DOS Uptime showoff
Hats off for Netware and DOS: no memory leaks, no crashes
and serving non-stop for 1482 consecutive days...

J is now feeling
The current mood of Julius at www.imood.com

american english march 24 2002

Jerome Heckenkamp is considered to be yet another evil hacker, so now: 'Jerome is back in the Santa Clara County Jail after a court hearing yesterday. Judge Ware, instead of answering Jerome's questions, asked him to put the questions in writing, in the form of a motion. Even though $50,000 has been posted for Jerome's bail and no claim has been made of his violating the bail, and despite the fact that he has always appeared at all hearings, Jerome is again in jail. His "crime" is asking questions in the courtroom. No other reason can be given.'
Check out Jerome's lecture about SSH (which, by the way, runs on jult.net:22 now). This guy should be some kind of danger to society? Get real. Oh how people get scared of those who have 'the knowledge'. They're using the technologies everyday, but they don't want to know what's behind it.


march 17 2002

OK, so yeah, the servers at home are all back online. Now, I just know you want to know which computer-part you are like.


march 04 2002

There's a reason why I'm not updating as much as I usually do. It has to do with the fact that jult.net is practically non-existing as long as my home-servers are down. My home-servers are down because there's no DSL right now. There's no DSL because I've been swapping from 1 phoneline ISP to another, and switching apparently takes them weeks, hopefully not months. I used to do all the work on my domains from one host, either remotely accessed or not, and currently that host does not have a static internet connection, so not much is happening these days. Yes, it sucks.


feb 16 2002

Sun's new Cobalt server appliances rule, big time. Especially the standard Qube3, amazing value for it's price!


feb 4 2002

Don't miss Tonie's Tour de Silicon Valley. I especially like the googlin car and this Cisco router ;-)


2 2 2002

And there we have it;
SecurityFocus can do nothing but conclude that Windows 2000 is at least just as secure as Linux, measured until August 2001 that is.

'Let's get this straight:
A president we did not elect, heading a government bought off by corporations, arrogantly and agressively pushes a pro-corporate domestic agenda and foreign policy. Now over 6,000 people are dead and he says we're at "war", fighting secret battles against unknown enemies, and he wants everyone to be "patriots" by forsaking our civil liberties and going "shopping".'

The internet domain where this text used to be on (raisethefist.com) has been shutdown by US-government...


link to previous stuff
 go dutch 27 maart

Met sommige mensen is het alsof er een onzichtbaar draadje tussen hen in zit, een draadje dat deze mensen altijd en overal meer met elkaar verbindt dan normaalgesproken het geval zou moeten zijn. Tussen mij en 1 van mijn halfzusjes zit zo'n draadje. Als ik aan haar denk word ik wat weemoedig en iets in mij wil haar dan weer zien, in 3D. Ze woont en leeft in zuid Frankrijk, en ik heb haar al heel lang niet meer gezien of gesproken. Vandaag heeft ze mijn site ontdekt. Haar bezoek kwam van internet-adres valamas.inforoutes-ardeche.fr, en ze schreef:
dag julius, voila ta petite soeur qui a trouve ton site.J'espere que bientot on se verra .je n'ai pas d'email . gros gros bisous yucca
Dat zijn zo van die momenten dat ik spijt krijg, van wie ik ben geworden, van wat ik mensen soms aandoe, van wat ik tegen ze gezegd heb en wat ik ze schrijf. Van die momenten dat je alles gaat relativeren, afstand, tijd, het leven. Want dat zusje is zo, ja, hoe omschrijf ik dat? Ze is. Vanzelfsprekend, maar zo ontzettend mooi. Ik mis d'r.

26 maart

Inderdaad, oprotten met die HTML-mail!


