31 juli 2003

OK, het besluit is gemaakt; I'll do a replace all Thijssen for Thyssen, waar het mijn internet-aanwezigheid betreft. Ja lekker belangrijk hè?
Beetje erg druk met werk en familie. Begrafenis gehad, nieuw paspoort gehaald, halfzus bij me om de hoek komen wonen. Reizen aan het regelen. En voor elke werkdag heb ik eigenlijk ook een dag inhaal-tijd nodig. Nooit meer rust.


15 juli 2003 - The Prophecy

Er is nog hoop ;-)

Je zou verwachten dat overbevolking, zoals we die kennen in dit land, tot gevolg heeft dat mensen zich meer bewust worden van de ruimte die zij innemen, bijvoorbeeld op straat. Niets lijkt minder waar. Het lijkt er steeds vaker op dat men graag dood wil. Het aantal bijna aanrijdingen met mensen die niet goed uitkijken neemt met de dag toe, voor mij. Sorry, maar die mensen vragen er echt gewoon om, en ik betaal hun ziekbed ondertussen wel mooi elke maand mee, dus bij deze de oproep, aan vooral voetgangers, om GODVERDOMME EENS UIT TE KIJKEN! Ik rinkel al heel lang niet meer met de bel, want als ze daarvan schrikken zijn ze meestal al te laat en bewegen ze de verkeerde kant op (recht voor je wiel). Sorry's don't make it right, foolish idiots!

Geinig, een jaar of 15 geleden waren mijn neef en ik vastbesloten om een rookvrije discotheek in Amsterdam op te richten, dat was een gat in de horeca-markt, zo opperden wij. Dom rokend Horeca Nederland wilde niet met ons in zee, we werden voor gek verklaard. Nu echter denk ik dat veel mensen ervan balen dat er alleen maar studenten naar binnen mogen zaterdagavond in Dansen bij Jansen.
Horecaondernemers verzetten zich nu tegen het rookverbod. Hoezo hypocriet? Al in 1994 heeft het Bedrijfschap Horeca en Catering het rapport 'Gedragsadviezen roken in de horeca' opgesteld, hierin werd toen al bepleit horecabedrijven compleet rookvrij te maken. Ondernemers hebben dus negen jaar de tijd gehad hun bedrijf aan te passen aan de moderne tijd, waar gasten en werknemers niet meer aan kankerverwekkende stoffen (zoals asbest enzo) hoeven te worden blootgesteld. Omdat ze ziek worden van of zich storen aan tabaksrook mijden ettelijke duizenden landgenoten de plaatsen waar gerookt wordt. 72 procent van onze bevolking rookt niet en stelt het (dus) op prijs dat zij straks zonder rookoverlast uit (eten) kan gaan. Dat zal voor de horeca omzetverhogend zijn (zoals ook in Amerika gebleken is). En als er toch horecabanen verloren gaan, zoals Horeca Nederland beweert, lijkt het me veel erger dat 3000 niet-rokers jaarlijks overlijden als gevolg van ongewild meeroken. Gasten en personeel in de horeca zijn geen derderangs burgers ofzo. Horecaondernemers moeten eens een keer hun stomme vooroordelen aan de kant zetten, leren luisteren naar mensen als ik, dan hadden ze dit al 15 jaar geleden tot een groot succes kunnen maken.


9 juli 2003

Luckily I'm not alone in my views: The End Of The Deep End

Here's a shockwave flash thing proving that italians are everything but patriots ;-)

Funny, the one time I decide to go and dine out all by myself, I bump into my cousin right there, who had the same thing planned. Before that, in between other tasks, I've done a lot of hard work for and on bn.nl. Strangest thing, 10 years ago I would never have guessed to later be doing so much stuff with such high responsabilities, I would never have guessed to be so influentual and important to so many people everyday...


