Carpe diem post crastinum

De dag plukken, dat doen we overmorgen wel.

I just noticed how much ahead of time and trends I was 6 years ago. Pretty much reads like it's written today!

Allemaal meebetalen aan spelletje.

Belachelijk, dat er geld uit de grote staatskas in Second Life wordt gepompt. Prima hoor, als mensen zelf geld over hebben voor virtuele ruimte en spullen in een online spelletje, voor een ontastbare wereld die niet bestaat, maar laten die lui dat fijn zonder mijn support doen zeg! Hopelijk worden belastingen voortaan gespecificeerd:

[x] U wilt niet betalen voor de gemeentelijke deelname aan online games.

[ ] U wilt de gemeentelijke deelname aan online games ondersteunen (u betaalt €5 meer per maand).

Bastognekoek op het kwijtscheldingsformulier

Zou dat wel hygiënisch zijn? Stopt de Gemeentebelastingen die formulieren computergestuurd in groene enveloppen, of doen neuspeuterende aarskrabbende ambtenaren dat?

Van hun website:
Welke stappen moet u ondernemen om kwijtschelding aan te vragen?
Ga naar een Sociaal Raadsman, een Wijkpost voor Ouderen of naar een Rayonkantoor van de Sociale Dienst voor de folder en het aanvraagformulier. Daar kunnen zij u ook helpen bij het invullen van het formulier.

Wat moet u meenemen?

■ een kopie van de huurspecifi catie
■ een kopie van uw meest recente inkomensspecifi catie
■ een kopie van voorlopige teruggaaf van de Rijksbelastingdienst
■ een kopie van het meest recente giro of bankafschrift
■ een beschikking huur- en zorgtoeslag
■ (indien in bezit van een auto) kentekenbewijs deel I en II
■ een overzicht van uw (eventuele) schulden
■ gegevens ziektekostenverzekering

Laat ik nu denken dat AL deze gegevens reeds LANG EN BREED bekend zijn, bij zowel de overheid als de belastingdiensten. De Rijksbelastingdienst kan niet even een linkje leggen met de Gemeentebelastingen en bijv. de uitkerende instantie? Waarom schuift men dat af op de arme burger?
De overheid vraagt om geld van de burger, maar is zogenaamd niet in staat om zelf even te bekijken of betreffende burger dit wel moet (of kan) betalen? Waarom is 'kwijtschelding' iets wat men op verzoek kan verkrijgen? Het is bij mijn weten de standaard dat niemand iets aan iemand schuldig is. De schuld wordt geschapen door deze vage belastingen, dus dient de schuldveroorzaker (de overheid) ook zorg te dragen voor de rechtvaardigheid van het opleggen van een betalingsplicht in dezen. Lijkt mij zo. Alsof ze zich vervelen, zeg!

Moeilijker kunnen ze het ons niet maken. Onlogischer wel.

Kabelinternet Exposed

De Internet-kosten die UPC noemt op haar website(s) en in TV-reclames zijn valse leugens en ernstig misleidend. UPC noemt er namelijk even voor het gemak niet bij dat een standaard TV/Radio-abo vereist is om de internet-link van ze te mogen krijgen. Dit maakt dat je bij alle genoemde bedragen voor internet-abonnementen minimaal €16,05 (per maand) moet tellen.

Chello Extreme internet kost dus 59.95 + 16,05 = € 76,- per maand
Chello Power internet kost dus 39,95 + 16,05 = € 56,- per maand
Chello Light internet kost dus 32,95 + 16,05 = € 49,- per maand
Chello Easy internet kost dus 22,95 + 16,05 = € 39,- per maand
Chello Starter internet kost dus 14,95 + 16,05 = € 31,- per maand


En wat UPC daarover beweert is ook nog eens een keiharde leugen;

2. Waarom het UPC standaardpakket Radio/TV nodig om te kunnen internetten?
UPC biedt Internet aan via de kabel. Teneinde van deze dienst gebruik te kunnen maken is dus een TV aansluiting op de kabel vereist.

