Whoops..

"Does it matter if the BBC reported the collapse 23 minutes before it happened or 30 seconds before it happened? The fact remains that the building is there in the background behind the reporter's head as she is telling us that it has already collapsed! Don't get tangled up in this minutia, the building is still standing after she has reported its collapse! Debates about time stamps and time zones are irrelevant."

I don't side with prisonplanet's visions often, because they're too religion-based for my taste, but this time they sure found an interesting smoking gun...

Prison Break

De tv-serie die per aflevering 5 keer begint.

Verder best een aardige crime-soap, eigenlijk. Beetje een modern soort cartoon, maar gelukkig allesbehalve pretentieus of hooghartig geschreven, dat kijkt wel lekker weg. En laatst zag ik een SanDisk USB flash drive in beeld, waarbij ze toch heel slim het stukje 'San' hadden bedekt met zwarte stift. Had ik verzonnen kunnen hebben! Heb zelfs laatst ook eindelijk mijn eerste eigen Flash USB stick gekocht. Werkelijk een sublieme uitvinding, dat Handy Steno gebeuren van Apacer. Die rubberen dingen van Corsair mogen er ook zijn, maar zijn iets trager.
Het blijft een wonder: Geen bewegende delen meer, geen batterij, en toch maar liefst 4 GigaBytes die ik blijvend op mijn USB stick kwijt kan. En ik kan 'm al booten met een geheel zelf samengesteld Slax linux Operating System, en dat gaat trouwens best vlot. You gotta fucking love those memory sticks.

Over prison breaks gesproken; Ooit lang geleden ontsnapte mijn oom Robbie ook uit de gevangenis. Het huis waar Robbie in die tijd woonde is vlakbij waar deze foto genomen is:

Suisse
Zusje met Paja, winter 1979(?), Zwitserland
Agfamatic pocket cam shot!

Gezeik met e-mail

Wat een kolerezooi vandaag. Excuses aan allen voor het ontvangen van in sommige gevallen maanden (zo niet jaren) oude e-mail uit de queue van mijn (nieuwe) mailserver. Ik deed eventjes postsuper -r ALL op mijn mailserver, want een stomme virusscanner-developer was zo achterlijk om voor zijn config-entries ineens boolean notatie te vereisen, en dat niet uitgebreid wereldkundig te maken. Wat een knuppels heb je toch! "Logtime" moest ineens "Logtime yes" worden. Piece of cake om beiden toe te staan, maar nee, malloot de developer vond maar dat we er allemaal "yes" en "no" achter moesten zetten in onze config files. Niets zo erg als domme software-developers. En de gebruikers maar aan hun lot overlaten natuurlijk. En je mag zogenaamd niet klagen, want het is gratis, het is free software, het is GNU, het is GPL, het is open source. Iets dat kritiek ongegrond maakt. Dus moeten we allemaal blij zijn, ook als het bagger is die mensen ertoe aanzet het te gebruiken, maar die dan weigert goed te werken. Het disclaimer walhalla dat linux heet. ;-) Die oetlul had gewoon zijn kop moeten gebruiken, zich even kunnen verplaatsen in de gebruiker weetjewel? Anyway, daardoor was dus een virusscanner ge-update, maar de config file niet (die was immers weggeschreven als .conf.rpmnew) en toen kwam bijna alle mail in een queue terecht omdat de scanner niet was gestart na een automatische reload van de hele boel. Dom gezeik!

Alsof dat nog niet genoeg was hebben die stomme Denen van Servage het gepresteerd om bijna een week lang al mijn MX records te 'vergeten' aan te passen, waardoor diverse domeinnamen geen mail wilden aannemen.
"Oh ja, dat moest ook nog. Is dan wel ons werk, maar klant moet ons eraan herinneren. Aan wat het ook alweer is, waar wij voor betaald zijn."
Wat een knurften daar zeg. Ongelooflijk. En maar zeuren dat MX record mail1.servage.net. nu mail7.servage.net. moet zijn, alsof het mijn idee is geweest om al m'n mail bij servage naar een nieuwe server over te zetten (omdat de oude zogenaamd ineens niet meer naar behoren functioneerde), en alsof het ineens MIJN werk is geworden om dat dan allemaal om te katten!? Onbegrijpelijk volk heb je toch. Een totaal gemis aan logisch denken, geen vermogen zich te verplaatsen in een ander. Dat had je vroeger toch minder, volgens mij; Stomme asocialen. Het presteren om notabene tijdens Valentijnsdag diverse e-mail-adressen onbezorgbaar te krijgen. Hoe durven ze?