8 juli 2003 - de bouwfraude op zee show

1 heel groot nadeel van het wonen in het centrum van Amsterdam is de ergernis over die zogenaamd verharde weg. Er is hier zo ongeveer om de 10 meter een punt waar je als fietser èn automobilist liefst over 1 smal plekkie van de weg rijdt (zie foto), omdat al dat geschok, veroorzaakt door al die half-affe stukjes straat buitengewoon vermoeiend is. De straten hier bestaan op veel plaatsen uit meerdere soorten bijeengeraapt onregelmatig geplaatst hoekig steen en bijgebouwde ooit opengegraven stukjes.
"Waarom rijdt mijn tegenligster -net als ik- in het midden van de straat, en niet aan haar kant van de weg?", hoe langer je hier woont, hoe beter je het antwoord voor iedere centimeter straat uit je hoofd gaat kennen: "Omdat ook zij weet hoe slecht het wegdek is aan haar kant van de weg!"
Al die pogingen tot verbetering en/of herstel van de bestrating hebben een zeer gevaarlijke infrastructuur opgeleverd; Alle bestuurders willen door dat ene gladde sleufje heen, zichtbaar ergens net rechts van het midden, overgebleven uit al dat opgebroken en weer dichtgekitte werk van - sorry dat ik het zeg - die knoeiers die zich hier stratenmakers durven te noemen. En je kunt hier wel over gaan klagen op gemeentelijk niveau, maar dat is niet waar het probleem zit. Het gaat gewoon om mensen die hun werk niet goed doen. Dat zie je sowieso in dit land ontzettend veel; mensen die helemaal niet goed zijn in het werk wat ze doen, die niet geschikt zijn voor het werk waar ze voor betaald krijgen, die helemaal niet willen doen wat ze doen, die maar wat aan lopen te klooien en er nog geld voor durven te vragen ook. Allemaal verwende cry-babies die gewend zijn aan luxe en geld, die een oom of tante hebben die de lotto gewonnen heeft en daar moeten ze wel mee kunnen competen natuurlijk. Hun werk is iets wat nu eenmaal moet gebeuren, een noodzakelijk kwaad, die straat moet nu eenmaal in mekaar gestampt worden, daarna kunnen we weer naar huis en gaan schelden tegen de vrouw, die nog dagelijks beseft hoe stom haar keuze was, maar die zich heeft neergelegd bij de zwartgallige geld-is-het-enige-dat-telt moraal van haar man en nu al even zo verpest overkomt als de rest. Meteen beginnen te janken of aan de drugs raken zodra ze zich diep in de geldschulden hebben gewerkt door mee te doen met de buren en 'vrienden', met de zoveelste overdreven dure auto, computer of vakantie. En maar doorkloten met die straat, plakbandje hier, naaigaren daar, maar niemand die ooit van dat mislukte werkstuk gebruik zal maken. Of alleen zijzelf wellicht, want hun voertuigen krijgen zij toch kwijtgescholden van de belastingen (die wij voor ze betalen) of via hun frauduleuze voorman. Bij mijn vader in de rimboe van Frankrijk noemt men het al onverharde weg, maar dat is vloeiender om overheen te rijden met een fiets dan die troep hier langs de grachten in de Jordaan. Morgen maak ik een foto van een mooi voorbeeld bij mij om de hoek, waar ik me soms wel 4 keer per dag aan moet ergeren. Als het gesneeuwd heeft loop je zelfs het risico je fiets plus banden naar de knoppen te bonken omdat je dan niet ziet hoe slecht het onderligggende wegdek op dat punt is.

By the way, what's with this euri bullshit I hear and see everybody in Holland use these days? It's euro, not euri, you idiots!


4 juli 2003 - fuck you mafkees!

Het gevaarlijke van mensen die dagboekjes en aanverwanten op internet bijhouden is dat ze als bezetenen naar elkaar gaan linken als zouden ze plotseling deel uit maken van een obscure wedijver naar het verzinnen van de ultieme dagelijkse zin van het leven, waardoor ze elkaar onder druk zetten, en dwingen er maar vooral zo veel mogelijk bij te horen en actief te blijven in het bijhouden en updaten van hun sites. Want als je niet uitkijkt, en te lang niks aan je semi-vluchtige site hebt gedaan, dan ben je het niet meer waard om door hem of haar gelinked te worden, want men linked alleen naar coole mensen, en mensen die niks aan hun site doen hebben niks te melden dus moeten wel saai zijn, en saaie mensen zijn niet cool en als je niet genoeg coole mensen kent dan krijg je nooit (meer) verkering, dus moet je proberen de uncoole mensen van je site te bannen. Het bewijs dat het die mensen niet gaat om het linken uit vriendschap of bewondering, maar om de ego-parade van het de beste schrijver willen zijn, of zo bijzonder mogelijk willen zijn. Bewijzend dat het zin heeft eraan mee te doen, een nut verzinnend voor het leven in de opgejaagde wereld van het grote geld. Ik heb er nooit aan mee willen doen, maar blijk daardoor des te cooler om naar te linken. Blader daarom(?) vooral ook eens door de archieven van jult.net die daar (waar?) uitsluitsel over geven, ik heb mezelf al regelmatig verbaasd bij het teruglezen van mijn ongeremde schrijfsels.

