U bent geholpen door:

Tjitske. Dat staat er op de bon. Van een nieuw fleece-vest met zeehondjesachtige vacht. Wat ik woensdag bij een zwerfsportwinkel kocht. Tjitske was moe. En toch ontzettend mooi. Het was het einde van haar werkdag. En fucking ijskoud buiten. En ze was een beetje sjaggerijnig ergens door, maar het was duidelijk dat dit niets met mij te maken had. Ik stoorde haar zelfs in haar dwelling in misery toen ik bij de kassa aankwam. Ja wat kan ik toch heerlijk dramatiseren, want zo erg was het ook weer niet. Enfin, ik moest denken aan iets in Bringing Out The Dead met Nicolas Cage. When the city gets to you, you know? Tjitske haalde het shirt geroutineerd langs de scanner, vouwde het op en zei
"Dit is echt heel erg aaibaar."
Ik verkeerde helaas half in coma van verkoudheid, slaaptekort, overwerktheid en een kapot moederbord van mijn belangrijkste PC thuis, dus kwam niet met een leuk ad rem antwoord, welnee, natuurlijk niet! Er kon niet meer vanaf dan een saai "Ja hè, dat vond ik dus ook". Terwijl ik natuurlijk had móeten antwoorden:
"Ja, ik word te weinig ge-aaid, deze aankoop moet daar verandering in brengen", zodat zij had kunnen reageren met; "Ik zou daar wel bij kunnen helpen.." Of ik had het wat directer kunnen doen;
"Als ik 'm dit weekend aan heb mag je me ongelimiteerd komen aaien",
of, als smooth player;
"Vrijdagavond doe ik 'm voor je aan als je me komt aaien bij een diner in tapas restaurant In De Baars".
Of ik een zwerfsportwinkel klantenkaart had. Ja, maar die had ik niet bij me. Was niet erg, dan zou Tjitske me wel even opzoeken. Dus wat of mijn postcode was. En zowaar, ik stond in het systeem. Hoppa, 12,5% korting, op een artikel wat al was afgeprijsd. Die Tjitske en haar mooie tjitskes toch. (lol)
Toen de transactie voorbij was zei ze natuurlijk "tot ziens!" en de vorige keer dat ik daar meer achter zocht (dan wat ze naar iedere weglopende klant roepen) bleek ik er niet ver naast te zitten, dus als er tijd is ga ik daar nog maar eens winkelen. Tot ziens, Tjitske, tot ziens. ;-)

Gezond, dus saai ?

Bekeek gisteren deze aflevering van Zembla, over "coma-zuipen".
Mijn ouders hadden het wat dat betreft maar makkelijk, want ik was als teenager tegen alcohol, drugs en rook. Samen met een selecte groep vriend(inn)en. (Waaronder overigens ook neef Hens, die toevallig geluidsmixage gedaan heeft voor genoemde aflevering van zembla.) Ik vond het maar stom en onbegrijpelijk gedoe, om de controle over jezelf bewust onzeker te gaan maken, om die bewust te verzwakken. Er waren al genoeg onzekerheden, en dronken zijn, gedrogeerd zijn, maakte die in mijn ogen alleen maar erger. Ik wilde altijd op mijn hoede zijn voor die gesjeesde planeet vol rare mensen. Bij nader inzien geen onterechte conclusie van een onbevangen stel hersenen. Drinken als teenager, of als zwangere vrouw, het blijkt allemaal rampzalig slecht te zijn voor de ontwikkeling van hersenen. Dus, u begrijpt, ik ben inderdaad blij en trots dat ik vroeger liever (ten onrechte) saai gevonden wilde worden dan dat ik meedeed met de waanzin van de grote groep. Zoals met alles was ik mijn tijd ook ver vóór, want jaren later ontstond de straight-edge beweging die dezelfde standpunten had als ik toen.
Ik drink trouwens nog steeds heel weinig. Gemiddeld vier keer per jaar een flesje Hoegaarden witbier, en misschien een paar glaasjes witte wijn. Dat zijn de enigen die ik nog een beetje kan pruimen. Maar misschien stop ik daar ook helemaal mee, want ik merk de negatieve effecten ervan op mijn gestel gewoon nog dagen, soms weken, daarna.
Nederlandse jongeren schijnen aan de top te staan van Europa, met hun alcohol-consumptie. Snap er niets van, eerlijk gezegd. Hoe kort verwachten ze te zullen leven? Hoeveel 'ellende' menen ze te moeten wegdrinken? Ze hebben de beschikking over briljant entertainment, de sublimatie van vele tientallen jaren aan menselijke voorkeuren die tot uiting komen in media, winkelstraten en op internet. Maar dat vinden ze niet leuk, spannend en/of lekker genoeg? Stel verwende nesten! ;-)

When it rains it pours

Maar het werkt schijnbaar ook de andere kant op: When the sun shines, it shines way too bright! want tjonge jonge jonge, hoe een mens binnen 1 etmaal door teveel bekenden en onbekenden benaderd kan worden. Soms vraag ik me af hoe gezond dat is, altijd maar bereikbaar te zijn via het internet en telefoon. Voor mensen die op reacties wachten: Morgen meer geluk.

Dan nu nog even tijd voor de waakzame burger in mij:
Weet Gates iets wat wij niet weten?
MicroSoft gaat erg ver met nieuwe Office standaarden.
Boeiende discussie aangaande dwangarbeid in Nederland.
Lastige franse jongeren gewoon middels vliegende robots taseren? (als je nog niet weet wat taseren is, check this out), which reminds me; Pas op voor de economische grafsteen van het 'vrije' Amerika;
"The US of A, where money talked and bullshit walked."

Terug

Kijk aan, the end of the end of life is near, rejuvenation is dan toch echt een optie aan 't worden.
Lead researcher, Dr Howard Chang, from the Stanford School of Medicine in California, said the findings supported the theory that ageing is the result of specific genetic changes rather than accumulated wear and tear. And that it is possible to reverse those genetic changes later in life.
Aubrey krijgt gewoon nog gelijk ook. Lang leve SENS!

Aubrey studeerde ooit 'computer science' op de Universiteit van Cambridge. En dat noem ik even, want in Cambridge zit Simone Walraven nu ook, bezig met een film over een onbekende Britse dichter. Simone was even in Amsterdam afgelopen weekend i.v.m. de lancering van Decibel 2.0, en we zijn nu dan toch eindelijk 'vrienden'! ;-) Ik heb in the nineties jarenlang voor de gein "Op Zoek Naar Simone" items gemaakt voor vrije radio in Amsterdam, omdat niemand wist waar op aarde ze uithing. Ze was de roem ontvlucht, zei men. Saillant detail:
Mijn neef Hens en ik verzonnen lang geleden het pseudoniem Victor Walraven voor creaties waar wij beiden aan gewerkt hadden, omdat de geboortedag van Simone vrij precies tussen die van mij en mijn neef in ligt. Which reminds me, ik moet de 12 inch maxisingle vinyl van "I Don't Want To Be A Hero" (Johnny Hates Jazz) nodig eens digitaliseren.