29 mei 2003 - zwembad?

Bestaat er nog een ècht zwembad in Amsterdam? Waar de ruimte is, en dat op hete dagen open is tot 21 uur, met een HOGE duikplank? Of is het echt overal van die kinderachtige overbevolkte stadsmeuk vol met asociale jochies waarvan me de afkomst onduidelijk is, maar die toch echt alle fatsoen missen? Ja sorry, ik zal wel oud worden ofzo, maar ik herinner me heerlijke lange dagen in het De Mirandabad, waar toen nog een hoge duikplank was waar je leuke gezonde dingen mee kon doen, waar bloedmooie meiden naast je op het hete steen lagen (H. moet daar ook wel eens hebben gelegen, by the way), meiden die je vroegen of ze ook wat van de door jou meegebrachte tros druiven mochten eten. Ik mis de rust die er toen heerste, en de toezichthouders waar je mee kon lachen. En dat was echt niet zo heel lang geleden ofzo. Ik vraag me af waar het toch door komt dat het in al die zwembaden nu een soort walhalla van wiet, regels, negativiteit en spanning is. Als het nou lag aan met wie ik ging zwemmen, maar dat kan het niet zijn als je ook alleen bent geweest. Het hoeft echt niet zo te zijn, mocht u het geld hebben een zwembad te gaan exploiteren, take it from me, THIS is the way to make it a huge success;
- Geen chloor gebruiken voor reiniging, maar ozon! Dan hoeven mensen met chloor-allergie niet de halve tijd hun snot in het water te lozen, en ben je van die vieze bleeklucht af.
- Voer een maximum aantal bezoekers in, misschien zelfs een maximum aantal mannelijke en maximum aantal vrouwelijke bezoekers. Meisjes houden namelijk vanzelf de jongens in toom en andersom. Als de concentratie mannetjes te hoog is, dan worden ze vervelend (of homofiel ;-) Zal het over-ethische Den Haag wel weer lastig over gaan doen, maar daar moet je schijt aan hebben.
- Pleur er 3 stevige springplanken neer, op minstens 6 meter afstand naast elkaar, 1 lage, 1 iets hogere, en 1 hoge (minstens de hoogte van die in het Bijlmer-buitenbad)
- De 3 planken moeten staan aan de lange zijde van het bassin, en NIET, zoals je bijna overal ziet, aan het uiteinde! (Zo hou je ruimte voor baantjes-zwemmers aan 1 zijkant van het bassin, als je het maar breed genoeg maakt).
- Diepte van het water oplopend naar 6 meter aan de kant van de hoge plank tot 1 meter aan het andere uiteinde van het zwembad (het De Mirandabad bewijst het nut daarvan, maar is niet diep genoeg)
- Maak ruime kluisjes die geen geld kosten, en verreken dat in de toegangsprijs. Hou die sowieso zo laag mogelijk, maak er geen rijke elite-bad van, want dan jaag je de mooiste meisjes weg en worden de jongens vervelend ;-)
- Gebruik camera's voor toezicht, geen TerBeschikkingStellen-kids met een eng verleden en walky-talky's.
- Zorg voor veel grote vlakken met steen (rotsen) en rubberen stoeptegels om het water heen, hiervoor vormt het De Mirandabad een goed voorbeeld, maar de steen-vlaktes zijn er te klein. Gras is helemaal niet zo prettig om op te liggen, droogt uit en brengt troep mee het water in.


26 mei 2003 - gat in de hand verplicht

Stel, ik heb een ww-uitkering en leef extreem zuinig en spaar dus veel geld op, dan heb ik na een tijd een mooi bedrag op mijn bankrekening staan. Zoveel, dat men in Den Haag dan ineens vindt dat ik geen recht meer heb op die uitkering. Hoppa, voor niets zuinig geleefd! Voor niets goed met geld omgesprongen. Voor niets met veel moeite ervoor gezorgd dat ik nergens geldschulden heb. Want schulden worden kwijtgescholden, en als ik het geld op de bank heb, is mijn inkomen niet 'nodig'. HOEZO ONEERLIJK? De moraal is dus: Je kunt maar het beste zo veel mogelijk geld uitgeven, diep in de schulden raken (de staat betaalt wel), en vooral je geld niet op de bank laten staan.

