Antonio Carlos Jobim & Sinatra

Nostalgic Bush Moments


;-)

How creativity is being strangled by the law

Wees eerlijk

"If you are going to punish all who share files, you need to start at A in the phone book"

Dus: Geef jezelf vast aan ;-)

De jongens van The Piratebay vermaken zich in de rechtzaal de afgelopen week. Als je Zweeds kunt verstaan, hier staat de audio. Best heftig, want als de aanklagers geen veroordeling van de grond krijgen, dan worden Zweden en de hosters in questie 's werelds safe-haven voor alles wat in andere landen lastiger is, en is het welbeschouwd voorbij met dat gerommel in de marge. Of, zoals ze her en der al schrijven: You can't outlaw the future!

If you're interested in a really great documentary about The Piratebay and intellectual property rights and things like that, go here.

Andreessen at Charlie Rose

For my girl !


the original, from 1966

Apes terror

Harddisks and stuff (update)

Just scroll to 2 minutes into this video and be amazed:

Scott Moulton tells us about killing the parts of your harddisk that are damaged and slower than other parts.. Highly recommended for fellow-geeks out there. He uses Dmitry Postrigan's amazing free software MHDD. If we didn't have the Ukraine, where would our world be, right? Dmitry completely reverse engineered harddrive control and what not. Should get a Nobel-prize for just this tool!

Scott over de harddisks van nu, zeer interessante presentatie. About Flash Memory data recovery, Solid State Hard Drive Design and harddisks in general. How to rebuild and do data recoveries and fix hard drives.

The Natural Way to feel shitty

Lonesome Town

Yet another New Stupid Piece Of Shit!


;-)

Waar ga jij?

Dat kreeg ik vanavond zomaar op mij afgevuurd, toen ik bij de kassa van een supermarkt vandaan kwam. Blijkbaar vanwege een stapeltje voetbalplaatjes dat ik in mijn handen had. Ik reageerde met:
Waar ga ik wat? Dansen? Ten eerste spreek je iemand die duidelijk ouder en wijzer is dan jij niet aan met "jij", maar met "u", ten tweede mist er een woord in je vraag, je bedoelt "waar ga jij naartoe" of "waar ga jij heen", en ten derde gaat het jou helemaal niets aan waar ik naartoe ga. JIJ krijgt m'n voetbalplaatjes in ieder geval niet!

Bijna even erg als junior tuig voor de Supert dat het probeert met "Meneer u moet mij de plaatjes geven!", wat ook vaak voor schijnt te komen. "U moet" geeft aan dat er iets raars aan de hand is in de nederlandse kinderziel. Tuthola in de telegraaf noemt het gezonde hebzucht. Tuurlijk heb ik zelf vroeger ook plaatjes gespaard, witte binnenkantjes van colaflesdopjes afwachtingsvol gechecked, betuwejam zegeltjes verzameld, tekstjes onder kroonkurken losgekrabt en het plastic autootje uit de cornflakes gehaald, maar dit soort agressief aanspreekgedrag? Hoe oud een lul ben ik aan het worden, dat zoiets me tegen gaat staan?

Bill Gates unplugged

Gmail is safe

Nu Obama de boel regeert vind ik dat we Google meer kunnen vertrouwen. Zo simpel ligt dat gewoon.
Daarom wil ik iedereen die nog zit te klooien met van die debiele e-mailboxjes van maar 10 tot 50 MB (upc, telfort, planet, tele2, club.fr etc.) aanbevelen een gmail account aan te maken. Je krijgt daar nu bijna 8 GB gratis voor opslag van al je mail. En ja, die e-mail kun je ook secure raadplegen via pops of IMAPs servers, dus alle software werkt ermee en je kunt je oude email er dus rustig neerzetten. Plus dat je dan meteen vanaf overal de webmail van google kunt raadplegen. Je hoeft de mail niet eens te laten staan bij gmail, kunt 'm gewoon lokaal opslaan. Ben je in ieder geval af van die idioterie van een "te volle Inbox" waar niets meer bij kan totdat 'ie geleegd wordt. Komt nog bij dat Google enorme attachments van 17 MB accepteert. Bij veel Internet Providers lukt je dat niet eens.

En kom niet met dat gezeur over de woorden-scan die gmail hanteert om gericht te adverteren. (Ik gebruik AdBlockPlus en ik zie ze niet eens.) Alles wat u over de internetknooppunten heen laat gaan wordt al jaren op woorden gescand. Ik durf te stellen dat je privémail bij Google meer te vertrouwen is dan wanneer die opgeslagen staat bij de mailservers van bijv. xs4all of welke andere nederlandse provider dan ook. Al was het maar vanwege die belachelijke score van NL voor wat betreft lijntjes aftappen.

