Liefs

Dat zetten ze tegenwoordig onder mails en andere electronische berichtjes. Vooral vrouwen natuurlijk. Mannen onderling doen dat niet. Althans, de mannen die ik ken (uitgezonderd familieleden) eindigen hun mails, zelfs aan hele goede vrienden, nooit met "X" of "Liefs," en dan hun naam. Ja, misschien aids-buddies, maar daar maak ik geen deel van uit.
Als een leuke jongedame of vrouw mij iets stuurt, en dat afsluit met "Kus," of "xx", dan denk ik:
"OK, volgende keer als ik je zie brengen we dat in uitvoering. Graag wel even, ja?"
Maar dat doen ze verdorie vrijwel nooit! ;-) Waar bestaat die liefde dan wèl uit?
Vrouwen (familie uitgezonderd) begrijpen niet wat de invloed van een Kus! per email is, op een gezonde hetero man. Er wordt maar met "veel liefs" gesmeten alsof het niks is. Ik kreeg onlangs zelfs een werkrooster opgestuurd bij een email die eindigde met "liefs!". Nu vraag ik u! Wat voor "liefs" moet ik me er dan bij voorstellen?

Het is natuurlijk prachtig dat de hele wereld elkaar in gedachten passievol lief heeft, met olijfolie insmeert, en lief schijnt te vinden, maar waarom merken we daar in het dagelijks leven dan zelden wat van? Het is alleen maar onrust, spanning, angst, verwachtingen, trots, jaloezie en andere shit. Mensen die meteen weg moeten, mensen met een druk programma, mensen zonder tijd, mensen op jacht naar geld en rijkdom, mensen met ochtendhumeuren, zelfmoordplannen, oorlog en ruzie. Allesbehalve veel liefs, in ieder geval. Is het soms ter compensatie van het gebrek aan iets liefs in the real world?

Ik vind het meer iets voor keiharde scherpe klachtenbrieven. Die kun je eindigen met "Heel veel liefs," of "Kusjes," om de serieusheid ervan wat te verzachten, of om zo aan te geven hoe je staat tegenover de maatschappij of het mens-zijn als geheel. Om een lach op het gezicht van de lezer te toveren. Tijdens de lunch is het dan van: "ha, ja, die meneer thyssen, haha, heeft wel altijd gelijk, maar het blijft een vreemde edoch sympathieke vogel, hahaha!" Samen lachen om die gek uit de Lindenstraat.

Vind ik dan dat mensen nooit meer aan het end "liefs" of "X" in hun berichten moeten plaatsen? Nee. Vooral niet diegene(n) van wie je het graag driedimensionaal gerealiseerd zag, want dat voelt wel lekker. Het gaat mij er om dat als het zo doorgaat met het gebruik van liefdesverwensingen, ik voorspel dat ze ernstig in waarde zullen dalen. Het is steeds vaker zo dat ik het van iemand lees en denk (of zelfs al zeker weet) dat het geschikte antwoord "Liefs, my ass!" zou moeten zijn.

Stouts,

Julius

If you pay peanuts, you get monkeys.

Blijft me verbazen, hoe bedrijfsleiding/management/directie over het algemeen geen enkel benul lijkt te hebben van die simpele wijsheid. Er moet kennelijk altijd over de ruggen van het inkomen van personeel winst gemaakt worden, en bezuinigd worden. Natuurlijk heb je laag loon en laag loon, maar het is voor iedereen klip en klaar wanneer het ruim voldoende is, en wanneer het aan de lage kant is. Je kunt als bedrijfsleiding, management, directie wel doen alsof je van niks weet, maar gelooft u mij:
Er is geen enkele werknemer die niet weet dat 'ie te weinig loon krijgt als diegene onrechtvaardig beloond wordt t.o.v. bijvoorbeeld collega's of bedrijfsleiding zelf. Er zijn weinig bedrijven waar ze begrepen hebben dat dat alleen maar meer geld en tijd (en uiteindelijk stress en ongeluksgevoel) kost, omdat het personeel dan weinig gemotiveerd is om ergens te blijven werken. Schijnbaar is dat ook vaak de opzet: Personeel zo laag mogelijk inschalen, zo laag mogelijk belonen, en hopen dat dit personeel het zo lang mogelijk trekt op die manier. Personeel opgebruiken. Daarna met nieuw vervangend personeel hetzelfde truukje uithalen, etcetera, ad infinitum.