Het is weer eens zover, hoog tijd voor meta-taal; me niet excuseren voor jult.net op jult.net (the thing I hate the most), want de feedback op mijn uitspraken loopt weer flink uit de hand. Een paar weken geleden schreef ik hier "Als ik terugkijk naar bijv. mijn afgelopen 12 jaar, dan weet ik niet eens zo zeker of ik echt veel gemist zou hebben als ik die helemaal zou hebben mogen overslaan", en daar kreeg ik uiteraard allerlei 'geschokte' reacties op. Van "gaat alles wel goed met je daar in Amsterdam?" tot "wat een eikel ben jij, dat je [belevenis met auteur in questie] dus niet eens de moeite waard hebt gevonden", tot "deprimerende site heb jij, jult". Newsflash everybody: Hier is een FAQ, learn to READ sometime, OK?
Geheel los daarvan staan de talloze random emails met vragen waarom ik toch zo 'negatief' doe. Onbegrijpelijk hoe men daar bij komt, want ik heb het heel erg naar mijn zin de laatste tijd. Mijn voorheen onvermurwbaar jeugdig enthousiasme wordt echter wel aan de lopende band doodgedrukt door mensen die vinden dat ik anders hoor te zijn dan ik ben, of mij meer moet gedragen naar mijn leeftijd, of anderszins mijn leven moet veranderen naar de maatstaven van de rest. Wat een gelul zeg. Wees blij dat je dit nog kunt lezen, ik geef hier notabene gratis en voor niets een kijkje in de duistere kanten van dat wat er zoal in mijn hoofd rondspookt, als het je niet bevalt donder je toch fijn op? Niemand dwingt je te lezen wat ik schrijf, of te snappen wie ik ben. Niemand dwingt mij om hier anders te doen dan ik doe. Altijd vriendelijk zijn, hey, guess what, somehow lukt me dat niet, 1 keer raden waar dat door komt.


24 mei 2003 - neuken?

"o jee, bel ik je wakker?"
"nee ik was al een tijdje wakker"
"aha, je hebt geneukt!"
"eeh hè? nee ik ben juist heel zielig alleen"
"en H. dan?"
"ja precies: en H. dan?"


22 mei 2003

Het zijn buitengewoon spannende dagen voor mij; 27 mei wordt bekend of mijn werkgever wel mijn werkgever zal blijven, en of BN het land over zal knallen met de 100 kilowatter op de Gerbrandytoren bij Lopik, en (eindelijk) Net-A4 mag gebruiken of niet...

"Je Echte Leeftijd is de jongste die voor deze leeftijdverlagingsfactor mogelijk is, omdat je het ideale gewicht hebt voor je lengte en geslacht." Hoe doe ik dat toch? Ik heb een vreselijke hekel aan dit soort langdradige 'de gewone man' testen, die ik nooit correct kan invullen, zelfs al wil ik dat. Mijn zogenaamd echte leeftijd noem ik niet, want als ze die bepalen naar aanleiding van het dagelijks flossen, eeh.. wablief? Mijn gebit bezit oerkrachten, zoveel invloed heeft al die rommel daar echt niet op. Bepaalde vormen van fysiek abuse zijn stress-verlagend en geluksgevoel-verhogend, en daar hebben ze het niet over in die test. U kent allemaal dat verhaal van die perfecte gezond levende sporter die op zijn 35e stierf aan een hartinfarct? Het is allemaal zo goddamn relatief en afhankelijk van teveel externe invloeden om daar zomaar even een getal aan te kunnen gaan plakken, zeg. Opzouten.

If you're gonna put a hyperlink in your page, don't hide it! I really hate those RSI-introducing webpages out there where you can't see what parts in the text are the hyperlinks, you have to move your mouse over the entire text until you find it, some idiot someday has thought of this being trendy or something, while duh; everybody is clearly annoyed by it.


