29 september 2003   Life For Rent

Ik kijk nog maar weinig TV. Dus zie ik niet meer zo vaak videoclips, mede doordat de muziek me niet genoeg raakt, en ik me vaak erger aan de boodschappen die er met die clips schijnbaar door/over moeten worden gebracht. Daarom een oprecht compliment voor de videoclip die hoort bij "White Flag" van Dido, die er in alle opzichten in slaagt mij diep te raken. Waarschijnlijk omdat ik er iets in herken. Subliem acteerwerk, zowel van haarzelf als van Boreanaz, perfecte montage en belichting, en wat een prachtig uitgebeeld verhaaltje! Ik vind deze video zo mooi dat ik niet anders kan dan de muziek ook waarderen. Haar nieuwe album is vandaag released, vandaar dit bericht. En misschien koop ik de CD zelfs wel, dankzij die clip. Zo kan het dus ook. Als ik Joseph Kahn was, dan zou ik de video willen opdragen aan Hannah...


19 september 2003

En toen was ik dus min 3

Beetje teleurstellend, die overdreven reacties op niets meer of minder dan een funny act on MTV. Ik vond het heel mooi verzonnen van Madonna, om eens even al die fans een vredespoeppie te laten ruiken, zodat ze plotseling niet meer zomaar kunnen stellen dat, omdat ze van Christina houden, Britney en haar fans dood moeten ofzo, want guess what, hun idolen doen wel gewoon even een act samen, alsof ze vrienden zijn. Lachen toch? Genie In A Bottle, en Born To Make You Happy blijf ik overigens buitengewoon sterke producten vinden. Net als The Power Of Goodbye van Madonna, en Straight Back van Stevie Nicks, ik bedoel, what the fuck, is Stevie jaloers op hun kapitaalkracht ofzo?


10 september 2003   Belachelijk rookverbod van tafel

Nu vraag ik u: Hoeveel tijd moet iemand die nooit heeft gerookt besteden aan het feit dat hij niet rookt? Mijn leven tot nu toe zou er serieus 50 keer prettiger uit hebben gezien als die fucksigaret nooit zou hebben bestaan. Ik word er zo moe van om me maar steeds te moeten bezighouden met de stress van mensen die iets heel doms aan het verdedigen zijn. Remkes van de VVD: Fuck you, sodemieter op en maak jezelf niet zo belachelijk, vuile huichelaar met je voorbeeldfunctie van politie-agenten bla bla. Dat zogenaamde stappenplan van de horeca is een lachertje. Voor de horeca kunnen nietrokers naar de hel lopen, ook al maken ze ruim 70% van de bevolking uit, feitelijk dus een enorm potentieel aan klanten. De horeca heeft echter de nietrokers uit hun rookholen weggejaagd. Als je langs een willekeurige horecazaak gaat, zie je altijd dat het er stikt van de rokers. Waarom hangt de horeca niet bordjes met 'Verboden voor nietrokers' aan de deur? Onzichtbaar hangt dat bord er al sinds mensenheugenis. Tot nu toe houdt de Ierse minister van Gezondheid Martin het been stijf. Ook daar een massieve opstand van de horeca met dezelfde soort gruwelpropaganda in de inderhaast opgerichte IHIA (Irish Hospitality Industry Alliance). Alleen: voor wie is de IHIA 'hospitable'? Antwoord: alleen voor gasten die walmen als schoorstenen. Straks zal het ook wel in de Telegraaf staan. Ik ben benieuwd of die krant in een redactioneel commentaar in juichen uitbarst met zoiets als: "Belachelijk rookverbod van tafel". (partly quoting Han Maenen)
Als je rookt, en je leest dit, dan wil ik je bij deze vriendelijk verzoeken mijn site niet meer te bezoeken. Kom maar terug als je (echt helemaal) bent gestopt. Ja, ook jij met dat euronet adsl abonnement.


sept 3 2003

I'm holding an 'I Don't Give A Shit'-o-meter and the needle's not moving. (Douglas Coupland)
Not feeling too well these days, physically, but hey, summertime (and planet Mars) went by like a fart, and thus I'm having a shitty cold and spend most of my time indoors, so what's new? For the dutch fans: I've had some fun with the never-changing usenet addicts last week. Classic material!