The best of the best in file-sharing is SoulSeek, in my not so humble opinion. Honest freeware, very fast, easy user interface, with a very large and fast growing user-base, somehow manages to stay below the radars of those who mean harm to the concept of sharing. Whenever I was looking for some weird obscure track (music), I've had considerably more hits and results with SoulSeek than with any other sharing system.


28 juni 2003 - rox

Speaking of breasts; Als je nog redenen zocht om naar België te verhuizen, hier zijn er in ieder geval vast 2, mannen :-) Als ze tijd heeft, draait ze zaterdagavonden in bar-dancing Poolplanet in Wetteren. Briljant electro-dance project, Re-Arrange, typisch zo'n track die erg goed tot haar recht komt als je 'm keihard draait in een club waar een goede geluidsinstallatie staat.


24 juni 2003 - taboedoorbrekende inzichten

Iets wat een buitenaards wezen terecht heel raar zou vinden; Het paspoort. Ik ben op dit moment niet wie ik ben, en mag nergens naartoe op aarde, omdat ik geen geldig paspoort heb. Het is verlopen. Dus ben ik nu illegaal, want u dient zich te allen tijde te kunnen legitimeren, niet?

Nederland in 1 foto ;-)

Ik heb ontdekt dat ik eigenlijk erg tevreden ben met mezelf, dat ik daar in ieder geval behoorlijk wat innerlijke rust door moet uitdragen. Neemt niet weg dat er altijd nog dingen beter kunnen, dat ik het allemaal in de gaten moet houden en moet onderhouden, dat mijn hoofdhaar iets dunner is dan vroeger, dat mijn huid duidelijk kleine kenmerken van veroudering gaat vertonen (hoewel dat alleszins meevalt gezien mijn leeftijdgenoten) en dat ik slaap moet inhalen en moet oppassen met mijn rug omdat ik vroeger nogal veel werk heb verricht waarbij mijn rug te zwaar belast is. Maar overall ben ik er buitengewoon happy mee. En ik heb ook gemerkt dat ik dit vaak NIET herken in veel vrouwen. Er zijn er niet veel, bij wie die weegschaal voldoende naar de trotse tevreden kant overhelt, en als dat niet zo is, dan zou ik die eigenlijk meteen de rug toe moeten keren en er geeneens moeite voor moeten doen. Aan de andere kant heb je die types die *denken* dat ze ongelooflijk mooi en aantrekkelijk zijn, bijvoorbeeld omdat ze in hun leven van teveel mannen liefdesbrieven hebben gekregen, maar die daar helemaal geen rust over hebben, omdat er stiekem nog een heleboel onzekerheden weggestopt zijn in de vriezer. Het moet van henzelf uit komen. Pas als je leert om van jezelf te houden, zul je de liefde die een ander voor je voelt, gaan begrijpen luidt een bekende chinese wijsheid. In dit verband is het frappant dat het altijd vrouwen met volle borsten zijn die (puur uiterlijk) op mij vallen, in het postkantoor, in de winkelstraat en op het terras. Daar word ik natuurlijk extra zenuwachtig van, want ik voel hun trots en rust ;-) Overigens wil tevreden zijn met jezelf nog niet meteen betekenen dat je ook gelukkig bent, maar da's weer een ander verhaal.


7 juni 2003 - en-passent sneuvelt er wel eens een taboetje

Quoting Paul Jan van de Wint, met Rob Muntz was hij in Café Vondel dit weekend, zondag de herhaling om 15 uur 02. De VPRO komt er niet zo goed vanaf ;-) wel weer een nieuwe Jiskefet trouwens, zondagavond. Even vergeten dat de ventilatoren nog stonden te draaien, dat hoor je aan het begin.
H. ook weer eens gezien vandaag, wat is die blonde Cleopatra toch waanzinnig lief en mooi zo in deze zomerse dagen.