18 mei 2003 - DJ MyAss

What if your initials are D.J. and you become a D.J.? Why do all those disc-jockeys call themselves "DJ so-and-so" everywhere? It's like saying "How ya doin' breather Paul?", when everybody knows he's breathing, or saying "sysadmin The Nerdmaster" when you see a guy called The Nerdmaster being a sysadmin, or "singer H." for a singer named H.. Do we need to be known by our profession, still? Have we really gone back to the middle ages, that we need to tell the world what we do for a living beforehand? Do you ever see a baker wearing a t-shirt with "I'm Baker Baker" on it?
Tonight DJ Heinz and DJ Jult will DJ in the DJ booth at DJ-DJ Palace in the citylike atmosphere of downtown Amsterdam.
No shit, they're deejays? Who would have thought of that, with them being thrown out of DJ-DJ Palace for using normal needles instead of DJ-needles (on their DJ-turntables)? Hope they don't forget to bring their DJ records in actual DJ cases, and never wear their DJ headphones on both DJ ears at a time.


17 mei 2003 - Do not shit where you live.

Één van die zeldzame films die ik graag terugzie is Payback. Ik herken er iets in wat bij mij hoort, ik weet alleen niet goed wat. Misschien het gegeven "opstandige held overwint autoriteiten en redt vrouw uit hun handen", maar het voelt veel dieper dan dat. Maria Elana Bello acteert zo goed in die film, dat ik steeds H. en mij zie in Rosie en Porter. Even niet gelet op de geweldsdelicten, hoewel ze allemaal functioneel zijn, en de hardheid in de film iets verdrietigs heeft (bijna medeleven oproept), en doorspekt is met humor die er de draak mee steekt. Dat terugkerende gezeur over dat het niet meer The Syndicate heet, maar nu The Outfit is, en dat het geen 130000 maar 70000 is, is echt classic! Heerlijke dream come true, helemaal hoe een film zijn moet.

Mag ik jullie verder even wijzen op het wekelijks verse verhaaltje van Eize Wielinga? Heb je echt wat aan, namelijk.

Wow, this will be an interesting movie. Great idea to combine the two masters of evil from the best horror-creators ever. Modern day fairytales, with a very sick twist.


11 mei 2003 - Het Klootzakkendom

Vandaag vieren wij de 20e verjaardag van de spreuk "Nou, dan bent u wel een grote klootzak anders." (copyright J.B.Thyssen, highly inspired by Wim T. Schippers en Windig en de Jong). Deze contrastrijke uitspraak is ontstaan tijdens een zogenaamde crank-call die op magneetband werd opgenomen. Krap 10 jaar later besloten mijn neef en ik de spreuk te gebruiken als titel van een radioprogramma. Dit werd al gauw één van de dichtst beluisterde lokale radioshows uit de geschiedenis (zonder overdrijven), en diverse door ons geponeerde taalconcepts uit de nou dan bent u wel een grote klootzak anders show werden gebruikt door derden, zoals bijvoorbeeld "de all you need is love bus", en het bekende "Pardon lul, u staat op mijn hondje" (Hein de Kort). Op veler verzoek is nu de originele opener van de show eindelijk HIER te downloaden (1 MB, de Patapoe edition).
Binnenkort zijn hier alle populaire "Iets Met Klootzak" jingles als mp3 te downloaden!

Yet another one bites the dust.


8 mei 2003

Gisterenavond met iemand gegeten bij Szmulewicz. Zéér aan te raden, mag ik wel zeggen; Een knus restaurantje waar je in deze tijd van het jaar ook heel erg prettig buiten kunt eten. Op de 1 of andere manier heb ik een groot zwak voor vrouwelijk bedienend personeel, en de twee lieverds die daar gisteren bedienden spannen (samen met H. uiteraard) de kroon tot nu toe, voor Amsterdamse begrippen. Netjes, open, duidelijk, vriendelijk, spannend, mooi en als ze lachten, dan lachten ze echt! Meisjes die je liever ziet dan niet, en zich ook duidelijk graag en voldoende laten zien, zonder opdringerig te lijken. En zo snel met alles! Als je me zou vragen er heel erg kritisch over te zijn, dan heb ik echt moeite iets te vinden wat slecht is aan dit restaurant. Misschien het feit dat de wc-rol geen houder had, maar dat heb ik thuis ook wel eens, dat ik geen zin heb die rol in de houder te doen en het nut daarvan mij niet altijd duidelijk is, dus dat telt eigenlijk niet. Vandaar deze gratis reclame.