Ergste is dat er in de meeste gevallen nog flink wordt gesjoemeld met de 'taakverdeling' ook, met het stiekem ophogen van de werkdruk zodra iemand 'OK' heeft gezegd; Als blijkt dat personeel 'het pikt' dat het laag betaald wordt, dan mag dat personeel vanzelfsprekend verder uitgeknepen worden. Alsof bedrijfsleiding/management/directie uit wil testen hoe laag men kan gaan (financieel) voor een maximaal mogelijke werklast. De testobjecten zijn immers vervangbaar, en er is (helaas) een blijvende stroom van idioten die er in stinken. (Desnoods zorgt de overheid wel even voor constructies die tot dwangarbeid leiden.) Het vervelendste werk is zo te verschuiven naar de minst mondige of minst machtige werknemers. Opletten wie er het minst klagen over de laagte van het loon, en die mensen steeds meer werk laten doen wat eigenlijk voor anderen bestemd is. Dat ze dan allemaal vaak ziek zijn, te laat komen, zich ongelukkig voelen, klantonvriendelijk zijn, niet meer echt achter een product (of werkgever) staan, de kantjes er vanaf lopen, och, dat is kennelijk allemaal ondergeschikt aan de geboekte winst. Geheel naar amerikaans voorbeeld. Bedrijfsleiding/management/directie wil namelijk wel zo vroeg mogelijk kunnen rentenieren. Dat uiteindelijk de hele planeet onder hun egoïstische wensen te lijden heeft is onbelangrijk.

King of California

One of those rare movies that makes you wish you could personally thank everyone involved for creating it. By writing this I hope to achieve that. Thank you Mike Cahill, thank you Evan Rachel and thank you sir Douglas for this amazingly touching piece of art. This is arguably the best promotion of human free will I've seen on screen! Brilliant performances by the entire cast, from the wild Latina with her hazel colored eyes to the fat crowd at the 'barbecue'. I felt blessed to see this piece of pure gold in movie-making. Transcending everyday-life, every second of it. Pulling you out of your reality, and into this beautiful made-up world from writers, actors, camera-people, engineers, producers, editors, set dressers and animation drawing magicians, working with their black trolleys and heavy batteries, on locations, shutting down streets, studios, with their lighting equipment and recording mixers. Without for a moment being distracted by the thought of them having faked it all for you, the viewer.

This little treasure throws you in a natural high, floats you over the big cloud of a dream come true, in which nothing else matters. Written as though it is one huge poem. Beginning and ending with naked Chinese guys. Funny in such an honest way. Subtle yet efficient. Easy yet action packed. And what a sweet soundtrack and score!

I'm rating this 9 of 10 only because I wanted to see a different ending. Maybe it will be there as an extra on the (HD)DVD. Sure hope so, I'll buy it.

Ziek zijn loont

De nieuwe zorgverzekering moedigt het gezond zijn niet aan. Zo nemen de kosten voor mensen die nooit zorg nodig hebben, die nooit ziek zijn (waaronder ik, meestal), toe, en de kosten voor mensen die zich naar de kanker hebben verwaarloosd af. Wat strategisch weer. Hebben gezonden meer geld over of zo? Ik begrijp sowieso al niet waarom het zo duur is geworden. Kan me nog herinneren dat ik per maand 28 gulden, ja florijnen, betaalde voor het ziekenfonds. Daar zaten toen zelfs alle standaard tandarts-behandelingen bij. OK, nog met amalgaam-vullingen, maar als je onderzoek doet, kom je er achter dat het modernere spul niet duurder is om te fabriceren (dan amalgaam), maar zelfs goedkoper. Bovendien zouden uitbreidende automatisering en lagere prijzen in de computer- en internet-wereld voor verlaging moeten zorgen. Natuurlijk niet als je IT-projecten 20 keer te duur uit laat vallen. Met andere woorden, zou het niet gewoon zo zijn dat wij nu meer moeten betalen omdat die knoeiers zoveel poen verbrassen aan stomkoppen op de verkeerde plek?

