28 Weeks Later - soundtrack

Verrekt indrukwekkende, deprimerende, en ergens zelfs wel zorgwekkende film. Far beyond horror. Het concept is ijzersterk, van dat virus in die film. Een mooie whoops! van een clubje anarcho-wetenschappers (of zo). 28 Weeks Later blijft je bij, vooral vanwege de beklemmende bloedmooie muziek die erin zit. En dus dacht ik:
Die soundtrack wil ik kopen!
Blijkt John Murphy's muziek voor de film alleen te koop via iTunes. Dat is alsof ze zeggen:
"U mag dit pak drop alleen kopen als u er ayurvedisch tafelzout van het merk Himalaya bij koopt."
Bekijk het maar, ik ga me niet verlagen tot iTunes-installatie alleen maar omdat ik een soundtrack CD wil kunnen kopen. En ik had er nog wel goed voor willen betalen. AllofMP3 heeft 'm nog niet, dus fuck it: Bittorrent to the rescue! Want bij isohunt is de muziek in ieder geval in MP3 kwaliteit te vinden als je op "murphy weeks later" (aldus) zoekt - zo seinde men mij in via het IMDb forum. Anders ook nog wel bij demonoid te halen, trouwens.

Hier bovenin tijdelijk een paar voorbeeldjes van die wonderschone mineur wanhoopsmuziek uit die beklemmende doomsday film. Hoed af voor Murphy, want die gast kan componeren. Wat mij betreft krijgt hij dit jaar de Oscar voor de Category: Best Score! Sowieso verdienen de geluidsmensen een prijs voor wat ze bij deze film gedaan hebben.
Ironic, isn't it, that the civilization of Dante, Caravaggio, Keats and Einstein will end with some fried, feebleminded kid breaking into a Level 4 maximum-security biological weapons facility, mumbling "Yo - what the fuck...?" (Mark Leyner)

Allemaal aan de microchip implantaat!

"VeriMed" is het begin van het einde. Dit is de invalshoek:

Je tandarts geeft je geen korting omdat je die chip niet in je arm hebt zitten. Je komt de ambulance niet meer in zonder chip-implant. Je huisarts weigert een afspraak met je te maken omdat je geen microchip in je arm hebt laten pluggen.

Het volk doodgooien met goed nieuws over hoe de chip-implant levens redt etc.. Want een microchip implantatie is makkelijk en fijn, tralala hiephoi geweldig don't worry be happy!

Dan is de weg vrij voor betalingsverkeer en GPS-tracking via de microchip implant. Waarom niet de creditcard èn het paspoort IN je eigen arm laten pluggen? Geen doorgang naar het vliegtuig zonder chip. Geen cash-geld zonder chip-implant. Iedereen altijd overal op te sporen. Volledige controle over jouw bewegingsvrijheid. Extra handig als straks dat biologische wapen in de vorm van een virus uitbreekt. Of om terroristen tegen te houden. Tralala hiephoi geweldig fijn!
center

Eindelijk dan toch

Kreeg gisteren een mailtje van een jongedame uit mijn vriendenlijst op (het afgrijselijk populaire) Hyves, over rookvrije alcoholvrije feestjes in Amsterdam die binnenkort van start gaan. Niet te geloven. Dat ik dat nog mag meemaken! ;-) Terwijl Griekenland en Italië afbranden zit ik hier decadent over Jordaan-feestjes te wouwelen. Because apparently it's hip to be healthy and cool to be conscious. Ze schreef:
"Echt een aanrader als je al die rook drugs alcohol en vage mensen zat bent, en eens down to earth wilt zijn samen met ECHTE mensen (;-) ). Lekker dansen en gewoon jezelf zijn. De meest uitdagende drankjes proberen; ChocolateClub.nl"
Dat dansen weet ik nog niet zo zeker, maar ik kom zeker een keer kijken of mijn lokalo RL vriendenkring enigszins uitgebreid kan worden. Je kunt er ook goed chocola eten, blijkt;
"De meest overheerlijke gerechten worden er gecreëerd (zoveel mogelijk biologisch en veganistisch!) door Jeramaya van de sterren&friends en 100%IRIS. Mensen, rawfood is niet eng, rawfood is een andere wereld wat betreft eten klaarmaken, het is ZALIG! Dus WEG met de cola en kom maar op met de E3live!"
Geen idee waar ze het over heeft, maar het klinkt spannend. :-)

Suprbay !

