Operation Take Down

Updates june 3:

- Audio interview with Peter of the famous BitTorrent tracker site
- Police covering up the cams
- Hihi, all trackers are back online ;-)
- Many of them moved here..
- These are really funny (when they're up)Updates june 1 and 2:

- corruption all the way to the top
- Mikael Viborg's inside story
- TPB updates translated in English
- Interview with TPB
- Stockholm traffic graphs (around 6 GBit/second decrease on prqinet.net node)
- main Swedish police website attackedThe Pirate Bay, tvtorrents, Phoenix Italia, en een hele berg torrent indexers en trackers zijn (deels uit voorzorg) offline gegaan. Lees hier en hier. More annoying and useless 'work' by the MPAA, dus.
Uitwijkmogelijkheden (nog in de lucht): Demonoid, Descargasweb, Zerotracker, Latebyte, Torrentreactor, Sladink, Mininova and many others. De lijst bij Slyck (traag op dit moment, mensen zijn niet blij met de invallen op PRQ).

En de wraak van sommigen is zoet... ;-)

Wow, I read this heavy writing on the mininova blog:

Telefoonboekvermelding

Als iemand in een telefoonboek staat, verwacht die iemand dan dat niemand ooit een adres uit een naam zal kunnen destilleren? Het is verbazingwekkend hoezeer mensen verrast zijn als je hun adres hebt 'achterhaald', terwijl ze in een telefoonboek staan. Was ook zo verrekte lastig hè, zoeken in een telefoonboek, en ook zo verdomde gevaarlijk, dat iemand zoiets durft te doen, zonder kwade bedoelingen! Het moet niet mogen, dat mensen zomaar durven te ontdekken dat iemand ergens woont, is en bestaat! Het zou verboden moeten worden, dat een mens een ander mens een poststuk durft toe te zenden uit respect voor andermans bestaan! Misschien toch maar de politie inschakelen, daar weten ze wel raad met zulke zieke mensen. Schroeft wellicht het bonnen-uitschrijf-quotum wat omhoog, en dat is hard nodig.

(cadeautje voor Harlan Fairfax Carruthers)

Down in Evan Rachel land

Mooie films gezien de laatste maanden, ze worden er verdorie echt steeds beter in daar aan de overkant van de oceaan, I kid you not. 1 van die films was een levenswerk van David Jacobson getiteld 'Down In The Valley' met indrukwekkende dialogen en adembenemend herkenbare en rake shit, zelfs met muziek van Mazzy Star eronder, en vol sublieme acteerprestaties van onder andere Edward Norton en Evan Rachel Wood. Ik ben in staat de DVD ervan aan te schaffen. (Da's heel wat gezien mijn huidige status der liquide middelen.)
Leuk van internet is dat zodra je oog is gevallen op een actrice, bijvoorbeeld omdat ze iets uitzonderlijks heeft wat je plotseling heel erg aanspreekt, je werkelijk bijna haar hele leven kunt downloaden op filmgebied, dankzij die geweldige uitvinding die bittorrent heet. In korte tijd helemaal bij, wat Evan Rachel Wood betreft. Wat een leuke vrouw is dat. Ogen als dat zouden ze moeten verbieden! En ja, ze is allang volwassen, dus niet dat gezeur over leeftijd graag, Edward Norton is immers bijna even jong als ik ;-) En juist als ik ineens weer helemaal gemotiveerd was om serieus de filmwereld te gaan bestormen met al mijn talenten, al was het maar om met haar op de set rond te kunnen hangen (iets wat mijn nieuwe held Edward Norton ook gedacht moet hebben), kom ik de roddel tegen dat ze zwanger zou zijn. Bummer! Zoiets verpest alles, instinctief, de pure schoonheid die uit haar ogen straalt wordt in 1 klap anders. Ik geloof er niks van, en als ze inderdaad zwanger is: Dat ze daar niet even mee kon wachten tot na het winnen van een Oscar of zo zeg, djiez. Ik bedoel, hallo, ik heb toch ook (nog?) geen kinderen? (dat ik weet) Zo lastig is dat nu ook weer niet, hoor, om daarmee te wachten.
Anyway, it's inspiring to see some genuine, intelligent people making such great movies. They will save the world one day.