In between other jobs to accomplish at BN (a dutch radiostation), I've layed my hands on the music rotation frequency scheme. As a result it has drastically changed. There's some *very* good soul, jazz, funk, motown, blues, latin, disco and pop collector's items to be heard only there, and nowhere else on the dial. The sound quality is quite high-end as well (especially compared to most other stations where they compress the hell out of it). We use these miracle boxes to modulate on FM, and Orban material for processing, among other secrets of the trade...


30 aug 2003 - Daar heb je een punt

"Waarom klink je toch zo bitter op je site de laatste tijd?"
Afgezien van dat ik dat zelf nog niet doorhad, kan ik me iets voorstellen bij de vraagstelster. Ik zal 1 van de voorbeeld-oorzaken vrijgeven; kijk hier.


28 aug 2003 - Op zich wel lachen

Ooit meer gebakken lucht in 4 woorden gehoord? Ik denk dat onze taal ten opzichte van andere talen uitblinkt in de enorme hoeveelheid non-woorden. Ideaal voor diplomaten en bureaucraten dus. Heel veel zeggen, maar eigenlijk stelt het niks voor. Hele wetboeken staan er mee vol. "In feite is dat op zich gewoon best wel een beetje aan verandering toe, denk ik."

Vreselijk irritant soms, jonge mensen met kinderen. Meteen aannemen dat, omdat ze zo nodig kinderen op deze shithole called earth moesten plempen, ze plots allerlei bijzondere rechten hebben verworven. De kinderen van mensen die bij je op visite komen bijvoorbeeld, zijn volledig gerechtigd dingen kapot te maken, of de boel onder te stinken, want ach, het zijn toch nog maar kinderen. Opzij, uit de weg, maak plaats, tolereer, want dit gaat het helemaal worden, ons nieuwe leven (zaten we ook zo op te wachten, nog meer domme mensen op deze planeet). Ze hebben er een tweede bij, dus nu hoeven ze nog maar op 1 tegelijk te letten en mag de ander doen wat 'ie wil. Lawaai maken, te hard huilen, niet uitkijken, stelen, you name it. En de ondraaglijke arrogantie van die jonge ouders ook. Midden op straat. Alsof ze ineens heel bijzonder zijn, alleen maar omdat ze zich hebben voortgeplant. Sure, sex hebben zonder bescherming, nee dat was hard werken!
Dat was alvast even een voorproefje van wat er komende winter op deze site zoal verschijnt. Ik ga echt heel veel mopperen. After all it is supposed to show my darker side. Moest dat dan? Ja, dat moest. Ik heb namelijk een hele leuke darker side. Veel leuker dan die overal al uitgemolken 'don't worry be happy och och wat zijn we heden blij in ons overvoede verwende teveel geld verdienende middenstandsbestaan' brighter side van en over die zogenaamd succesvolle 'gelukkige' mensen. Wat mij betreft is 'gelukkig mens' sowieso een contradictio in terminis. En dat kan niet vaak genoeg bewezen worden ;-) Ach ziet u, als degene van wie je het meest houdt doet alsof je niet meer bestaat, dan doe je alsof het hele bestaan niet meer iets is waar van gehouden kan worden. Like, duh.


24 8 2003

De domeinnaam van mijn vaders website is nog maar enkele dagen in beheer van domeinzuigers namezero. Dus word het even heel spannend, omdat ik hem zelf in beheer wil nemen, in wil pikken, vlak nadat the name expires, zoals dat heet.