Quatsch. Hoezo "dus"? (Wat een walgelijk misbruik van een niet uit te leggen verwijzing, trouwens.) Internet en analoge TV/Radio-toepassingen staan geheel gescheiden op de coax-kabel. Ze worden door compleet verschillende technieken aangevoerd, geleverd, gestuurd en gemoduleerd. Voor het ontvangen van analoge RF uit je coax heb je geen decoder/kastje nodig, voor het gemoduleerde internet-stuk wel. Er is geen enkele technische reden te noemen die het noodzakelijk maakt om een abonnement voor analoge tv/radio te hebben teneinde op die coax iets anders (internet/IP-telefonie) te leveren.

Het blijft jammer dat UPC zo uitblinkt in liegen, en dat ik echt geen TV meer van UPC hoef te ontvangen, anders overwoog ik serieus hun Extreme abonnement eens te proberen. Nu wacht ik liever op de fiber.

By the way, ongeveer hetzelfde verhaal voor @Home, zo is mij verteld..

Niet online te vinden

Als je even kijkt naar de site van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, dan schrik je je rot. De twee voor het vak minst aan te raden personen staan daar namelijk vrolijk op een foto te pronken. Hadden we daar nu SP voor gestemd? Dat ophemelen van Aboutaleb neemt idiote vormen aan. Om dat te illustreren even een briljant stukje, ge-OCRd uit maandblad MUG:
De erfenis van scheidend wethouder Aboutaleb

De kogel is door de kerk. De Amsterdamse wethouder van Sociale Zaken Ahmed Aboutaleb houdt het in Amsterdam voor gezien. Omdat hij door de PvdA gevraagd (en bereid gevonden) is om staatssecretaris te worden in de nieuwe regering, gaat hij in het Haagse aan de slag. Met de Amsterdamse aanpak van armoede- en fraudebestrijding, en mensen aan het werk krijgen, heeft hij blijkbaar een onuitwisbare indruk gemaakt. Balkenende zou zich onsterfelijk belachelijk gemaakt hebben als hij Aboutaleb zou hebben gepasseerd. Binnenkort zal Nederland dus kennis kunnen maken met de succesformule die Aboutaleb in Amsterdam heeft bereikt. En dames en heren, lees en huiver en oordeel zelf, die successen ziin gigantisch;
Op het gebied van armoedebestrijding is veel bereikt. Onder de bezielende leiding van Aboutaleb is het aantal voedselbanken in Amsterdam meer dan verdubbeld. ledere nieuw te openen voedselbank kon rekenen op de warme belangstelling van de heer Aboutaleb. Op het laatst was hij zelfs prominent aanwezig bij de openingen van de nieuwe voedselbanken. Het absolute hoogtepunt bereikte hij echter met de verrichting van de officiele opening van de eerste kledingbank in Amsterdam. Uitkeringsgerechtigden kunnen hier gratis kledingafdankertjes afhalen om toch nog enigszins goed gekleed op een sollicitatiegesprek te verschijnen.

Meneer Aboutaleb heeft ook oog gehad voor fraudebescherming. Het gevolg is dat in Amsterdam uitkeringsgerechtigden bij nacht en ontij te maken kunnen krijgen met huisdoorzoekingen. Voor een huisdoorzoeking bij een willekeurige Nederlander moet de overheid sterke bewijzen hebben dat er sprake is van crimineel gedrag. In Amsterdam is het hebben of aanvragen van een uitkering voldoende reden om bij iemand zomaar binnen te vallen. Dus beste Nederlanders, als u binnenkort bij uw buren - die moeten rondkomen van een uitkering - de kinderen hoort huilen, gelieve niet in paniek te raken of de politie te bellen. Er is slechts sprake van een strikte uitvoering van de Aboutaleb-richtlijn.