Wow, wat leuk. Good old http://suprnova.org is terug. Brokep van The Piratebay schrijft in de inleiding;

Finally, some words for non-internet loving companies:
This is how it works. Whatever you sink, we build back up. Whomever you sue, ten new pirates are recruited. Wherever you go, we are already ahead of you. You are the past and the forgotten, we are the internet and the future.
y'arr!

Ook de vertrouwde indrukwekkende statistieken onderin:

We're tracking 1.048.374 torrents on 26.889 trackers
There is a total of 20.865.692 peers (10.808.250 seeders + 10.057.442 leechers)

Heb even wat zitten speuren, en zo te zien hebben ze ook nieuwe trackers tevoorschijn getoverd. Staan niet meer allemaal in Zweden, Nederland of Canada..

Suprnova is ruim twee jaar weggeweest, trouwens. En de oprichter ervan, uit Slovenië, gaat verhuizen naar de USA.

Ja, ik weet het, te weinig persoonlijke informatie op jult.net de laatste tijd. Ik zal proberen daar wat verandering in te brengen, en u weer wat inzage te geven in mijn dagelijkse leven. Misschien ga ik dat trouwens voorgoed in het Engels doen, zoals vroeger.

Wie controleert de controleurs die de controleurs controleren?

Achterlijke regenten willen een zinloze bewaarplicht van 18 maanden. Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin heeft geen oren naar de terechte kritiek dat de internet providers daardoor met hoge kosten worden opgezadeld. Zo ziet u, zelfs ons justitiële apparaat wordt geregeerd door een eigenwijze kluns, die weinig verstand heeft van de zaken waar hij schijnbaar zonder inbreng van de bevolking beslissingen over mag nemen. Dat belooft wat.

De door het kabinet voorgestelde bewaarplicht voor telefoon-, fax- en e-mailverkeer is een uitvloeisel van een Europese richtlijn, waar het Europees Parlement eind 2005 mee instemde. Zonder dat de gemiddelde Europeaan het ermee eens was, overigens; Dictatuur Europa, geregeerd door contrôlegeile engerds, met debiele Nederlanders aan kop ditkeer. Het idee achter de opslag van verkeersgegevens is dat de verzamelde informatie van pas kan komen bij de bestrijding van ernstige criminaliteit en terrorisme. Op iedere hoek van elke straat een camera plaatsen kan óók van pas komen bij de bestrijding van ernstige criminaliteit en terrorisme, gaat men dat dan ook maar meteen doen?

Volgens krankzinnige Europese regels (ontworpen zonder de bevoling erover te raadplegen) moeten providers de gegevens minimaal 6 en maximaal 24 maanden bewaren. De door nep-terreur banggemaakte Britse regering heeft gekozen voor een bewaartermijn van 1 jaar, maar het achterlijke Nederlandse kabinet wil een termijn van 18 maanden. Niet 17, niet 19, maar 18! Een uitgebalanceerd opsporings-getal, schijnbaar. Internetaanbieders en burgerrechtenorganisaties hebben zich unaniem fel verzet tegen die zinloze bewaarplicht. Internetaanbieders klagen over de kosten van de opslag, die uiteraard uiteindelijk zullen worden voldaan door de abonnees.

Wat ik mij, samen met veel anderen, afvraag, is hoe deze krankzinnigen al die "retentie-data" gaan beveiligen, tegen misbruik door geheime diensten en rijke corporaties e.d. Het is niet bij voorbaat uit te sluiten dat de regering opzettelijk in het geniep - tegen betaling, natuurlijk - allerlei ondernemingen mee laat kijken naar al die leuke, chantabele ? en andere interessante data over die brave burgers.

Een paar jaar geleden wisten die politici amper wat internet was, en nu voelen ze zich de helden van de maatschappij. Al met al een oliedom vertoon van gevaarlijke machtswellust, niet representatief voor wat de samenleving wil en gewoon ronduit paranoïde. Denken ze werkelijk dat mensen die kwaad willen via een internet-verbinding zich NIET weten te verbergen vandaag de dag? Of dat ze daar veel tegen kunnen beginnen?
Het is op internet al een voortdurend gevecht tussen gebruiksgemak en beveiliging, waarbij niemand zit te wachten op bemoeizucht van overheden. Het enige dat dit onzalige voorstel van de regenten bewijst, is dat zij vergeten lijken te zijn wat een vrije, beschaafde, democratische samenleving is. Proberen de veiligheid in de samenleving te verbeteren, maar dat doen door stukje bij beetje alle (o.a. ICT-)veiligheid en beveiliging te gaan verbieden. Proberen de 'democratie' te behouden door 'm langzaam af te schaffen, dus, zo ongeveer.