Preventief werken bij de AIVD

Desperate times call for desperate measures, dus mijn ogen vielen een tijd geleden op vacatures die de AIVD bood. Ik voldeed aan een groot aantal eisen, voor bepaalde vacatures, zoals je begrijpt. Ben eigenlijk de ideale geheim-agent, omdat niemand van mij zou verwachten dat ik bij een AIVD zou werken. Hier is waar ik bezorgd over ben:
Ik had het erover met vertrouwenspersonen, dat ik serieus overwoog te solliciteren bij de AIVD, omdat er dan tenminste nog iemand met gezond verstand en een goed hart bij zit die de boel in de gaten houdt, die er wellicht van binnenuit voor kan zorgen dat er geen foute dingen gebeuren (hoe lastig dat ook zou zijn). Maar dat màg je niet eens doen, erover praten, als je bij de AIVD solliciteert. Zelfs als je er over denkt het te gaan doen, mag eigenlijk niemand dat weten. Ook familie, ouders of vertrouwenspersonen niet, laat staan de mensen die deze website bezoeken. Ik heb dat dus met de voeten getreden, en er gewoon over rondgevraagd. Mijn moeder vond het een heel erg slecht idee voor mij, werken bij de AIVD, zelfs al zou het voor mij een parttime baan betreffen. Geheime diensten zijn in de ogen van oudere mensen sowieso foute boel. Ze weten beter dan wij, hoe dat soort diensten kunnen werken.

Wat krijgen we dus, als geen enkel 'goed' mens daar nog terecht komt?
Dat er alleen maar mensen werken die overal Ja en Amen tegen zeggen, dat er robot-achtige kille kikkers werken die niets delen met anderen, dat er geen mensen meer werken die voor zichzelf (durven te) denken. En dit zelfregulerende mechanisme bij de personeels-selectie voor dergelijke diensten vind ik eng. Dan krijg je onherroepelijk een voor het volk gevaarlijke, zichzelf niet inzichtelijk makende inlichtingendienst, waarbinnen niemand tegenstribbelt, waarbinnen iedereen klakkeloos foute bevelen opvolgt, en waarbinnen de neuzen allemaal dezelfde kant op wijzen. (Een soort Homeland Security versus Jack Bauer situatie, voor de kenners.) In feite vraag je van toekomstige werknemers of ze even willen tekenen voor een unconditional agreement:
"Hierbij zweer ik het te allen tijde eens te zijn met hetgeen koningin en minister president besluiten, geen vragen te stellen over de waarde van hun oordeel, en een gehoorzame uitvoerende functie uit te oefenen."
Befehl ist befehl. Teken je niet, dan ben je je zekerheden kwijt, of nog beter dus: Zul je nooit worden aangenomen. Ik wil waarschuwen voor dat gegeven:

De schijnbaar slechte naam die een AIVD onder de bevolking heeft, maakt de dienst slechter dan 'ie moet zijn. Vrijheidslievende mentaal gezonde logisch denkende mensen gaan er niet meer werken. Besluiten binnen die dienst worden daarom niet meer voldoende gewogen op voor en nadelen, en weldra is je totalitaire autoriteit geboren. De machthebbenden, de mensen met het grote geld, zijn het eens met de AIVD, want die kopen bij hen hun privacy en beveiliging, en zo houden ze elkander zoet. De armere rest blijft dan onder de duim van deze grootmachten, zal naar believen 'preventief' onderzocht, achtervolgd en onderdrukt worden.

Hoe reëel de gevaren zijn blijkt uit dit bericht en deze nieuwsbrief.

Laws of Visual Disappointment (for snailmail package delivery)

First Law of Visual Disappointment
"There are way too many square white vans passing your house when you are waiting for a TPG shipment to arrive."

Second Law of Visual Disappointment
"When you are waiting for a TPG shipment to arrive, another square white van will make a delivery to someone living right across the street."

Third Law of Visual Disappointment
"Early in the morning the TPG tracking website will show you that your package is 'on route for delivery' and will say the exact same thing late in the afternoon."

Fourth Law of Visual Disappointment
"When a TPG shipment is expected to arrive at eleven-thirty in the morning, your eyes will fail to register actual delivery until five in the afternoon."

- Idea borrowed from Ben C.O. Grimm en mijn eigen eerdere stukje hierover..