Maar bovengenoemde successen zijn niks vergeleken bij het aantal mensen dat de heer Aboutaleb uit de uitkering en aan het werk gekregen heeft. Op dit terrein laat hij een record staan, waarop menige toekomstige wethouder Sociale Zaken zich zal stukbijten. Sommigen durven nu te beweren dat het een record voor de eeuwigheid is. De heer Aboutaleb heeft namelijk met een re-integratiebudget van 80 miljoen euro drie procent van de 45.000 Amsterdamse uitkeringsgerechtigden aan een baan geholpen. Dat komt neer op bijna 60.000 euro de man per baan. Zo waarlijk een topprestatie, vindt u ook niet?
Dus uiteindelijk hebben ca. 1350 mensen een baan gevonden in een tijd waarin de economie floreert. Een onbekend aantal zit opgesloten in zogenaamde werkfabrieken, waar alleen de bedenkers ervan een dikbelegde boterham aan overhouden. De werkverschaffing uit de jaren dertig van de vorige eeuw in een nieuw jasje gestoken.
Laten we hopen dat de opvolger naast de diepculturele achtergrond ook eens beschikt over een degelijke kennis van zaken. Dat hebben 200.000 Amsterdammers met een minimum-inkomen wel eens verdiend.

P.S. Als u vergelijkbare capriolen met uw geld zou uithalen, zou u bij een aanvraag van bijzondere bijstand de absolute verplichting opgelegd krijgen een budgetteringscursus te volgen. De heer Aboutaleb vroeg -voordat bekend werd dat hij naar Den Haag ging- extra geld om deze doorslaande successen te continueren en wordt prompt staatssecretaris. Het kan verkeren in dit land.

Jacques Peeters (namens WBVA)
- plus wat kleine wijzigingen van mij -
( Niet te verwarren met Jacques Petrus, trouwens ;-)

NTFS Alternate Data Stream

Of mijn vrienden en familie allemaal even hun Windows PC willen scannen met ADSSpy.exe <- downloadlink. Doe even een "Full Scan" en "Ignore safe streams". Als er iets raars tussen zit, de stream Removen.. (met dank aan Merijn)

Van binnen groene tomaten bah.

Interessant verhaal. Daarover schreef somebody mij:

> Precies: doei Sjondemol, en al die fuckzenders. We maken zelf wel
> uit wat interessant is en sturen dat ook zelf de wereld in. Daaahaag
> veelverdieners, dag beursmannetjes, daaag klootzakken ;)

Ja, neem nou bijv. YouTube, LiveLeak, MySpace, Hyves etc. Daar zie je dat videootjes van 'gewone' mensen vele duizenden factoren meer bekeken worden dan de videootjes waar geld achter zit (van politici, beroemdheden en bedrijfjes die mee hopen te profiteren). Het lukt die big-shots gewoon niet om er tussen te komen. Internet als de vleeswording van people versus the government.
Het enige wat nog mist is een systeem dat de partijen youtube, liveleak etc *uit* de equatie weg zal halen. Geen middle-men meer. Dus een soort doe het zelf video-profile site voor iedereen met een homepage (wat er eigenlijk al is, de videoblogs, maar dat is zonder de makkelijke interne linking). Beter nog zou zijn dat iedereen met een node in het netwerk automatisch lid is van een zelf-geserveerde 'community'. Elke online PC als server van een groot netwerk, zodat je gewoon censuurvrij je eigen keuze video(s) online zet, zodra je zelf online bent. Geen partijen meer die zeggen wat wel en wat niet mag, zo lang je maar een connectie hebt kun je ze met elkaar delen. Het bestaat al jaren, maar het is nog te ingewikkeld voor de 'gewone mensen'. Ik denk dat dat de volgende stap wordt, technisch gezien, want tussenpersonen als YouTube en LiveLeak (en zelfs de internet providers) maken dit medium mank. Mank omdat het onze macht kleiner maakt dan die in werkelijkheid is. We kunnen hier gewoon alles doen wat we willen, en als we dat ook allemaal doen, massaal, dan is er geen toezicht over mogelijk. Dan kan het groepje lichtgeraakte christians je account niet 'flaggen' als 'inappropriate', dan kan een groot mediaconcern je account niet droppen vanwege 'copyright infringement'. Dat zie je nu al in de bittorrent-wereld. Daar heerst bijna 100% saturatie voor alles wat er ooit 'commercieel' is uitgebracht, omdat er gewoon teveel mensen zijn die niet tegen te houden zijn. Ze serveren het zelf, dus hoe wil je dat stoppen? Dan moet je ze internettoegang verbieden. Maar hebben we het huidige internet nog nodig? Wat met bittorrent kan, kan met wireless dus ook (zoals in eerdergenoemd artikel beschreven), als we zelf de backbone neerzetten. Daarom sluit men internet-hardline-toegang niet af, men schijt in de broek voor de machtsverschuiving die een nieuw underground globaal wifi netwerk in gang zou zetten. Power to the people. Of, zoals uit de film V for Vendetta:
"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."