Tijdje in Italië geweest, en 1 ding valt nogsteeds ontzettend op: Er is muziek die men hier niet durft te draaien, omdat men (schijnbaar) vindt dat het 'foute' muziek is. Moet echt eens afgelopen zijn. Gewoon draaien, luisteraars willen het horen. Nu *hebben* we hier een ID&T, een 538, een Radio 3, een Fresh FM, maar nogsteeds hoor ik daar NIET de muziek die ik ook verwacht te horen. Het is allemaal dezelfde uitgekauwde soul, house, hollandse trance en zichzelf in stand houdende bekende-nederlanders rommel. Waarom heeft men in Nederland toch zo'n moeite met het gewoon zonnig zijn, en daaruitvolgend DJ te zijn? Men doet hier veel teveel zijn/haar best om cool en trendy te zijn, en misbruikt daarvoor het publiek. Voorbeelden waar ik dan ongeveer op doel, die missen:
I Don't Know - Erika, Non So Perchè (Be My World) - Milky, Change The World - Keith Taylor, Ja Sei Namorar - Tribalistas, Remains The Same - Salsotto Productions. En dan niet denken "ach gut, Julius wil zijn vacantieplaatjes horen", NEE ik geef slechts een indicatie, er is ook zulke muziek uit NL zelf, uit Duitsland, Engeland, Frankrijk, US, Skandinavië, maar je hoort het hier niet. Zoals het er nu naar uit ziet moeten luisteraars ervoor uitwijken naar radiostations als http://di.fm
Mooiste klapper is nog wel dat het hier vaak ook niet eens te koop of te krijgen is, anders dan via een afgelegen platenzaak die de moeite neemt muziek te importeren door fysiek naar het land van herkomst af te reizen. En Stichting Brein maar zeuren over de uitwisseling van muziek via internet. Zelfs als ik muziek WIL kopen, dan is dat niet eens altijd mogelijk. "we kunnen het wel voor u bestellen, kan 3 weken duren" NEE, ik wil mijn muziek NU kunnen kopen! Ik kan meerdere voorbeelden noemen van CD's die ik al jarenlang WIL kopen, maar tot nu toe alleen maar in mp3-vorm heb kunnen bemachtigen! Laten die motherfuckers eerst maar eens voor een fatsoenlijk aanbod en distributiesysteem zorgen.


22 aug 2003

Hey Bruinsma, als je toch geld zat hebt, wil je voor mij even jult.com van DRX kopen? Dan weet ik in ieder geval dat er nooit een foute site op zal komen te staan, en als ik ooit zelf schatrijk ben, wat er uiteraard wel aan zit te komen, dan koop ik 'm van je over of mag je bij MIJN radiostation komen werken.

Waarom is het toch zo stil op mijn site de laatste tijd? Geen idee, ik heb namelijk juist meer dan ooit te vertellen (lange vakantie beleefd), te laten zien (kickass fototoestel gekocht voor de helft van de nieuwprijs!), te laten horen en wat al niet meer. Enfin, er zijn teveel mensen die op mij rekenen, aan mij trekken, iets van me willen, zich door mij heen belangrijk en interessant willen voelen, en daar word ik zo moe van de laatste tijd. Zulks verwelkom ik nu alleen van een enkeling die mij de vrijheid gunt te kunnen zeggen en doen wat ik wil. De rest moet maar even wachten.
For now, twee top software tips:
- Quotefix voor al die losers die niet zonder Outlook (of Outlook Express) kunnen.
- SpamPal voor al die slachtoffers van de bekende reclame die niemand wil ontvangen.


