In Harmony, finally released

J is now feeling
The current mood of Julius at www.imood.com

american english jan 12, 2002

Because of some idiotic arrest of an innocent guy lots of websites have placed a direct download-link to the DeCSS Win32 binary executable available on this server. It's still here, but I'm not the person who can handle that kind of traffic without warning, so I've renamed the directory where it resides, the smart ones will find it anyway. Oh and yeah, FUCK the MPAA and the authorities in Norway, get a clue already, idiots!


jan 6, 2002

Try this one for a good laugh. And this one for creepiness.

Sorry I haven't been updating much. Kinda busy trying not to be so busy all the time.

Microsoft's Outlook Express with plain-text only email, finally! Unfortunately you need Office 2000 (or higher) for it to work, but it's a start.


dec 31, 2001

Will the entire world from now on speak in terms of pre and post 9 11 2001? I used to say; If I had to pick one city where I would love to live someday, it would be New York.. Now I'm not so sure anymore.
For me 2001 will go down in history as the year that made me fall back in love, with some amazing women, with life in general, with photography, with new technologies and with mainstream music taste. One of the reasons why me and my cousin took it upon ourselves to try and create a best-of-2001-in-our-opinion mix. We've done this many times before, but the last one we've created was way back in 1989. Life has changed, technology has changed, we're getting (b)older...
February 4th 2002 will be the start of the year of The Black Horse. That's when the real trouble starts, just after the euro-currency swap. When everybody in Amsterdam will use french, german and italian coins. When I'll have switched from mxstream to a faster cistron ADSL...
So be careful out there in 2002. Don't drink or smoke too much, power to the people, stand together as one, and above all: Trust ME ! For I'm a Fire-Horse, with lots of wood in my birth-chart, so I'll be your anchor in 2002, mediating between fire and water ;-) I will again be your refuge, your life-support system, your strong survival channel. Anyway, you get the idea, I'm out of stuff to write.


link to previous stuff
 go dutch 14 jan 2002

Sorry mensen, maar ik heb een hekel aan telefoon, altijd al gehad. Misschien wel dankzij de tijd dat de school kon bellen om mijn moeder te vertellen dat ik gespijbeld had, of andersoortige teenage-trauma's. Mijn telefoonnummer is ook veel gebruikt op de radio, toen ik zelf zenders had, of als ik presenteerde op vrije radio, maar ook op Radio 3 en 10 heb ik het meer dan eens genoemd als ik te gast was vanwege het 1 of ander. Nooit heb ik daar echt last van gehad trouwens, want antwoordapparaat. De laatste tijd krijg ik echter vaak telefoontjes van lui die ik helemaal niet wens te spreken, en voor nummerherkenning ben ik te lui (veel te duur ook trouwens, zoiets zou gratis moeten zijn, voor mij helemaal, ik betaal mijn stomme dure telcom-abo's alleen nog maar omdat anderen zo graag willen dat ik ze heb), dus hangt er weer een antw.app. aan mijn telefoonlijn. Voorlopig neem ik niet meer het risico om dat ding achteloos op te pakken, voor ik het weet ben ik dan ruim een uur kwijt aan gelul in de ruimte met mensen die mij (bij gebrek aan een betere term) misbruiken. Dat zijn ook altijd de antwoord-apparaat opgooiers. De meest vervelende bellers; de stillen. Zo van: Oh ik moet nu iets inspreken, dan gooi ik maar op.. Die mensen zijn bij mij sowieso aan het verkeerde adres; Ik hou niet van stillen.
Als mensen bellen, maar eigenlijk niets belangrijks hebben, en dus maar besluiten op te gooien zodra ze dat antw.app. krijgen, dan stinkt hun zaakje. Dat klopt, zonder uitzondering, heb ik geleerd. Mijn moeder is bijv. iemand die zonder moeite het apparaat helemaal volkletst. Dat is goed, want dan loopt ze de kans dat ik op de WC zit en hoor dat ze belt en dan nòg op tijd ben om de hoorn op te pakken, en mocht ik er niet zijn dan weet ik sowieso wie er waarvoor belde. Als mensen ècht iets te zeggen hebben, me ècht nodig hebben, dan merk ik dat dus wel. Zelfs motieven als 'zomaar' of 'ik wilde je stem horen' doen het voor mij prima, als ik het maar weet! En anders klim je maar in de pen en schrijf je een ouderwetse (al dan niet liefdes)brief! Schijnt ook niemand meer te kunnen.


13 jan 2002

Het nieuws is een beetje ondergesneeuwd geraakt, maar hacker miljonair Kimble is op de vlucht vanwege geldeisend duitsland. Hier zijn afscheidsbrief.
Iets anders: Ik begrijp dat het moeilijk te bevatten is voor velen die denken mij te kennen, maar op mijn cv heb ik me nog ingehouden. Ik ben niet iemand die ooit stil heeft gezeten ofzo ;-) ik heb alleen een pesthekel aan CV's, dus ik link er liever niet naar.