Firefox Extensies

Ook zo moe van die witte schermen overal tijdens het browsen? Ik wel. Daarom gebruik ik al een tijd de Stylish extensie voor Mozilla Firefox. Als je die installeert kun je voor bijna alle bekende websites eenvoudig 'styles' activeren. Ik kan de dark-gray styles van Valacar aanbevelen. Gebruik ze al een tijdje voor Google en YouTube. Zo veel rustiger voor de ogen. Valacar is echter geen Nederlander, dus ik heb zijn Google search css even voor Google.nl aangepast; De code ervan is gewoon te copy-pasten door in Firefox via Tools > Add-ons > Stylish > Options > Write een style neer te zetten.
Voor Gmail zijn er ook een paar die ik kan aanraden; Deze is erg donker, en deze gebruik ik zelf.

Dan is er ook nog de AdBlockPlus add-on. Werkt subliem (ik gebruik Cédrics Liste uit de standaard-opties).

En natuurlijk windizupdate. Schaf die hele zware Windows update meuk af.

Andere extensies die ik zelf soms gebruik, waarvan ik weet dat ze de boel niet vertragen: Sage, Chatzilla.
Mocht je Firefox' verbruik wat willen aanpassen, dan kan dat trouwens.

"Men gooit zich rijk in de papierversnipperaar!"

Lang leve René van Spanje!
Haha, die man is geweldig <- let op, filmpje van 50 MB.

Ik geef hem groot gelijk. Je kunt je recht (te vaak) helemaal niet meer halen in dit land.

Stiekem wat van je leven maken.

Zijn banken nog wel een betrouwbaar opslagmedium? Mwoa... Is cash geld bewaren niet veel slimmer? Op zoek naar de waarde van goud kwam ik hier net dit interessante stuk tegen:
For those who consider taxation, regulation, and the myriad of other intrusions of government to be the greatest challenge to individual liberty, the alternatives may seem far less obvious. Yet only misconceptions about the nature and power of government stop most individuals from enjoying true freedom. The belief that governments perform socially useful functions, that you have a duty to obey laws, that government can be counted upon, and that the government is so powerful that it can prevent you from being free, are all mistaken beliefs.
"So many people live in chains of their own making," he wrote. "They cry out for freedom from political policies they don't like; they complain about the villains who prevent them from being free. And all the time they voluntarily tolerate boxes that reduce their freedom…" Most people seem to think of the government as an all-powerful giant with unlimited resources, super powers of control and surveillance, and the ability to keep every citizen in line.
"No matter what happens, you're smarter than the government. You're more flexible than the government. And you have more incentive to make your life work well than government employees have to make government work well — or even to make it work at all." His first principle in dealing with government, then, is: Don't be awed by it. What little the government achieves depends on the voluntary participation of its citizens. The second principle is: Don't confront the government. A sure way to make your life miserable is to attack the government head on.
Jaja, dus puur en alleen aan jezelf denken. Doen alsof je ze niet door hebt, en hopen dat die government je nooit zal ontdekken? Maar wat nou als die government zich fascistisch op gaat stellen, zoals eigenlijk steeds meer het geval is? Nog steeds maar je mond houden en doen alsof er niks aan het handje is, of boze brieven sturen naar die government? Juist als je niks doet gebeurt er dit en dit. En wat nou als je met een klein groepje mensen ontdekt dat de hele mensheid nog maar een paar jaar te leven heeft? Ga je dat dan rondvertellen, of verzwijgen?