Dan maar fijn wireless via de verbindingen van de buren de verdachte dingen op het net doen. Dat rendeert die bewaarplicht in 1 klap waardeloos. We kunnen trouwens ook weer tegen die bewaarplicht tekenen.

Spijkerbroeken

Misschien is het de leeftijd, maar ik vind spijkerbroeken al een behoorlijke tijd helemaal niet prettig zitten. Ze knellen bij mijn knie-holtes, in mijn lies, en ze zijn meestal veel te warm en strak. Sowieso, ook onderbroeken zijn vaak onprettig en strak in de liesstreek. Dat klemt maar overal tussen, striemend en al. Ik heb onderhand nog maar 3 onderbroekjes die me echt bevallen. Eigenlijk moet je dan gewoon keihard zijn en alle (onder)broeken waar iets onaangenaam aan is wegmieteren, aan het Leger Des Heils doneren. Kost maar tijd en irritatie, steeds, dat per vergissing kleren tòch weer aan doen, en ze dan ontevreden uit doen om te eindigen bij je favoriete kledingstukken.

NSA Priority Level 4

The Bourne Ultimatum (2007)
1 woord: Intens! Misschien de sterkste actie-film die ik in m'n leven heb gezien. Knipoogt naar de beste afleveringen van "24", maar is strenger, soberder en nog meer doordacht. Briljant geschreven, eigenlijk geen wonder met 4 filterende ervaren schrijvers achter 1 script! Over elk detail is uren vergaderd, lijkt wel. IJzersterk onrustig camerawerk (zeldzaam passend voor de verandering), en zonder de kijker het overzicht te laten verliezen. Perfecte kadering en editing, mooi belicht, audiomix is subliem (véél beter dan in Ocean's 13 en Die Hard 4 bijv.), en de score van John Powell is meer dan uitstekend. De casting verdient een prijs, ik kan geen betere acteurs/actrices verzinnen voor deze rollen. De geloofwaardigheid en timing waarmee operationele dialogen langskomen is griezelig groot. Jason Bourne kan meer hebben dan ooit, maar het kan nog steeds allemaal. Enige wat je erop tegen kunt hebben is dat deze film bijna TE zuiver op de graad is. Moet werkelijk de imperfectie nog ontdekken. Hooguit een paar seconden in de laatste 5 minuten waar het lijkt in te zakken, maar waar de spanning in feite onderhuids om te snijden is. Dat geldt voor de hele film. Always on the run. Big brother everywhere. Geniale basis voor dit ultieme vecht-werkstuk. Een non-stop adrenaline-rush van bijna 2 uur lang. Ga niet in een auto zitten meteen nadat je 'm gezien hebt! Cool-down uurtje voor nodig.

8,7/10

Verdient aanschaf als DVD, en vermoedelijk ook bioscoopbezoek, hoewel je dan echt niet te dicht op het scherm wilt zitten (achterin is het beste) en de ondertiteling beter uitgeschakeld kan worden..

Plectrude van Stoutenburg

Ja jemig, je zou maar zo heten. Klinkt als een naam die je verzint voor een Koot & Bie sketch, maar ze heeft gewoon echt bestaan! Jan de Roover wilde zelfs wel verkering met Plectrude. En daarom ben ik. Zonder Plecje had u nooit jult.net kunnen bezoeken. Zou toch wat zijn zeg! Mocht niet mogen! Moest niet kunnen!