3 juni 2003 - It swit rint my by de sek del

Ja echt, heb wat Fries geleerd, deze zin was vandaag toch wel heel erg toepasselijk, gezien het kleffe hogedruk gebeuren;
Nederland is zo'n natuurrampgevoelig landje, het hoeft maar even te onweren en het is raak; Check het fotoverslag van Ab bij Xantic, waar ze het audiosignaal van BusinessNieuws naar satelliet toe zenden.


29 mei 2003 - zwembad?

Bestaat er nog een ècht zwembad in Amsterdam? Waar de ruimte is, en dat op hete dagen open is tot 21 uur, met een HOGE duikplank? Of is het echt overal van die kinderachtige overbevolkte stadsmeuk vol met asociale jochies waarvan me de afkomst onduidelijk is, maar die toch echt alle fatsoen missen? Ja sorry, ik zal wel oud worden ofzo, maar ik herinner me heerlijke lange dagen in het De Mirandabad, waar toen nog een hoge duikplank was waar je leuke gezonde dingen mee kon doen, waar bloedmooie meiden naast je op het hete steen lagen (H. moet daar ook wel eens hebben gelegen, by the way), meiden die je vroegen of ze ook wat van de door jou meegebrachte tros druiven mochten eten. Ik mis de rust die er toen heerste, en de toezichthouders waar je mee kon lachen. En dat was echt niet zo heel lang geleden ofzo. Ik vraag me af waar het toch door komt dat het in al die zwembaden nu een soort walhalla van wiet, regels, negativiteit en spanning is. Als het nou lag aan met wie ik ging zwemmen, maar dat kan het niet zijn als je ook alleen bent geweest. Het hoeft echt niet zo te zijn, mocht u het geld hebben een zwembad te gaan exploiteren, take it from me, THIS is the way to make it a huge success;
- Geen chloor gebruiken voor reiniging, maar ozon! Dan hoeven mensen met chloor-allergie niet de halve tijd hun snot in het water te lozen, en ben je van die vieze bleeklucht af.
- Voer een maximum aantal bezoekers in, misschien zelfs een maximum aantal mannelijke en maximum aantal vrouwelijke bezoekers. Meisjes houden namelijk vanzelf de jongens in toom en andersom. Als de concentratie mannetjes te hoog is, dan worden ze vervelend (of homofiel ;-) Zal het over-ethische Den Haag wel weer lastig over gaan doen, maar daar moet je schijt aan hebben.
- Pleur er 3 stevige springplanken neer, op minstens 6 meter afstand naast elkaar, 1 lage, 1 iets hogere, en 1 hoge (minstens de hoogte van die in het Bijlmer-buitenbad)
- De 3 planken moeten staan aan de lange zijde van het bassin, en NIET, zoals je bijna overal ziet, aan het uiteinde! (Zo hou je ruimte voor baantjes-zwemmers aan 1 zijkant van het bassin, als je het maar breed genoeg maakt).
- Diepte van het water oplopend naar 6 meter aan de kant van de hoge plank tot 1 meter aan het andere uiteinde van het zwembad (het De Mirandabad bewijst het nut daarvan, maar is niet diep genoeg)
- Maak ruime kluisjes die geen geld kosten, en verreken dat in de toegangsprijs. Hou die sowieso zo laag mogelijk, maak er geen rijke elite-bad van, want dan jaag je de mooiste meisjes weg en worden de jongens vervelend ;-)
- Gebruik camera's voor toezicht, geen TerBeschikkingStellen-kids met een eng verleden en walky-talky's.
- Zorg voor veel grote vlakken met steen (rotsen) en rubberen stoeptegels om het water heen, hiervoor vormt het De Mirandabad een goed voorbeeld, maar de steen-vlaktes zijn er te klein. Gras is helemaal niet zo prettig om op te liggen, droogt uit en brengt troep mee het water in.

link to previous stuff   -   link naar de niet te missen voorgaande zooi


Yours truly

elke beetje lul heeft zijn eigen url

Julius B. Thyssen

random link