Bovenstaande gaat echt nergens over, zult u zeggen. Nou, dat denkt u dan maar mooi, ik weet wel beter. ;-)

Mijn foto-toestel is zowaar kosteloos gerepareerd en terug in huis. Applaus voor MBS E2E Services uit Badhoevedorp for a job well done! Moet nog even bekijken of alles het wel doet. Weldra dus weer nieuwe plaatjes bovenin deze pagina.

Thee voor watjes

Waarom zijn er alleen maar van die mini-formaten thermoskannen/flessen/potten te koop? Ik drink echt rustig 2 liter thee op, uit zo'n kan, zelfs in mijn uppie al. Omdat ze die thermosflessen zo raar klein houden kost me dat 5 keer heen en weer lopen naar de keuken om nieuw water bij te schenken. En lastige kokend water-ergonomie, moeilijk mik-gedoe met theezakjes of theebuiltjes. Als je theepot gewoon een grote 2 liter thermos is, hoef je maar 1 keer thee te meten, en maar 1 keer goed water te koken, op gas (want dat wordt goedkoper, trouwens).
Ik had zo'n fijne grote Chinese thee-thermos, waar 2 liter in kon. In China hebben ze duidelijk begrepen hoe het moet. Helaas is mijn mooie thermos laatst gevallen (omdat ik in het donker naar een film zat te kijken waar ik mijn ogen niet vanaf kon houden, terwijl ik tòch nieuwe thee moest bijschenken) en is 'ie dus van binnen gebroken. Xenos, waar ik mijn superchino-thermos vandaan had, heeft ze niet meer! Nederland is kennelijk een thee voor mietjes land geworden, want ik kan geen vervanging vinden. Heb al gezocht bij V&D, Blokker, Hema, Bijenkorf en wat buurt-shops, maar ze hebben alleen maar theekannen voor mietjes, die slappe dingen met een duwknop bovenop. Het gaat snel stuk, allemaal plastic rommel. Mocht u weten waar ik een stevige 2 liter (niet minder) thermoskan kan kan kan krijgen, laat me dat dan weten! Misschien moet ik eens zoeken in Chinatown, daar in de buurt van Nieuwmarkt..

Update: Mijn zusje wees me op deze tent. Probleem is dus opgelost. NL blijkt geen land van thee-watjes te zijn, ik moest gewoon harder zoeken. ;-) Wat ik zoek noemen ze "isoleerkan", dus. Weer wat geleerd.

Congratulazioni a Ennio!

Wil mezelf niet op de borst kloppen, maar het is misschien geen toeval dat ik afgelopen zomer op de IMDb uitgebreid klaagde* over hoe belachelijk het is dat Ennio Morricone nog nooit een Oscar ontvangen had, al was het maar voor zijn geniale muziek onder C'era una volta il West, die wat mij betreft op eenzame hoogte staat. Ik kreeg zoveel bijval op de IMDb, dat moet wel zijn doorgedrongen tot The Academy. ;-) Dus, als je het gemist hebt, hier kun je het fragment uit de afgelopen Academy Awards downloaden, waarin Ennio (eindelijk) het beeldje krijgt uitgedeeld door none other than Clint Eastwood. Iedereen ging voor 'm staan, en het liet hem niet koud. Cool dat 'ie gewoon in het Italiaans zijn dank uitsprak.
Mixer Ennio
What is your secret passion?
"Precision. Sticking to my plans."