25 maart

Waarom zegt men op TV tegenwoordig zo vaak "straks" als het gaat om dingen die binnen 3 minuten aanvangen? In zo'n geval gaat het om "zometeen", of "zodadelijk". Iets wat "straks" komt, komt pas later, minstens na een kwartier pas, volgens mij. Straks was tot voor kort zelfs nog veel langer dan een kwartier. Tot straks hoort uren te duren.
Anyway, waanzinnig mooie TV-serie, dat Angel. Cinematografisch pure kunst, top belichting, tot in de puntjes uitgewerkte story-lines en decors, nergens vervelend, nergens saai. Waar voor je kijk-geld. Zondagavond op Net5.

OK, dus Julius heeft het druk. Julius kijkt veel naar de klok en Julius valt op dat de tijd zo snel gaat, te snel naar zijn smaak. Julius gaat niet stemmen op Professor Pim, ondanks zijn 'gevaarlijke' uitspraken her en der op internet.
Neem nu die belastingen. Ik wil alleen maar werken, en me helemaal niet druk hoeven maken over die gebakken lucht die ambtenaren hebben verzonnen. Dat ik (met plezier) veel werk verricht moet niet betekenen dat ik het ineens ook leuk zal vinden om formulieren van instanties in te vullen. Ik wil me helemaal niet hoeven bezighouden met wat ik verdien, als het maar goddamn voldoende is en ik rechtvaardig beloond zal worden. Die ROT-belastingen bestaan alleen maar omdat er zo nodig een paar van die klootzakken zijn die anderen graag financieel naaien omdat die anderen niet goed op hun geld zouden letten. Fuck that man. Als ze zo graag hun formuliertjes op tijd binnen willen hebben, dan hebben ze me daar maar voor te betalen. Geef mij maar geld (uurloon) om die troep voor mezelf in te kunnen gaan vullen. Dat doen ze niet, dus zoeken ze het maar uit ook. Ik doe gewoon geen aangifte dit jaar, geen tijd voor die bullshit. Krijg toch niets terug, moet toch alleen maar dingen 'inleveren' bij die moderne mafia. En ik heb dat stomme SOFI nummer toch zodat ZIJ exact weten wat ze allang van me weten? Zodat ZIJ zelf kunnen checken waar ik recht op heb? Stom bureaucratisch middeleeuws kapitalisme. WHO NEEDS IT?


16 maart

Vandaag gewist uit mijn gastenboek:
"gekke idioot, voel jij je wel goed? Ga maar lekker op Pimmetje stemmen, narcist!"
Leuk om te merken dat mensen nog lezen wat ik schrijf. Inderdaad; Nee, ik voel me allesbehalve goed, het zit mij niet mee. En het ergste is (inderdaad) dat dat niet aan mij ligt, maar aan mensen om mij heen. Als mij dat "narcist" maakt, jammer dan, ik zie het meer als realisme dan als narcisme. En ik ga de "gewraakte passages" dus nu eens niet verwijderen. Reacties als die van jou komen altijd van de mensen waarvoor het allemaal makkelijk gaat, de mensen uit de nette buurt, met bakkenvol geld, een groot schoon altijd opgeruimd eigen huis, veel vrije tijd, een goede (gemakkelijk vol te houden) baan, zonder veel talent omhooggevallen studenten etc. Iedereen zou verplicht een paar keer in zijn/haar leven overvallen moeten worden door een paar jonge [vul maar in] en minimaal 4 jaar in een zeer dicht bevolkt ghetto moeten doorbrengen. De bevolkingsdichtheid in dit land is namelijk 463 'mensen' per vierkante kilometer, in Canada is dat 3 per vierkante km, in Frankrijk 107, in Denemarken 122, in de USA maar 28 notabene. Van mij mogen die grenzen dus dicht, ja, sorry. En dan bedoel ik ook dat die andere landen dat verschil eindelijk eens mogen gaan opheffen, en dat NL niet het eeuwige walhalla der vrije toegang moet zijn omdat de rest dat niet is. Durf maar eens nee te zeggen tegen die klote-politiek hier.


7 maart

Iets leuks gevonden in de immense audio-archieven van JTHZ. En we hadden nog gelijk ook...