Daarover gesproken;
Als u bij zo'n afdeling personeelszaken werkt, mensen zoekt voor dergelijke verkwist-projecten, en kennelijk zo graag duizenden euro's weggeeft aan incapabel personeel, bied ik mij graag aan voor medewerking aan het volgende mislukkende Plan Van Aanpak, waarbij ik dan voor een jaar of 2-3 vijfhonderdduizend euro ontvang, en het resultaat van mijn 'werk' ongestraft bijna niets hoeft voor te stellen. Bewust niet. Ik vermaak me wel op de door u aan mij toegewezen werkplek. En hou me wel even koest. U schijnt duidelijk naar werknemers van zulk gewetenloos kaliber te zoeken, die hun smoel houden over hoe 'hard' ze voor niets vaag werken in het door u verzonnen 'overheids-project'. Ik kan zo'n bedrag na afloop dan heel mooi en zinvol gebruiken voor veel nuttiger doeleinden. Voor een Vie En Rose, zeg maar. ;-) 'Iedereen' blij. U mag mij bellen op 0206000288.

Op de grafsteen van inspecteur Bruinsch

Volgens Bruinsch werd er in codes gesproken. Op Bruinsch grafsteen staat:
Zijn laatste aanhouding werd hem fataal.
Desondanks houden wij er rekening mee
dat er nog veel aanhoudingen zullen volgen.
En sluiten wij een misdrijf niet uit.

La Fucking Vie

yeah

Ter gelegenheid van het overlijden van Wolkers bovenstaand fotootje. (Mooi hoe dat transparant-fade-effect tot z'n recht komt zo, nietwaar? ;-) En dit was een favoriet muziekje van Jan (echt waar)! Verder ga ik over zijn verdwijning niet schrijven, doen anderen al genoeg..

Nu een paar vreselijk belangrijke zaken:

Woensdag 24 en donderdag 25 is in Stubnitz (ja, die boot) een uitvoering van het door (Roos van vlees) Le Roux en Van Der Hoeven (geen familie van) geschreven komische drama C'est La F#cking Vie (en rose). Een aanrader. Er zijn nog plaatsen vrij!

En begin november, in en om het Ketelhuis op het Westergasfabriekterrein, is voor de 2e keer de Amsterdam Film Experience, nog zo'n coole aangelegenheid omdat ik hier en daar aan de knopjes zit. Je weet niet wat je ziet, en hoort! Toegang tot genoemde zaken is niet gratis, maar je kunt je er ook bepaald geen buil aan vallen. Waar voor je geld en tijd.

Dan nog even dat ook ik het fucking irritant vind als mensen te hard in/uit hun mobiele telefoon lullen in de trein. Waar ik me laatst extra aan ergerde was mijn eigen mobieltje, omdat ik in de trein zat en dacht "Wat moet ik met al die Java-games? Eens kijken welke ik kan wissen.." Bij het checken van die Games kwam me daar toch een pokkeherrie uit mijn toestel, daar zit je echt niet op te wachten als je alleen maar even zo'n game *bekijkt*; Ze openden alle 10 met rotmuziekjes. Die je dan panisch probeert uit te zetten, terwijl je medepassagiers zich kapot-ergeren omdat het lijkt alsof ik n00b aso in het kwadraat ben.
Over Games gesproken, deze Sluit De Kat In is best leuk.

Trots op Nederland

Op de smerige NO2 in de troposfeer dan vooral, zeker? Daarvoor geldt zelfs "Trots op de randstad", zo te zien.
Je kunt nu middels Google Earth zelf de luchtkwaliteit in de gaten houden, overigens. Zie verhaal van KNMI.

Gewoon een kaartje, graag.

En verder geen gezeik over tarieven. Als je je aanbiedingen niet waar kunt maken met je Thalys, stuur er dan ook niet trots spam over! Het is bijzonder irritant dat mensen tegenwoordig hun internationale reizen kennelijk al een jaar vantevoren plannen. Kunnen die haaien niet wat ruimte vrij houden voor impulsiviteit? Belachelijk dat je financieel wordt uitgekleed als je een maand vantevoren, in plaats van een jaar vantevoren, online je reis boekt.