En dan zijn er nog mensen die klagen over dat IK de schuld steeds bij anderen leg, dat ik het balletje in het speelveld van de (notabene volledig) verantwoordelijken dump. Luiheid, wanbeleid en nalatigheid zijn nog geen redenen om maar meteen te gaan schermen met slappe smoesjes, en al helemaal geen reden om te zeuren over de terecht klagenden.

Herkenbaar is ook dit berichtje. Zo ver ben ik dan nog nooit gegaan, maar het is verschrikkelijk hoe domme nalatige knurften bij grote ontastbare robot-achtige non-responsive corpoliticals je tot wanhoop kunnen drijven. Amateurs. Dat zijn het. Allemaal! Als je je werk niet goed kunt doen, doe dan niet alsof je het wel kan.

Bzzz

"We don’t want to panic the beekeeper industry because we are not sure it's time to push the panic button yet, but we do know this is real, it's severe and it's widespread."

Waar zijn de lieve bijtjes gebleven?

"We're looking for a small signal that represents the impact of human activity and it is hard to find it at the moment"

"The most prudent course of action is to begin to think differently about what is happening"

"This has gone from being an esoteric statistical argument to talking about real events."

firmware update

Met al mijn computertechnische hulp en ondersteuning aan anderen vergeet ik meestal die voor mezelf. Mijn eigen spullen laat ik lang liggen, die verwaarloos ik tot het punt dat het echt moet en niet langer kan zoals het gaat. Zojuist dus maar eens keurig die firmware update uitgevoerd op mijn internet-kistje, configuratie ge-reset naar de defaults, en alles weer goed gezet. Tjonge, dat scheelt, de hele verbinding frist er van op.
Nu eindelijk weer eens activiteit in de zon, de lucht is helder blauw dus ik ga een welverdiende portie UV oppikken, dat combinerend met wat lang wachtende boodschapjes en dergelijke die ik hier en daar moet doen. Lekker op de fiets! Ik ben eigenlijk heel erg blij met mijn fiets, een Giant uit 2001 (hybride model, ideaal voor in de stedelijke omgeving), waarvan ik de kleuren altijd verschrikkelijk heb gevonden (blauw-tinten, wit), maar mede dankzij die kleuren is 'ie nooit gejat. Het ding lijkt op zo'n politiefiets. En soms, ik zweer het je, als ik wat korter haar heb en mijn foute Umbro jas aan heb, denken mensen dat ik bij de politie werk. Een rechercheur of zo, jult special forces, JSF.

Shen Nao, mijn favo wifi merk (Senao) is ook weer back online, trouwens.

YouTube sucks

Strange how sensitive americans are about the human body. Post a beautiful video with some nipples showing et voila, your entire account gets deleted. No prior warning, nothing:
stupid christians!

In case you're wondering, I'm posting the so-called inappropriate video later this week so YouTube's stupid christians can kiss my ass.

NS Ironie

Zat laatst op een avond in de laatste trein naar huis, en werd verrast door een erg melige omroepert:
"Jaja mensen, we zijn weer aan het einde van deze prachtige rit. Station Amsterdam Centraal, Amsterdam Centraal station, het eindpunt van deze trein. Vergeet uw bagage niet. Amsterdam Centraal."
Dat waren letterlijk zijn woorden ;-) Ik heb het meteen onthouden, in mijn hoofd herhaald, en thuis genoteerd. Had bijna een compliment naar de NS gestuurd. Zo wil je dat ze het vaker doen. Kom, doe eens gek, zeg eens iets leuks!

Want van de consumptie-automaten op hun stations wordt je niet vrolijk. Vaak werken die dingen niet. Gooi je er netjes 1 euro 60 in, komt er niets uit. Ook geen geld. Volgens mijn berekeningen moet dat toch zeker 50 mensen per etmaal overkomen (72% van alle percentages wordt ter plekke verzonnen). Tel uit hun winst. Er is een oude geel-rode sticker op die automaten geplakt. Dat 'ie wordt bewaakt middels camera's, en dat vandalisme niet mag. Er staat ook een telefoonnummer op. Voor als 'ie stuk is, voor als je een klacht hebt. Het nummer bestaat echter niet meer. En je kunt hengsten tegen de automaat zoveel je wilt, er komt niemand kijken of helpen. Na wat research blijkt het bedrijf "Servex" er achter te zitten. En ze weten dat ze winst maken, kijk maar eens naar de klachten-dropdown boxjes die erover gaan. Maar er wat aan doen? Ho maar. Geld terugstorten? Ho maar. Bewijs jij maar eens dat jij het was die toen en toen daar en daar beroofd is door die rot-automaat. Dan gaat iedereen dat doen, gratis geld vragen bij servex. Misschien werkt dit, dacht ik: Een paar keer loeihard deuken in die automaat trappen, en dan middel-vingers naar de camera's uitsteken. Dat vermelden bij het klagen, met de exacte tijd erbij. Dan kun je niet alleen opperen dat er geeneens fatsoenlijke bewaking was, want dat er geen hond kwam kijken. Je had ook de automaat open kunnen breken, en leeg kunnen roven. En dat je overweegt dat de volgende keer te doen, want dat die automaten een crimineel van je maken, omdat ze je zo vaak bestelen.