7 mei 2003 - Fortunist?

Je kunt zeggen wat je wilt, duizendmaal liever een emotioneel begrijpelijk en intelligent menselijk wezen als die Pim for president dan die walgelijk kortzichtige meelopende fakers die daar nu lopen te lummelen in Den Haag. Weggegooid geld. En ze doen zo weinig, valt het u ook op de laatste tijd? Je merkt er NIKS van, zelfs niet als je voor de verandering een keer gestemd hebt. Zonde van onze tijd. En al die media er maar de hele tijd achteraan hollen alsof het waardevol is wat ze daar uitvreten. Embarrassing is what it is. En wij die achterlijke belastingen maar blijven betalen, laten we dat even niet vergeten. Nogsteeds moet ik als een soort marionet de administratie van mijn eigen ziekenfonds uit gaan zoeken, terwijl ik alleen maar voor controle langs ben geweest bij de tandarts. Als in: Hoe bedrijf ik slechte en hoe bedrijf ik goede politiek? - it takes one to know one, dat is waarom ze het in hun broek deden van onze Pim, die trouwens - wist u dat? - gek was op de half-iraanse Catherine Bell. En geef hem eens ongelijk! I would do her, zoals ze dat in de US zeggen. I also think Bill Gates would do a much better job as president of the USA than this Bush monkey. We could have it all, as a civilisation. Instead, we mess it up.


may 5th 2003

"If you really want to hurt your parents and you don't have nerve enough to be homosexual, the least you can do is go into the arts." (Kurt Vonnegut) ;-)


24 april 2003 - CD unavailable

Read this. And to think they are surprised about the fact that so many people download mp3's instead!


april 22 2003 - di.fm

The distributed total of DigitallyImported's bandwidth use is rumoured to be the biggest in internet history. Please do check out the new website and amazing streaming audio-quality (the best on the net). I'm still remotely involved, but not at liberty to speak about it (sorry)..


18 april 2003 - Jam On Good Friday

Op goede vrijdag moet ik altijd denken aan Divine Emotions van Narada Michael Walden, waarin hij dat roept.
Dan, de voorjaars-schoonmaak. Volgens mij een instinctieve handeling die tot doel heeft het verblijf gebruiksklaar te maken voor de paringsdans. Ik durf te wedden dat de oermens ook zijn grot schoon ging maken rondom de eerste warme dagen. I have a feeling we are gonna have one hell of a hot summer this year. Ik ga 'vergeten' het glas naar de glasbak te brengen en niet te hard werken en heel veel geld opmaken, namelijk. Doe trouwens ook mee met de staatsloterij van 30 april, dus als je na die dag plotseling dagelijks hier wat leest, dan weet je hoe dat komt: Hij hoeft niet meer te werken. Niet dat ik dat vol zou houden, maar dat terzijde. I'm also gonna change this site, I will stop separating the two languages in two tables. Some sentences will be in english (or US-english) and some will be in dutch. Deal with it. ;-)


16 april 2003

Had me voorgenomen er geen mening meer over te hebben en me te concentreren op mijn eigen lol met dit heerlijke weer, maar laten we het fenomeen "politieke moord" toch even uitdiepen; Wat wij als onschuldige burgers begrijpen is dat wij serieus een afweging kunnen maken, namelijk of het doodmaken van een invloedrijk mens ons wel of niet 12 jaar van ons eigen leven waard is. Als dit een normale straf is voor (zelfs een politieke) moord, dan denk ik dat het eind zoek is, en de boodschap ongeveer zo opgevangen zal worden: Heb je een hekel aan een bekende nederlander, dan kun je die gerust voorgoed de mond snoeren, zeker als je nog jong bent, want na 12 jaar ben je er vanaf, en je komt nog in de geschiedenisboeken ook. In die 12 jaar kun je naar filmnet kijken in de cel, beetje fitnessen, aan jezelf werken etc. Geweten (liefst slecht) is highly recommended, for strafduur-verkortings-purposes. (Als ik terugkijk naar bijv. mijn afgelopen 12 jaar, dan weet ik niet eens zo zeker of ik echt veel gemist zou hebben als ik die helemaal zou hebben mogen overslaan, maar dat terzijde.) Het ergste van alles vind ik dat die creepy eikel nog een vriendin heeft ook. Moet je toch wel heel stom zijn, als vrouw, om zo'n huurmoordenaar lief te kunnen hebben. Men durft het natuurlijk niet zo te brengen, maar the truth is out there, isn't it?