8 8 2003

Vanmorgen werd ik wakker uit een aangename droom, waarin ik per toeval een blonde jongedame genaamd Hannah tegenkwam bij de ingang van een uitgaansgelegenheid. Aanvankelijk schrok ze wat nukkig weg, deed ze met een geniepig lachje even haar best mij niet aan te kijken, maar toen ik (zonder bovenkleding trouwens, zal met de hitte te maken hebben gehad) vrolijk opgelaten op haar af liep, naast haar kwam staan en zorgzaam een arm over haar schouder sloeg, haar een beetje troostend aaide en wat leuks zei, deed ze meteen alsof het altijd zo hoorde en kwam de ware Hannah naar boven, gaf ze zich gewonnen en lachte ze een beetje stout verlegen alsof ze me wilde zeggen dat haar plannetje, Juul negeren, helemaal niets voorstelde en nooit serieus genomen moest worden. Natuurlijk spraken we over niks, want de toon telde, en niet de inhoud van wat er besproken werd. Even later stonden we tegenover elkaar, beetje zoen-achtig, en ik weet dat ik in de droom voelde dat ik zo blij was met haar vertrouwen, dat ik wist dat zij wist dat ik toch niet gevaarlijk zou worden en haar geen pijn kon doen. In die droom speelde een gigantische cast aan figuranten mee, toch was er duidelijk niemand anders die zich zo durfde te gedragen, naar haar toe. Een nederlandse meid van haar niveau zou normaalgesproken het recht hebben om de man, die zou flikken wat ik flikte, in zijn gezicht te slaan, bij mij kon ze dat (terecht) niet. Dromen zijn soms zo griezelig kloppend, dat ik me af begin te vragen wat zij tegelijkertijd gedroomd moet hebben... Han?

Mars ook al gezien aan de heldere sterrenhemel? Wist je al dat deze rood-oranje schitterster - sinds wij op aarde rondlopen - nog nooit zo dichtbij aarde is geweest? 27 augustus is Mars zo dichtbij, dat we er foto's van kunnen nemen ;-) Als er op die dag nogsteeds zoveel hittegolven zijn, dan weten we ook meteen dat er meer aan de hand is dan wat je op die foto's kunt zien... Wat sowieso verdacht is, is dat ik laatst op gevoel een vrij bijzonder gekleurd t-shirt heb gekocht, met - naar nu pas blijkt - precies de ijzer-kleur van het mars-oppervlak.


6 aug 2003 - Charlie Brown

Soms ontvang je wel eens ongevraagd een email die er heel erg uit springt;
Charles Robert Anthony Bruinsma, vrijgezel uit Blaricum, geheime vennoot, mede eigenaar Pendragon Management Group Capital London (Guernsey en Jersey), fan van Marjan en van jult.net (blijkt), mailde mij zijn levensverhaal. Hij is afgestudeerd in psychologie en filosofie, maar heeft een eigenaardige afwijking in zijn manier van typen (spaties missen aan het begin en eind van zinnen en komma's).Hoe je daarmee zo hoog in de food-chain terechtkomt is mij een raadsel.Dat leest namelijk heel onrustig.Ja,echt.Zoiets,snap je?Verder heeft zijn PC IP-adres 24.132.85.87 (chello abonnee dus), durft hij mij geen werkend emailadres te geven, maar wel zijn telefoonnummer. Dit alles omdat hij vraagt of ik ook inbreek bij de politie. Hij hoopt misschien dat ik op hun computernetwerken even wat getallen in bewijslast kan gaan 'aanpassen'. Samen met de email die ik ooit van prins Willem-Alexander heb ontvangen staat Charlie's e-mail in mijn Top 10 bizarrest emails ever received. Not necessarily a bad thing, trouwens.


3 aug 2003 - Bosvarkens ter voorkoming van bosbranden

Nogal actueel gezien de verbosbranding van half Europa these days, en ter gelegenheid van de verjaardag van mijn pa even wat reclame voor zijn teksten over varkens in het bos. De varkenshouderij zat niet in m’n bloed, dus moest ik van voren af aan beginnen, met de gevoelens en de vooroordelen van een stadsmens. Varkens slacht men. Ik herinner me m'n eerste kip, op m’n veertigste, een bijltje in m'n trillende hand, me vagelijk bewust van het feit dat ik een vanaf m'n kinderjaren bijgebrachte moraalcode overtrad, maar dat ik het nu eenmaal moest doen, omdat ik een vleeseter was en daarin konsekwent wilde zijn. En bovendien wilde ik boer worden - een man van het land, een "paysan" zoals ze hier zeggen – deel hebben aan een manier van leven die dichter staat bij onze dierlijke werkelijkheid, ver van een te comfortabele en virtuele wereld. - aldus mijn vader in dit sprookje...