And who is your personal hero?
"My teacher - the composer Goffredo Petrassi - taught me everything. He is my hero. When I compose I think of him. When I write a score he is always at my side."

And what makes a good frienship?
"A good friendship should never be abused. You should never ask a good friend for anything unless it is offered. Then it is ok. I could never ask a friend for anything. That would mean I am using them. I simply couldn't do it."
(bron)

* "It's what you let aliens listen to when you want to explain what music is and can be. This score is epic and impossible to rival or immitate. Especially the theme, the song you hear a couple of times, I believe its actual title is "Play Me The Song Of Death", the one with the female singer. Absolutely timeless, a treasure to humanity. I'm lost for words everytime I hear it. Amazing composition."

Lekker radicaliseren

Mijn internet-provider XS4All moet dus gaan betalen voor het verplicht meedoen aan de veiligheidskwakzalverij die ooit is gesticht door Bush & Co, en die de JP Bakellende Inc. (schijterig als altijd) klakkeloos heeft overgenomen. (En net als bij Bush; Je kunt vandaag wel allemaal op de SP stemmen, die gristenen blijven er kennelijk toch gewoon op los regeren, regentenstyle..)
Wat mij betreft kan die hele bewaarplicht fijn de tering krijgen. Niks loggen, passief proben, spiegelen of checken van hetgeen er over mijn lijn gaat, s.v.p. Dan loopt het verkeer ook een stuk soepeler. Ik zal toch nooit terrorist zijn of worden. En als men mij daar ooit van verdenkt, bijv. omdat ik 'radicaliseer', dan vergist men zich. Bekenden van mij 'beschuldigen' elkaar al voor de lol van radicalisering, radicalisatie. Want radicaliseren is leuk en spannend.

Wat mij betreft bouwt XS4All voor straf een bewaarplicht-disclaimer in hun online service-center, waarbij deze opties standaard voor alle klanten zijn aangevinkt:
[x]   Ik ben volgens mij geen terrorist, en ik beloof nooit een ander te belasten met mijn radicaliseringsfun.

[x]   Het zal nooit zin hebben mijn verkeer te 'loggen' of 'tappen' want ik ben te slim om me door een AIVD/KLPD, of ander derderangs I(C)T onderzoeks-bureau te laten snappen.

[x]   Het is niet interessant om bij te houden welk en hoeveel verkeer er naar mijn IP-adres toe gaat, want als het 'te ver' gaat gebruik ik dit IP-adres niet, of verberg ik het verkeer in niet te kraken gecodeerde tunnels.

[x]   Ik heb geen idee waar deze opties over gaan, maar ik klik op alle checkboxjes die ik zie want het zijn vast Ubergave opties die ik ook wil activeren.

[x]   Als ik bovenstaande checkbox aan heb gevinkt loop ik het risico (door toezichthouders, AIVD en consorten) voor dom, makkelijk en veiligheids-onbewust aangezien te worden. Middels het óók aanvinken van deze checkbox geef ik aan dat dit slechts een afleidings-tactiek mijnerzijds kan zijn. Ik kan ook doen alsòf ik domme gebruiker ben, zodat de aftappenden en handhavenden mij niet verdenken, terwijl ze dat wel zouden doen als ik mij niet dom hield.