Kom alsjeblieft ook niet aan met Hotmail of Livemail. Vergeleken met Gmail zijn dat Pain-In-The-Ass systemen waar nog steeds geen zichzelf respecterende mailserver mee wenst te communiceren, omdat ze zo aan het knoeien zijn met spamwering. Als je een @hotmail of @live adres gebruikt, dan mag je hopen dat je ooit het antwoord zult ontvangen. Sterker nog, als ik email ontvang van iemand met zo'n @hotmail of @live adres, dan weet ik niet meer of het zin heeft om te antwoorden. Bij Gmail heeft de ontvangende kant tenminste altijd volledige inzage in datgene wat als spam opzij werd gezet. Overigens heb ik Google daar, na 4 jaar testen met gmail, nauwelijks de mist mee in zien gaan. Misschien 2 emails in die 4 jaar die per abuis in de spambox terecht waren gekomen, waar de verzender dan al voor waarschuwde omdat het om automatisch gegenereerde emails ging.

By the way, wat handig is; Als je julius.thijssen@gmail.com aanmaakt, dan doet juliusthijssen@gmail.com (zonder de punt) het ook!

Not everything you see these days is bad news..


An introduction to genomics by Barry Schuler

Why "organic food" is better..

Check here and here.
Zouden ^ die aardbeien dan ook verwerkt worden in aardbeienjam? Welke merken jam gebruiken welke aardbeien? Hmm.. dan toch maar kopen bij een winkel die daar een beetje op let... Ik begrijp dat sla in plastic gedoe van de grote supermarkten niet zo goed, kinda defeats the purpose doesn't it?

Zomaar geld cadeau

update van een oud bericht - Blijkt dat dit stokoude berichtje alwéér veel nieuwe bezoekers lokt. Schijnbaar heeft 'de economische crisis' tot gevolg dat veel mensen inzien hoe handig contant geld was (is, en blijft).. ;-) Daarom onderstaande nog even wat verbeterd.

Deze neppert alwéér in mijn Inbox:

Ik dacht eerst ook dat het om bedriegerij ging, maar 2 weken nadat ik dit e-mailbericht ontvangen en teruggestuurd had, nam Microsoft contact met me op, vroeg om mijn adres en binnen een paar dagen ontving ik een cheque van $24.800,-.

Raar dat er nog mensen zijn die in deze sprookjes geloven, en die verhalen doorsturen, precies zoals hen opgedragen wordt. Als Bill Gates of MicroSoft geldbedragen zou gaan uitdelen aan de hand van verstuurde mailtjes, dan zou dat wereldnieuws zijn! Sowieso ga je dergelijke mailtjes niet rondsturen na 24.800 dollar ontvangen te hebben. Dan heb je wel wat beters te doen.
Last but not least moet je van die 24800 dollar een flink deel afstaan aan de belastingen vanwege het schenkingsrecht. Kan oplopen tot 68% aan de staat doneren als je een waardevol cadeau krijgt. Pure mafia en jaloezie, als je het mij vraagt, afdracht bij schenkingen. Waarom bestaat dat? Valt echt nergens mee te verantwoorden of goed te praten. Afgunst verheven tot volksdeugd. Het bewijs dat sommige belastingregels uit vervlogen tijden stammen. Het gaat een ander niets aan wat u cadeau geeft of krijgt, houden zo.
Voortaan *altijd* cash doen, dus.

Cash geld heeft sowieso grote voordelen:

- je kunt zuinig leven zonder daarvoor gestraft te worden (i.e. zuinig leven heeft weer zin)
- je kunt uitgeven zonder dat Grote Broer het weet - pet, zonnebril en nepsnor op en camera's ontwijken ;-)
- geld is makkelijker over te dragen bij bedrijfsoverdrachten/beëindigingen
- geld blijft buiten beslagleggingen (die zijn al vervelend genoeg)
- geld blijft buiten erfenis-belasting
- geld is makkelijker te schenken (men weet niet dat je het hebt, dat je het kunt weggeven)
- geld is niet altijd volgens de (veelal onredelijke) regels verkregen, je hoeft daar geen uitleg over te geven, dat scheelt tijd en bureaucratisch gemekker
- de fiscus kan ieder moment besluiten vermogensbelasting in te voeren, of een vermogensgrens te verlagen
- cash sparen versus AOW-premie is qua rendement al lang in het voordeel van cash sparen.
- je wordt niet gekort op AOW/WAO/WW/RWW/GAK etc.
- geen gevaar verdwijning van pensioen (dat 'fonds' beheer je zelf!)
- je spaargeld blijft behouden
(deels met dank aan .Peter uit nl.politiek)

Trap er dus niet in; Al dat zogenaamde betalingsgemak met chip, pin en giraal betalen heeft een achterliggend doel: Controle over jouw geld. Tappen van jouw eigendom.

Happy Pigs

As you stumble in the debris..


Dave Stewart's own videochannel's version is here

Healthmap..