A long time ago, when me and my cousin just found out about java-script, we wrote a real scary one; Check the status bar on this page (bottom left corner of your browser). I guess we wanted to make people think about the fact that computers don't always tell the truth about what they're doing. Many others started using the script as well. And it worked. We received a lot of hatemail from worried users telling us we were not allowed to do something this wicked :-)

Voor mijn part zak je dwars door de hel heen zodat je van je gesmolten darmen een waxinelichtje kunt maken waarmee je de eindeloze weg van de eeuwige verdoemenis kunt bijlichten. Haha, is dat niet prachtig? Gevonden op taalkabaal.nl, omdat Casper weer een heleboel nieuwe enge zinnen heeft gepubliceerd.


31 juli 2003

OK, het besluit is gemaakt; I'll do a replace all Thijssen for Thyssen, waar het mijn internet-aanwezigheid betreft. Ja lekker belangrijk hè?
Beetje erg druk met werk en familie. Begrafenis gehad, nieuw paspoort gehaald, halfzus bij me om de hoek komen wonen. Reizen aan het regelen. En voor elke werkdag heb ik eigenlijk ook een dag inhaal-tijd nodig. Nooit meer rust.


15 juli 2003 - The Prophecy

Er is nog hoop ;-)

Je zou verwachten dat overbevolking, zoals we die kennen in dit land, tot gevolg heeft dat mensen zich meer bewust worden van de ruimte die zij innemen, bijvoorbeeld op straat. Niets lijkt minder waar. Het lijkt er steeds vaker op dat men graag dood wil. Het aantal bijna aanrijdingen met mensen die niet goed uitkijken neemt met de dag toe, voor mij. Sorry, maar die mensen vragen er gewoon om, en ik betaal hun ziekbed ondertussen wel mooi elke maand mee, dus bij deze de oproep, aan vooral voetgangers, om GODVERDOMME EENS UIT TE KIJKEN! Ik rinkel al heel lang niet meer met de bel, want als ze daarvan schrikken zijn ze meestal al te laat en bewegen ze de verkeerde kant op (recht voor je wiel). Sorry's don't make it right, foolish idiots!

Geinig, een jaar of 15 geleden waren mijn neef en ik vastbesloten om een rookvrije discotheek in Amsterdam op te richten, dat was een gat in de horeca-markt, zo opperden wij. Dom rokend Horeca Nederland wilde niet met ons in zee, we werden voor gek verklaard. Nu echter denk ik dat veel mensen ervan balen dat er alleen maar studenten naar binnen mogen zaterdagavond in Dansen bij Jansen.
Horecaondernemers verzetten zich nu tegen het rookverbod. Hoezo hypocriet? Al in 1994 heeft het Bedrijfschap Horeca en Catering het rapport 'Gedragsadviezen roken in de horeca' opgesteld, hierin werd toen al bepleit horecabedrijven compleet rookvrij te maken. Ondernemers hebben dus negen jaar de tijd gehad hun bedrijf aan te passen aan de moderne tijd, waar gasten en werknemers niet meer aan kankerverwekkende stoffen (zoals asbest enzo) hoeven te worden blootgesteld. Omdat ze ziek worden van of zich storen aan tabaksrook mijden ettelijke duizenden landgenoten de plaatsen waar gerookt wordt. 72 procent van onze bevolking rookt niet en stelt het (dus) op prijs dat zij straks zonder rookoverlast uit (eten) kan gaan. Dat zal voor de horeca omzetverhogend zijn (zoals ook in Amerika gebleken is). En als er toch horecabanen verloren gaan, zoals Horeca Nederland beweert, lijkt het me veel erger dat 3000 niet-rokers jaarlijks overlijden als gevolg van ongewild meeroken. Gasten en personeel in de horeca zijn geen derderangs burgers ofzo. Horecaondernemers moeten eens een keer hun stomme vooroordelen aan de kant zetten, leren luisteren naar mensen als ik, dan hadden ze dit al 15 jaar geleden tot een groot succes kunnen maken.

link to previous stuff   -   link naar de niet te missen voorgaande zooi


Yours truly

elke beetje lul heeft zijn eigen url

Julius B. Thyssen

random link