My 30 favorite movies

While contemplating my movie-viewing habits, I came to the realization that (on average) I've seen at least 2 new movies each week since 1982. Before that it's hard to say. (Things were so much different without cable-tv and VHS..) Among the thousands that I must have seen, there are only very few that have gotten my personal seal of approval. Doing some self-research I decided to find out the 30 movies drifting above the others (which was really hard to do, by the way). Some of them I know aren't perfect movies, yet they remain in my memory as precious works of art, they deserve more appreciation, or I love the colors, sounds, photography, music, idea(s), actors, or the heart and soul of these films. So, my current favorites of all time (by year of release):
Stranger Than Fiction (2006)
Down in the Valley (2005)
The Quiet (2005)
Serenity (2005)
Napoleon Dynamite (2004)
Lost in Translation (2003)
Code 46 (2003)
K-PAX (2001)
Office Space (1999)
Payback (1999)
The Truman Show (1998)
Grosse Pointe Blank (1997)
Bottle Rocket (1996)
Heat (1995)
Braveheart (1995)
Se7en (1995)
The Shawshank Redemption (1994)
Groundhog Day (1993)
Boxing Helena (1993)
Bruce Campbell vs. Army of Darkness (1992)
Unforgiven (1992)
Trust (1990)
The Hot Spot (1990)
The Couch Trip (1988)
Can't Buy Me Love (1987)
After Hours (1985)
Escape from Alcatraz (1979)
Alien (1979)
Duel (1971)
C'era una volta il West (1968)
Yes, I know, I have a weird taste in movies. ;-) I think you should see them at least once, they're not only highly educational, you just haven't lived your life right if you didn't see these yet.
P.S. This also means I will soon be erasing this old page from the web.

Religieuze rotboekjes

"A believer is a bird in a cage, a freethinker is an eagle parting the clouds with tireless wing." - Robert Green Ingersoll

Gisteren in de trein van Frankrijk naar huis kwam ik er achter dat gereguleerd Nederland weer eens in rep en roer was over dingen die Geert Wilders heeft gezegd. De oplettende lezer moet toch zien dat wat 'ie zegt al in meerdere vormen eerder is gezegd en geschreven, onder andere door mij. Ik vind alleen dat 'boekjes verbieden' niet echt logisch of zinvol, laat staan uitvoerbaar. Het zou volgens mij zinvoller zijn als we het leven naar niet meer in deze tijd passende schriftelijke geboden in het algemeen als zéér ongewenst beschouwen. Dus dan moeten we bereid zijn niet alleen dingen die in een koran staan, maar ook dingen die in andere bijbels staan, aan te passen of te schrappen. En daar begrijp ik Wilders dan wel, want aanpassen van de koran is bijkans onmogelijk gemaakt door de bestaande macht en dreiging van sommige Islamieten, dus wat kun je dan doen? Je kunt alleen maar, zoals Geert doet, dit soort ideetjes opwerpen en op die manier dit onderwerp omhoog halen. Zelfs al doet 'ie 't met typisch politieke 'oplossingen', het werkt wel, schijnbaar. Volgens de CIA World Factbook was dit de religieuze verdeling van 2004:

Christians 33.03% (of which Roman Catholics 17.33%, Protestants 5.8%, Orthodox 3.42%, Anglicans 1.23%)
Muslims 20.12%
Hindus 13.34%
Buddhists 5.89%
Sikhs 0.39%
Jews 0.23%
other religions 12.61%
non-religious 12.03%
atheists 2.36%

Van de meesten heb ik gelukkig direct geen last (op het verdwijnen van wat interessante mensen na dan), maar macht van religie vergroten is natuurlijk geen goed plan in een wereld die kennis, wetenschap, progressie heel hard nodig gaat hebben. Volgens mij zijn de onderste twee uit de lijst trouwens sowieso sterk groeiende.

Vista alternatives

updated again
Since MicroSoft has pretty much given up hope for people using other systems, I might as well give those people a helping hand. ;-)

You think Windows Vista is too much new shit? Not really your own, taking you hostage and doesn't give you the freedom you want, but you still need to have a MS Windows based operating system, preferably one that is lightweight and up-to-date? Then Windows XP Pro Corporate - Performance Edition is the one you should try. (Yes, it outperforms Windows 2000 on older hardware.)

The only downside to that release is that it isn't an XP x64 Edition. If you really want 64 bit, I recommend a XP Corporate x64. Based on the 2003 kernel, and the best MS OS around today if you ask me. No DRM, no obligations, no WPA hassle. No spying on you, and no silly useless fancy 3D stuff.

Need to update your Windows system, without contacting the Redmond offices?
Try one of these (great) options:
- Autopatcher (highly recommended), or
- WinDizUpdate (I recommend the extension for Moz Firefox).

You can use µTorrent to get the iso's, and if you're new to bittorrent see their guide and f.a.q..
To unpack .rar files use winrar, and to burn your .iso files I recommend ImgBurn.

You could also blame Vista for leaving Microsoft once and for all, and go with Linux or BSD! In that case, if you can stand the Gnome desktop (I hate it), go with Mint, if you'd rather use the KDE stuff, go with PCLinuxOS or CentOS. If your hardware isn't all that new, you might like the BSD backing, and try pc-BSD.