Buurman Territoriumdrang

Vandaag geen stroom, mensen. Continuon. Djiez. Ze hebben vast een gat in de lucht gesprongen toen ze die naam verzonnen. Continu en Nuon. Nou, eg wel.

Mijn buren staan in de top 10 der irritanten. Geboren pains in the ass.

Betutteling Unlimited Inc. wil nog meer poen

Dat staat in het nieuwe regeerakkoord. Want och och, ze krijgen zo weinig, vinden ze. Dus mot er weer 30% bovenop. Van dat geld verzinnen ze dingen als dit:

De positie van het Nederlands als bestuurstaal en als cultuur- en omgangstaal moet worden vastgelegd in de grondwet. De overheid moet het zorgvuldig gebruik van de eigen taal gaan bevorderen, om het oprukkende Engels tegen te gaan.

Het oprukkende Engels? Bang voor het internet much?

Mooi weer

Velen onder u vragen zich af wat die foto hierboven te betekenen heeft. Wel, mijn Minolta camera is stuk, iets raars electronisch wat buggy doet, dus ik hoop dat 'ze' 'm kunnen fixen, en anders moet ik maar een nieuwe krijgen want deze bug heb ik niet veroorzaakt. Firmware her-updaten hielp trouwens niet, nee.
De enige camera's die ik hier nu nog heb zijn mijn cam in mijn mobiele telefoon, en een oude High-8 van SONY, maar dat is meer een filmcamera.

Verder wilt u weten hoe het nu allemaal zit en is gegaan met die liefde van afgelopen zomer. Wel, we (G en ik) hebben het een tijdje aangezien en geprobeerd, maar een relatie zat er ondanks wat overeenkomsten niet in. Voor haar vooral omdat ze niet met het leeftijdverschil om kon gaan. (Ik zat daar niet zo mee, maar zij wel, en dat was jammer, maar er was voor mij wel iets van te begrijpen.) Voor mij omdat ik haar toch eigenlijk niet helemaal begreep, nog afgezien van haar leeftijd is het een rare meid met een boel probleempjes. Dat zegt ze zelf ook, dus alla. Ik wil een vrouw die voldoende van haarzelf houdt, niet dat gezeik ;-) Enfin, we zijn beiden wel wat interessante en leerzame ervaringen rijker, en hebben er geen negatieve herinneringen aan overgehouden, dus dat is fijn. Recent nog even een geleend boek van haar teruggekregen en ik heb haar een iPod die ik niet gebruikte voor erg weinig geld verkocht. Dus ik mag weer verliefd worden. Vrouwen opgepast! ;-)

LGA versus WGA

This had me laughing out loud: www.linuxgenuineadvantage.org - I know what they mean to say, and I really dig how they went and actually did it, bought the domain name, and wrote all the funny lines. That annoying Windows Genuine Advantage validation crap is the first thing about MicroSoft Windows that really made me consider moving towards Linux for my desktop use, even if I would have to miss some software. Just an example story on this WGA thing:
I have a Toshiba laptop, and with that came a Windows XP Home CD. I actually licensed the copy with MicroSoft's website after installing, like a good little user should. A couple of years and many Windows Updates later I suddenly couldn't validate my copy any longer and it refused to let me upgrade to Internet Explorer version 7. I had no clue as to why, because it 'was' a legal copy. So I thought: "Well then, MicroSoft, have it your way! Now I'm going to get a different copy of Windows to replace the original."
I refuse to go call them for support. I never call helpdesks or support desks for ludicrous nonsense like that. Costs me too much time and money, both of which I have too little of.

There are, by the way, pretty slick custom desktop/workstation up to date Windows 2003 installers available via bittorrent. Look for Tiny2003 over here or here or here. A lot faster than any Windows OS I've used before. They make you feel as though you're using Windows 3.11 on a current day machine, only looking much better. They come from eXPerience (the creator's alias). He's reliable.