De overheid maakt ons allemaal verdacht, en wij mogen aan onze toekomstige veroordeling meebetalen. Die internetcontrole (zij het taps, databewaring, of wat er nog meer verzonnen is) wordt ons aangesmeerd als zijnde goed tegen terrorisme, kinderporno, tuberculose, jicht, en algehele fysieke maladie. Met andere woorden, de internet-gebruikers betalen de zogenaamde veiligheid van de rest van de samenleving. Dat Jan Peter's Miraculeuze Nostrum je reinste veiligheidskwakzalverij is doet er even niet meer toe. De overheid wil ons aan deze controle omdat zij beweert dat het goed is tegen het terrorisme, dus goed voor de hele maatschappij. Laat ze dan ook consequent zijn, en diezelfde gehele maatschappij mee laten betalen aan haar wondermiddeltje. Het Internet is immers geen door de overheid opgezet of gesubsidieerd gebeuren, althans niet hoe wij het (zijn gaan) gebruiken. Het is niet zo dat wij internet via de gemeente krijgen. Hoe kan men dan ineens doen alsof dit wel als 'algemeen middel' mag worden beschouwd, en het derhalve mag opdraaien voor andermans problematiek? Dan kunnen gebruikers stellen dat ze niet langer wensen mee te betalen aan een gefingeerde problematiek, zo lang de geldvragende partij (de overheid) niet ook in het gebruik van het medium voorziet. Dit is, kortom, vreselijk hypocriet van de overheid;
Enerzijds niet mee willen betalen (anders hadden we nu allemaal allang fiber aan huis gehad, zoals de Zweden dat massaal hebben), anderzijds wel graag mee profiteren van hetgeen onafhankelijken zonder overheidssteun hebben opgezet.

New torrent seeding conditions wanted

A while ago I submitted an idea to some bittorrent-client developers that would very much improve the world. The biggest problem currently facing bittorrent users is the lack of seeds for many torrents out there. These torrents are called 'dead' because of that. In reality they're not dead, they're just not being seeded anymore, there are no peers in the swarm seeding the data. This problem only exists because the client-software has chosen to (automatically) stop seeding the torrents in question, making it a short term medium.
no seed
Many users have huge lists of torrents ready to be fed to the swarms, torrents that are doing nothing but sit there (on disk), disconnected from optional peers. This, I think, is ridiculously stupid, and caused by silly seeding conditions. It makes a lot of users angry or disappointed. So, instead of having those seeding conditions based on (maximum) ratio, or based on (maximum) seeding time, it is much smarter to seed when there are few or no seeds (left) in the swarm. Have the client detect that by scraping the tracker!

For example, when a user would queue all his/her finished torrent-downloads, a client like µTorrent should only seed the ones for which there are no more seeds left, torrents with a set amount of seeds, like 2 or less. And as a secondary condition, it should only seed those torrents for which actual downloading peers are detected within a set time, like 14 days.

A feature like this would save the torrent world so much misery, and consequently save the Internet huge amounts of wasted traffic, and therefore save a lot of spilled energy. If only because good and functional torrents naturally stay seeded much longer, more likely than fake or bad torrents. That way if a very old torrent is still seeded, it means it must be good stuff, and one can select and choose accordingly.

It is now years later, yet still no bittorrent client has implemented such a feature. Most of them use the highly overrated 'ratio', while in real life bandwidth is no longer an issue on the net. What is important is the availability through seeds and peers. And patience.

By pushing this into the search-engines, perhaps some developer wakes up! ;-)

Prorail Systeembeheer

Kijk, dat is nou geinig. Niet zo lang geleden solliciteerde ik nog bij ProRail, voor systeembeheerwerk, of als assistent IT-figuur. Ze wezen me af. En by golly, ik zou het een stuk beter doen dan degenen die het voor elkaar hebben gekregen om het spoornet urenlang plat te leggen, alleen omdat er een harddiskje stuk was;

ANP - 1 maart 2007 11:07
Treinverkeer Amsterdam gestremd

AMSTERDAM (ANP) - Het treinverkeer van en naar Amsterdam is donderdagochtend rond half tien stil komen te liggen. Oorzaak is volgens een woordvoerster van ProRail een storing waardoor seinen en wissels niet meer kunnen worden bediend.

Het is niet bekend hoe lang de storing gaat duren. In een computer moet een defecte harde schijf worden vervangen waarna het systeem opnieuw wordt opgestart.

Zoiets zou mij niet gebeuren. Amateur-rail dus.