09 jan 2002

KPN stuurt tamelijk opgefokte brieven. Moet je je voorstellen dat ik aan al mijn werkgevers schrijf:
Om het huidige hoge kwaliteitsniveau van mijn werkzaamheden ook in de toekomst te waarborgen is het noodzakelijk om de tarieven op mijn loonstrookjes aan te passen. Met ingang van 1 februari 2002 gelden daarom voor mijn werkzaamheden verhoogde tarieven en dient u mijn loon met 23% te verhogen. Ik blijf dan ook in de toekomst garant staan voor een optimale verrichting van mijn werkzaamheden.
Ze zien me al aankomen. Toch zou het logisch zijn, KPN zegt immers: We zitten nu eenmaal in een periode waarin we grote stappen moeten zetten. Afdeling eersteklas lulkoek. Ze willen hun torenhoge salarisjes beschermen, en ze zien om zich heen de prijzen stijgen en zijn als de dood dat zich dat zal uiten in het aantal zakenlunches dat ze kunnen houden. Of zo. Anyway...
The plot thickens, en de heer jult is weer right in the middle of it. Gisteren zagen we nog het persbericht van lieve Sjoera. Vandaag lokt Danny mxstream klanten weg met kortingen. OPTA zegt dat het mxstream abo nog duurder zou moeten worden. Kortom, breedbandig internettend nederland is in rep en roer.. maar wat wil je? Internet kàn heel erg mooi zijn. En je hoeft je nooit meer te vervelen.
Want m'n fiets doet het weer! Aardige mensen bij Bikeworld. Band was geplakt, lampje gemaakt, kwam nauwelijks 5 euro bij de kortingsbon voor de opknapbeurt. 'Dat was inderdaad een rammelkar'. 'Ja, dat krijg je als je bijna dagelijks langs de halve prinsengracht fietst' bevestigde ik, en het is mijn woon-werk vervoersmiddel nummer 1.


8 januari 2002

Een satékroket bij de FEBO is dus wel mooi 1 EURO nu. Dat is dus ruim 2,20. Nu begrijp ik waarom ze daar de prijzen recentelijk verhoogd hadden van 2 piek naar 2,25 per kroket. Schofterige truukjes waardoor het nu lijkt alsof ze niet duurder, maar zelfs goedkoper zijn geworden DANKZIJ de komst van El Euro.

Ondertussen word ook ik steeds beter in het succesvol de winkelier strikken, zonder dat ik het wil. Vorige week bleek de achterband van mijn Giant hybride city-bike lek. Onderzoek wees uit dat de band het na keihard oppompen ongeveer 2 uur volhield.(Ook heb ik geen bandenplak spul meer, of als dat wel zo is moet ik er te lang naar zoeken, dus ik had geen zin die achterband te plakken. Lek was sowieso niet makkelijk te vinden, had ik al gemerkt; Heeft al op z'n kop gestaan in mijn box, zeg maar.) Nu bedacht ik me ineens dat m'n fiets, ooit nieuw gekocht, nog een opknapbeurt met grote korting tegoed heeft bij de winkel waar ik hem gekocht heb. Daar staat 'ie dus nu, en ze merken daar vanavond ineens dat de achterband hoezo toevallig meneer Thyssen? plat is. Lachen. Want die gaan ze natuurlijk meteen even plakken. Ze kunnen het niet maken om dat niet te doen. Oei, wat voel ik me slecht ;-)


03 jan 2002

Candy komt maandagavond 22 uur haar pa vervangen op de zolder van BN. Niet allemaal komen stalken bij de Vondelstraat hoor! Ze heeft al een vriendje ;-)


01 jan 2002

Zie je wel?
[1] Geen cent is er op mijn staatslot gevallen! 9 was het enige eindcijfer zonder prijs. So what's new? Story of my life.
[2] Één of ander braaf wijkje in Lelystad vangt het postcode-lot, alweer geen flat in Amsterdam Zuidoost, zoals ik al voorspelde. Duh.


Veel dank voor de christmas cards, een niet-saai nieuw jaar met weinig pech gewenst, en hier en daar ook sorry dat ik me gedraag zoals ik me gedraag, aan:
Hannah, Leonie H, KdeR, Carola S, Hester, Geertje, Sandra, Frank W, Mitiok, Sarah, Fafa, Taco S, DenniS & Lilian, Welmoet, Whiskels, Merel, Yannah, Luna, en vanzelfsprekend de hele meute van BN, en die paar gekken bij rtvnh. En int bijzonder ook m'n zusjes, broertjes, ma, pa, bloedverwanten en hun aanhang. Natuurlijk heb ik geen geld voor het sturen van kerst- en nieuwjaars-kaarten, wel voor bandbreedte ;-) so:
This one goes out to all of the above.


29 dec 2001

Nog geld in een matras liggen maar je kunt het niet meer vinden? Oude schatkist begraven op de Veluwe? Don't worry, tot 2007 kun je er nog muziek voor kopen bij Free Record Shop. Gewoon zonder extra kosten betalen met de nederlandse gulden, de florijn, de knaak, het geeltje, etc.


Yours truly

elke beetje lul heeft zijn eigen url

Julius B. Thyssen

« ? journal.domain # »
« webloggers »
« # .net ? »

random link

...