet another email-address and internet-ID to register with. Well, for them to now take this small dutch enterprise to court for the name "netschaap" is beyond what I will tolerate, for me Netscape has gone too far this time, today was the last time I've seen that name on my harddrives. Ronald Grahmbeek, go kick their asses, fight the power! I wonder if they know about netscapade.com or netscapesucks.com by the way.

nov 15, 2001

I must get me one of these t-shirts. Oh, and by the way, good angst-friend David has collected some really fascinating stuff on the 9-11 attacks.

nov 13, 2001

My favourite creep Eugene has some new songs for ya ;-) Which reminds me, I really love my cool parents. They always answer my freaky emails, even when I have asked impossible-to-answer life-related questions in them.


nov 10, 2001

The Colorgenics Test. Cool :) and rather interesting, thanks puck.

nov 4, 2001

This shit is really too far out there, but you might think it's funny...

I have taken the GEEK Test at Fuali.com:
I AM 38% GEEK.

I probably work in computers, or a history department at a college. I never really fit in with the "normal" crowd. But I have friends, and this is a good thing.


nov 3, 2001

I have finally installed PHP on this webserver. Cool things are comin' at ya because of that real soon. For now, you may check me out here, together with Ben Liebrand, Maurice Steenbergen, Dennis Slagers and other muy importantes at a very special convention for quite a bunch of insane discofreaks ;-) I must say I don't feel very healthy these days, and it shows; I look like shit on some of these pictures.

  19 nov 2001

Zelf thuis een server runnen heeft een paar voor- en nadelen. Voordeel nummer 1 is dat je zonder veel kosten vele tientallen Gigabytes aan data tentoon kunt stellen, kunt "hosten" zoals dat heet, dus dat je de wereld gemakkelijk een heleboel muziek/audiofiles en video/imagefiles kunt aanbieden. Ter vergelijk; bij 1 van de betere hosters in dit land kost het je 600 piek per jaar om 200 Megabytes te publiceren. Wat er onder ftp en http jult.net NU AL aan data verstopt staat zou me derhalve zo'n 20000 gulden per jaar kosten, zelfs als niemand er ooit iets van zou downloaden. Als je dat kunt betalen heb je de voordelen: Dat jij je geen zorgen hoeft te maken of de zaak wel "up" blijft, of de boel wel goed beveiligd is, tegen inbraak van buitenaf, tegen blikseminslagen en tegen pieken op het electriciteitsnet. Daarnaast hoef je dan niet dagen te hobbyen om PHP en je Gallery werkend te krijgen, of om je server en verbinding met de wereld stabiel genoeg te houden om daadwerkelijk een domein te kunnen draaien. Ook betaal je natuurlijk wat aan je energiebedrijf als je machines 24/7 aan staan, en heb je een flinke connectie met de wereld nodig om met redelijk fatsoen spul te kunnen laten downloaden. Nu ik dit soort home-serving al op diverse locaties voor mezelf en anderen heb kunnen realiseren, mag ik stellen dat ik per jaar vele TIEN-duizenden guldens bespaar, aan hostingkosten dus. Daarom hoef ik me niet zo schuldig te voelen als ik bij deze besluit om voor thuis maar eens een nieuwe PC aan te schaffen en de 1 na snelste aan het net te gooien, ik zou zelfs bijna gaan denken aan dubbele uitvoering van servers ofzo, hoewel ik dat niet nodig acht; De "uptime" die ik haal met zelfgebouwde servers in gewone woningen in hartje Amsterdam is toch echt meer dan 99%, dat betekent dat ze van de 100 uur hooguit 1 uurtje offline zijn, en dat vind ik heel fatsoenlijk.
Nu kun je je afvragen of je als mens ueberhaupt dingen moet serveren aan de wereld, waarom zou je? Wel, ik vind dat het bij mij hoort, om meningen, kennis en creaties te delen met mijn medemens. Doe ik dit niet, dan ga ik dood aan de saaiheid van mijn bestaan, als zero die nooit wat voortgebracht heeft, die altijd afhankelijk was van wat anderen voor hem wilden doen, die alleen maar consumeerde op internet. En het voelt gewoon ontzettend COOL bij alles wat me lukt. Ofzo. Ja, ik moet de hele filosofie achter het 'servertje draaien' nog eens wat uitdiepen :-)

17 nov 2001

Ik heb ontdekt wat mijn grootste talent is (naast een beetje leuk spelen met audio en muziek dan), ik blink echt uit in het misleiden en verwarren van de lezende medemens. Echt leuk vind ik het niet, maar ik kan het zo goed, en het is lekker als je het goed kunt, het is als een verslaving; Schriftelijk opschudding veroorzaken, acteren, mensen om de tuin leiden. Als ik daar geld mee zou kunnen verdienen, dan was ik in no time schatrijk. Mocht je dus iets voor me hebben, waar mijn ongewone interrumpeer-vermogens op prijs gesteld worden, mail me; Voor een redelijk bedragje zet ik een complete mailinglist, forum, of newsgroup op zijn kop, binnen een week tijd, gegarandeerd.


13 nov 2001

Let it be known dat de plaatjes die je hier bovenin ziet verschijnen voor de volledige 100% copyright by me zijn. Dat was het hele idee, dat je een homepage had, en dat mensen daar hun eigen creaties aan de wereld toonden. Bij mij klopt dat dus nog.

En ligt het nu aan mij of zijn er zelden zoveel beroerde nederlandse TV-producties geweest als nu? Ik kan best veel hebben, kijk zelfs graag naar Jackass en Tom Green op MTV, maar die zieke programma's die ik de laatste tijd tegenkom (vooral op V8, SBS, Yorin en RTL5) gaan zelfs mij te ver. Als ik iemand spuug zie oplikken van het camera-glas, hey, dan zet ik dat kanaal onmiddelijk af. Zal mij worst zijn of mensen daar 1000 piek voor krijgen, ik vind het walgelijke producties, stuk voor stuk. Ook die gestoorde reality-based relatie-vernietigings-uitzendingen en die jongeren'vacanties', echt, je kunt te ver gaan. Leuke TV is anders, en als ik dat alles zie dan kan ik alleen maar dromen dat we weer in de seventies leefden, in een tijd van duidelijkheid en uniformiteit, een tijd waarin je mensen nog kon bereiken via krant, radio of TV, omdat het aantal op 1 hand te tellen was en iedereen alles had gezien of gelezen of gehoord wat er te zien, lezen of horen was. Als je een meisje was tegengekomen in de trein, en je wilde haar op TV of radio of in de krant toespreken, dan wist je dat de kans erg groot was dat ze het meekreeg als je dat deed. Die romantiek is dus voorbij. Mensen zijn onbereikbaar geworden. Cupid kan schieten zoveel hij wil, het heeft geen zin meer, het is zoeken naar hele kleine naaldjes in enorme hooibergen. Alsof mensen niet al paranoid genoeg waren tegenwoordig, kunnen ze nu ook al flippen omdat ze het gevoel hebben er niet te zijn. Klinkt alsof ik oud word, maar dat is het niet, ik hoor jongeren om me heen precies hetzelfde zeggen: Sociaal gezien, en voor wat de liefde betreft vooral, waren vroeger de zaakjes toch echt een stuk beter geregeld!

Yours truly

elke beetje lul heeft zijn eigen url

Julius B. Thyssen

« ? journal.domain # »
« webloggers »
« # .net ? »

random link