IT-amateurisme ten top, trouwens, bij NS Internationaal. Als iets niet meer beschikbaar is, eeh, hallo? Misschien slim het dan ook niet meer als optie weer te geven? En dan nog durven vragen of mensen even willen gaan bellen voor 35 cent per minuut, waardoor het goedkope reistarief (dat om duistere reden plotseling niet meer beschikbaar schijnt te zijn) gewoon een duur tarief wordt, omdat wat er goedkoop aan was verdwijnt in de peperdure support desk. Ik haat support desk telefoonnummers met een prijskaartje, die verschijnen nadat het online bestelsysteem heeft aangetoond prutswerk te zijn. Of je laat mensen het geheel online doen, of je vraagt ze om alles per telefoon te boeken, maar dat èn-èn gekloot moet echt eens afgelopen zijn. Verreken die Telesales dan in alle prijzen, en maak het weer zoals het vroeger was; Een gewoon telefoonnummer voor reisinfo en kaartjes bestellen. Of maak een online chat-kanaal voor het boeken van reizen, dat werkt op andere soorten bestel-sites ook uitstekend. Gaat veel sneller dan telefonisch, omdat je niets hoeft te spellen, en er geen dingen verkeerd verstaan worden.

Fobie

Ik heb een fobie voor mensen die zeggen dat ze mij in 45 minuten van mijn fobie (voor mensen die zeggen dat ze mij in 45 minuten van mijn fobie af kunnen helpen) af kunnen helpen.

Zeventiger jaren in zeven minuten..

Mij schoten de eerste keer toen ik dit bekeek zowaar tranen in mijn ogen ergens tijdens Una Paloma Blanca. Waarom weet ik eigenlijk niet. Die indrukken zijn een te heftige reis in de tijd, denk ik.. Leuk gedaan door de mensen van de VPRO, zonder meer! Toen hadden kinderen nog geen DS met bluetooth in ieder geval, zat het speelgoed gewoon nog vol lood, en werden gaatjes gevuld met amalgaam. ;-)

MS Firefox

Ben vast weer heel erg laat, maar ik had deze site nog niet gezien. Clearly somebody with a lot of free time, money and a healthy disregard for corporate take-overs. Voor de verandering tot in de puntjes uitgewerkt.

Ook nieuw voor mij is Nada. | Lijkt erg op klassieker Useless Account.

Donker

Waarom zijn jouw websites altijd zo donker, Julius?
Heel simpel: Om mijn melatonine-level op peil te houden. Wit (en lichtgekleurd) remt onder andere de melatonine-aanmaak. Als ik lang en veel tijd besteed aan het naar beeldschermen kijken, dan komt dat neer op een onnatuurlijke hoeveelheid nep-daglicht. Dan blijf ik onrustig, hyper en te wakker om goed te kunnen slapen. I need all the melatonine-productie I can get, zeg maar. Niet dat ik een hekel heb aan wit of zo, maar het is op beeldschermen volgens mij niet slim. Zie ook hier en hier.

Dit is mijn eerste bericht wat als alles goed is synchroon ook via hyves wordt doorgegeven. Ik twijfel nog even of ik dat wel zo fijn vind. Volgens mij is het beter jullie lezers gewoon naar jult.net te laten komen.

Some notes on bittorrent (updated)

Studying the bittorrent technology and my personal experiences with it make me want to 'teach' the world a couple of things:

1)
Bittorrent trackers* should allow all available types of decentralised seeding, like DHT and Peer Exchange;
Access to torrents should always be wide-open, not limited, not password-protected. If some tracker doesn't allow DHT, it's because someone's trying to make money (or become famous) over other people's work or other people's bandwidth. Closed down torrent-communities are bad that way; The hosted torrents tend to be short term, because there aren't enough users involved. Plus users have the danger of never knowing what goes on with their torrent registration data, logs could be handed over to people with bad intentions, it could even be used for blackmail.
Trackers requiring registration are inherently bad for the development of bittorrent, trackers requiring a ratio are even worse (and merely creating that requirement because the swarms have too few peers). The motto for bittorrent should always be: The more the merrier. As long as you have enough users downloading, it will not matter one bit if they download more than they share. Sometimes members of a closed down community are required to reach a certain minimum ratio, while no peers are in the swarm. So they need to keep their seeds (and PC's) online until one shows up. Uploading isn't as cheap as downloading, trying to achieve a 1:1 ratio would be a waste of the world's energy resources, keeping computers powered on five times longer than the time it took to download the torrent is ridiculous nonsense. One seed is always enough. The secret in bittorrent is in the numbers and in patience. You should not ask your users to upload more, you should ask your users to get more people interested in downloading the same torrent! The so-called private flag in bittorrent world is a bad invention, and directly opposes the intended use of the bittorrent technologies.
2)
Bittorrent should deal in folders with files directly, and never involve packed files, the package should be the folder itself. When a torrent is a .RAR or .ZIP users can't see what actual content they're downloading, which causes a lot of wasted traffic. Files are also a lot more likely to stay seeded longer if they're not packed, since more users save the actual (media) files rather than the archive they came in. Keeping both the packed and unpacked version of a torrent on disk is wasting space and time.
I often noticed that some torrents have a lot of users at 99.9% of the download, waiting for a small piece missing in the middle of some multi-packed RAR, they can't unpack the files until they're 100% complete. When the torrent isn't packed there are ways around the problem, you can play 99,9% of a movie and not miss a thing. Packed torrents residing at 99% are dangerous that way: It looks like the torrent is very close to having a seed, so everybody decides to go for it, and will waste the entire download to reach the same useless 99,9% of the unzippable stuff. Another point proving how stupid it is to distribute torrents as zipped, rarred or otherwise packed files. For most media-files the size-gain (and bandwidth overhead loss) is negligible anyway. There is no reason to..

Rushent studio tour

One of my favorite producers/remixers, Martin Rushent (1948), who did all the wonderful Human League mixes (like this one) offers you a nice peek in his current studio. Straight from his MySpace profile by the way. What is so great about MySpace is that it enables you to 'casually' come in direct contact with those artists you thought would be forever completely unreachable. Many are there now, massively collecting the personal thankyous and respect they'd never gotten from their audiences before. All those layers of 'protection' created by management, PR and the recording industry are wearing off..

Here's another one of my beloved projects by Martin.

Voetkluizen

Het vervelendste aan (buitenshuis) werken is de kledingnorm in dit land. Als je werkt moet je er (meestal) representatief uit zien, en representatief is dus 'goed gekleed', een 'verzorgd voorkomen'. 1 gaatje, scheurtje of vlekje en 'je hoort hier niet'. Kun je nagaan hoeveel overbodige wassen er gedraaid worden in dit land, alleen maar omdat mensen netjes op hun werk dienen te verschijnen. Om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid overbodig aangeschafte kleding die kasten doet uitpuilen van reserves die net niet representatief genoeg waren. Kleding is eigenlijk maar lastige oordeelgevoelige rotzooi. Het originele doel ervan zijn we helemaal kwijt. Het was ooit bedoeld tegen de weersinvloeden, tegen de wind, kou en/of warmte enzo. Nu maakt het de man. Urenlang rotkleding aan moeten houden, het te strakke pak, de te strakke broek, onderbroek, riem, de te krappe hals van het shirt, de stropdas, de knoopjes bij je polsen, de elastieken van je sokken, en last but not least; Die voetkluizen die ze schoenen noemen. Ik doe zelfs in de trein vaak stiekem mijn schoenen uit. En nee, dat ruikt niet, mijn voeten stinken namelijk nooit. Daardoor juist, zou ik haast zeggen. Stinkende voeten krijg je als je 8 uur lang die huid afdekt met rommel die daar niet thuishoort. Voeten willen vrij ademen. Meestal stoken ze op werkplekken ook de verwarming veel te hoog op (lonen laag houden, energierekening mag zo hoog mogelijk, who cares, weetjewel). Oh wee als mensen het koud hebben op hun werk. Is tegenwoordig dodelijk, blijkbaar. Daarom dus maar het andere uiterste, kan er ook niemand zijn die klaagt dat hij/zij het koud heeft. En dus schroeien je poten helemaal weg in dat schoeisel. Ik ga slippers kopen voor op het werk. Ze hebben het maar te pikken. ;-)

Een stukje marketing

Een groter stukje opdonderen!