21 feb

Je gelooft het niet, maar er zijn radiostudio's in dit land waar technici moeten werken, maar waar ze niet aan de knoppen mogen zitten van de apparatuur waar ze heel goed van weten hoe ze die moeten bedienen (omdat dat is waar ze voor geleerd hebben). Alsof je apen inhuurt om bananen in dozen te stoppen, en dan van ze verwacht dat ze nooit een banaan zullen eten. Zoiets goed?


13 feb

Opknopen die treinrovers, wat mij betreft. Afschieten die laptop-dieven. En de grenzen dicht, ja. Dit land is nu al echt veel te druk. Ik probeerde onlangs nog een trein in te komen die gewoon te vol was. Ziet u de nieuwe treinstellen? Nee. Neemt de (over)bevolking toe? Ja.

Je hebt het gemerkt, jult heeft ander werk (erbij), wat zeker tijdelijk veel tijd van hem vergt. Daardoor, en dankzij de grootste dwarsliggers in het land genaamd KPN, loopt alles grote vertragingen op. Ik vraag begrip voor deze situatie van al diegenen die al een tijd op iets van mij wachten.
Alsof dit alles nog niet genoeg is werd ik eergisteren ook overvallen door een naar keelvirusje en bijbehorende griep. Wat raar is, want eigenlijk ben ik nooit meer echt ziek. Ziek zijn tot in het stadium kotsen heb ik echt al 5 jaar niet meegemaakt. Verrek zeg, ik heb al minstens 5 jaar niet meer overgegeven! Nu weer niet, maar het was wel even close.
Geen leuke unieke links ditkeer. Hier moet je het mee doen, voor nu.


4 feb.

Vandaag een kijkje nemen bij phantavision op de Prinsengracht, minder dan 10 minuutjes fietsen. Ben benieuwd. Als het me namelijk bevalt, en ik 't aan denk te kunnen, dan zeg ik 'JA!' tegen dat freelance huwelijk, met alle gevolgen voor diverse andere werkgevers van dien.

Ik vind die Cup-a-soup commercial met Ruben Sjors, hou dit vast van der Meer echt leuk, trouwens.
Adolf


3 feb, 2002

Vandaag ergens gelezen;
Tien manieren om stress de baas te kunnen...
- Haal een paar keer diep adem
- Maak een wandelingetje, ontsnap even uit de sleur
- Zeg nee tegen waar je geen tijd voor hebt of wat erg vervelend is
- Ga vroeg naar huis (of in ieder geval op tijd)
- Stel niet zulke hoge eisen aan jezelf‚ de meeste mensen verwachten te veel van zichzelf
- Stel vragen aan je collega's en communiceer met ze
- Doe de onplezierige zaken 's ochtends om er vanaf te zijn
- Versimpel de dingen zodra dat mogelijk is. Kijk naar grote overweldigende projecten als een serie kleine stappen die je één voor één uitvoert
- Blijf lachen zelfs als je je er niet naar voelt
- Leef in het nu, besteed je tijd niet aan onproductieve gedachten over hoe goed de dingen vroeger waren of het maken van zorgen over de toekomst, de meeste mensen die met stress om kunnen gaan verstaan de kunst van het leven in de tegenwoordige tijd

Vrij vertaald: Become a fake.


-->jan 30, 2002

Sjoera Nas is ontzettend cool. Ik ben voor het oprichten van een fanclub. Is er iemand die 10 dollar per jaar kan ophoesten voor sjoera.com ? Weet ik wel wat mensen die een mooie website willen maken. De eerste foto is er al ;-) En hoor haar hier toch eens heerlijk die snob van Stichting Brein de hoek in lullen! Niets zo opwindend als een vrouw die het heeft over HAAR netwerk! Of luister naar haar geweldige visie over de ruis op haar netwerk veroorzaakt door die klote Outlook gebruikers. Of check haar over domeinnaam-kaperij. Niemand durft sjoera.net of sjoera.nl nog in te pikken. Come to think of it, ze is gewoon de Pippi Langkous van internet!


Yours truly

elke beetje lul heeft zijn eigen url

Julius B. Thyssen

« ? journal.domain # »
« webloggers »
« # .net ? »

random link

...