14 april 2003

Ook over de zaak brompot en nuon leest u hier alles ;-)
Hèhè eindelijk, warmte! Ik ben namelijk allergisch voor kou, heb ik gemerkt.


8 april 2003

Ook ik heb mijn ietwat verouderde cu2-vragenlijst naar deze server verplaatst. Samengevoegd met de reeds bestaande FrequentlyAskedQuestions, oftewel; Nog meer lekker zware internetkost waar u helemaal niet op zat te wachten. Goed, alsof u wel zit te wachten op dat gezeur over Irak de hele dag door. Nee dan is dit beter, nietwaar? Sorry, maar het kan me niets meer schelen welke 'mensen' (one can hardly call 'em that these days) hoeveel andere 'mensen' met welke al dan niet bestaande chemische wapens (en met welke fictieve motieven) hebben vermoord. Dat is wat ze met dit mediacircus veroorzaken: Numbness for killings. Alsof mijn leven niet even weinig waard is als dat van een onschuldige Iraqi. Ik kan derhalve niet anders dan me hier compleet voor afsluiten. Dat is; Als ik niet door wil draaien op deze dolgedraaide kermis die planeet aarde heet. Ik heb wel wat beters te doen dan Operation Invasion of Iraq op de voet te volgen.
Oh ja; H., ik denk aan je.

april 3 2003 - The Dark Background...

The complete text and link dumper script is now in the public domain, due to the many requests I've received for it. It still needs some code improvements (mainly filtering) but Dennis has already put it in use here. Coolness ;-)
For BN I've been busy installing an extremely fast server for huge audio-files (wav), with 2 ethernet NICs on it. It was hard to pick the best operating system, but in my recent experiences linux (in this case Red Hat with Samba) gets faster response times (on the hardware I've put together) than FreeBSD or Win32. I seem to be one of the very few that likes many different operating systems. Either way, Linux has passed BSD in speed, so there you go. Have you noticed that computer hardware is still getting cheaper by the day, even though there's a war going on?

Why is it that most desktop user interfaces I see come with the same dark-colored text on a white background? I always need to alter default-color-schemes to using a dark background because it's easier on the eyes than staring at a white screen. Think about it: your monitor is not a piece of paper, no matter how hard you try to make it one. Staring at a white background while you work is like staring at a light bulb (don't believe me? Try turning off the lights next time you use a word processor). Would you stare at a light bulb for hours at a time? Not if you want to keep your vision. (partly quoting maddox here, thank you)


3 april 2003

Ik zal u niet vertellen hoe 'oud' ik vandaag geworden ben, want dat gelooft u toch nooit ;-) Leuk verjaarscadeau; Winamp 2.90 (beter dan 2.81, nog stabieler, en gelukkig niet die zware winamp 3 meuk).

We weten dat de oorlog de Amerikanen zo'n 100 miljard dollar kost. Als we nu door een paar vliegtuigen op de eerste dag een miljard aan dollarbiljetten over Bagdad uit laten waaieren, dan krijg je vast een interessante situatie. De tweede dag van hetzelfde laken een pak, de derde dag eventjes niets, de vierde dag weer wel, enzovoort. Ik denk dat Saddam niet lang in z'n stoel zal blijven zitten en dat na een dag of vijftig, met de helft van wat ze nu uitgeven, je een pro-Amerikaans Irak hebt. Je kunt ook beginnen met de biljetjes net buiten Bagdad in een stukje woestijn te laten uitwapperen, na een paar dagen is de stad leeg, kunnen de firma's de stad bezetten en beginnen de bevolking waar voor hun geld te leveren. Ik had al zo'n idee voor Afganistan, zou ook werken. (Werkt overal, want constructief.) Elke keer als een situatie ergens wat verward lijkt te raken. Een oorlog is definitief destructief nu eenmaal, en hoe je het ook wendt of keert een aanslag op de wereldeconomie. Het fabriceren van extra miljarden aan briefgeld niet, en een koopkrachtig Irak zou alleen maar meer consumptie (in dollars) betekenen en goed zijn voor de (amerikaanse) economie, dunkt mij. Djiez wat zijn ze eigenlijk stom, die gasten op hooggeplaatste posities.


1 april 2003

Dat heb ik weer hoor, een onderbuurman met als hobby's zagen en timmeren aan het plafond. Ik heb zelfs PC's en servers van een verende shockdempende ondergrond moeten voorzien, want dat gebonk vanaf onderen is echt te pijnlijk voor die materie. (geen 1 april grap, trouwens)


31 maart 2003

Ligt het nou aan mij of is het beeld dat de jonge vrouw krijgt voorgeschoteld van 'de nederlandse man' waanzinnig scheef aan het groeien? Ik bedoel, Jamai, Jim Bakkum, Albert Verlinde, Matthias Scholten, Gordon, Gerard Joling, holy fuck, wat een zootje verwende watjes bijmekaar! En aan de (zogenaamd) andere kant hebben we dan die wanna-be soldaten die zo nodig oorlogje moeten gaan spelen. Let's face it, meer doen ze daar niet, en karakter hebben ze ook niet meer; Opgemaakte gehoorzame softe nerds die handig zijn met computergames, een paar lessen grondkruipen volgen en dan smeken om hagelslag en unox-worst in de geventileerde dure legertent. Mannen kunnen ook helemaal niets meer goed doen, althans, zo brengt de televisie dat; they blatantly fuck up in everything. Domme triggerhappy leugenaars die zich nergens in kunnen houden, zelfs niet in de politiek of op een optiebeurs, 'cause after all he's just a man type of bullshit. Ik roep het al jaren; laat die wereld toch regeren door vrouwen, worden we allemaal een stuk rijker van.
Tip: Echte mannen herken je als ze aan een drukke bar, in plaats van dat afgezaagde vieze bier, thee bestellen! ;-)


march 30 2003

Finally moved jult.net to a much faster server (about time). Great thing is that the xs-log parser now works fine, and that I can worry less about fellow hackers trying to become root and stuff.


march 17 2003

You know what's weird? Back in the early 1980's me and my cousin and other friends used to try and predict exact dates in the future when we thought something really huge would destroy planet earth or something immensely catastrophic would end all human life or other doomy shit like that would change life as we know it. And yes, we wrote it all down, to have proof of our predictions, including what we thought might happen on our apocalyptic days. This is the kind of games we played while hating school and needing to be doing our homework instead and The Cure just releasing A Forest and stuff. Most of my friends guessed wrong, their 'prophecies' have not come true, their 'disaster dates' often passed without even one plane crashing anywhere. My favorite future date of the end however had always been april 6 2003. I wonder how right my psychic abilities turn out to be..


march 2 2003

Saw a movie the other day, concluded that Angelina Jolie Voight has a very sweet smile and beautiful eyes ;-) Being the nosey person I am, I went looking for info, and discovered she just left Billy Bob Thornton, of all. How come I did not know about this couple? Maybe because Billy Bob had already been married four times before. Nonetheless, comforting to see that Angelina has good taste. I'm convinced I could easily have been in Billy Bob's position. Also very comforting is the age difference we have here; AJ is from June 4 1975, and Billy Bob is.. well, older. In fact, for me that would mean it's OK to marry a girl born in 1986. Hah! This totally made my day! And to think I know girls older than that, who are having issues with the age-factor. Get a clue everybody; I refuse to belong to people of any age-group. I will never join a group-dinner dating thing, because they make selections based on age, and I would have to lie about my age to meet people I would rather meet.
By the way, why is it that celebrities get married every other year?


link to previous stuff   -   link naar de niet te missen voorgaande zooi


Yours truly

elke beetje lul heeft zijn eigen url

Julius B. Thyssen

random link