Bureau Amateur

Er lagen eens 2 groene enveloppen in een brievenbus. In elk van de enveloppen bijna dezelfde brief met acceptgiro eraan. Zoek de 10 verschillen. Glansrijk rendabele administratie van de Dienst belastingen van Gemeente Amsterdam vrij vertaald naar een onverwacht bezoek van "Bureau Amateur":

Twee heren met pistool aan hun broekriem bellen aan bij een onwetende burger. Heer 1 zegt:
"Hallo, ik ben van Bureau Amateur, en ik herinner u eraan dat u mij nog 93,60 moet betalen."
Heer 2 zegt meteen daarna:
"Hallo, ik ben van Bureau Amateur, en ik herinner u eraan dat u mij nog 205,20 moet betalen."

De burger, met stomheid geslagen, vraagt:
"Maar ik herinner me niet dat ik Bureau Amateur iets verschuldigd ben. En als dat inderdaad zo is: Wie van u moet ik geloven? Als u wilt dat ik betaal, terwijl u beiden van Bureau Amateur bent, waarom komt u dan tegelijkertijd om een verschillend bedrag vragen? Durfde u niet alleen te komen?"

De heren van Bureau Amateur antwoorden in koor:
"U bent verplicht binnen 7 dagen te betalen."

De burger:
"Maar ik heb geen van u ooit eerder gezien. En weet u wel zeker dat het mijn schuld is dat ik nog niet betaald heb?"

De heren doen gelukkig aan opt-in informatievoorziening, en antwoorden, wederom in koor:
"Als u wilt weten waar wij u aan herinneren, dan moet u contact opnemen met Bureau Amateur."

Makedonikos Halvas

De echte Macedonische halva die ik altijd kon krijgen bij een marktstand op de Albert Cuyp is sinds 2002 nergens meer te vinden in mijn woonplaats, de hoofdstad van Nederland notabene. Schande, want griekse halva is, naast de originele Ovomaltine, mijn favoriete misdaad bij de thee. Deze Tahini Helvah is bij mensen die het niet lekker vinden bekend als stopverf, maar dat zijn meestal ook degenen die geen tomaat lusten. Geen enkel begrip voor die types. ;-)

Niet geheel toevallig (denk ik nu) heeft in 2002 ook het eruit trappen van aardige ingeburgerde immigranten zijn intrede gedaan. Ja, want na 11 september 2001 kon ineens alles, en was het angst aanjagen bij onschuldige burgers toegestaan middels Bush Corp. Unlimited. Sindsdien hebben we een onzinnige identificatieplicht, en een staatspolizei die preventief fouilleert en huiszoekingen doet bij mensen met recht op bijstand. En ik hoorde net nog dat zelfs Neelie "22 miljoen milieusubsidie aan Tanker Cleaning Rijnmond" Kroes al in 2002 wist dat Ayaan eigenlijk loog. Grappig dan dat iemand wèl de politiek in mag komen met grove leugens, maar dat een brave keurig opgevoede chick als Taïda op mag rotten als ze slechts een eindexamen af wil leggen. En reken maar dat de leugens om bestwil van Taïda niet in verhouding staan tot die van Ayaan.
By the way, let ook eens op Hassina, want die is men ook druk aan het wegtreiteren. Van mij mogen genoemden blijven, ze gedragen zich namelijk vrij, beschaafd, spreken en schrijven goed nederlands, hebben wat te zeggen en doen goede dingen. (En importeren Halva. Dus.) Dat is vooral wat mij stoort: Er zijn toch genoeg onbeschaafde zich misdragende nietsnutten te vinden die het méér verdienen om het land uit geschopt te worden? Maar nee, er moet zogenaamd media-aandacht zijn en 'volgens het boekje' gewerkt worden. Redelijkheid, logisch denken en gedogen bestaan niet meer in Nederland, angst is de bepalende factor geworden. Wat mij betreft verandert dat, trouwens.

Als u weet waar ik plain macedonian halva kan krijgen, let me know! Niet die doosjes, blikjes of bakjes, maar gewoon de grote brood-vormige blokken die ze vroeger ook op de Albert Cuyp verkochten.

En lees eens wat in nl.politiek, geweldig wat je daar nu zoal tegenkomt. Rolling on the floor laughing!

"Zoals gezegd is de discussie nu verder gesloten."

Newsflash BITCH: That's NOT for YOU to decide!

Olie en Gas

Waarom zijn politici en beleidsmakers toch meestal zo ongelooflijk dom? Serieus, hoe stom kun je zijn, om de aardgas-prijs direct af te laten hangen van de olie-prijs? WTF? Alsof beiden in precies dezelfde hoeveelheid aanwezig zouden zijn. Is nooit zo, natuurlijk. Dus krijg je de belachelijke situatie dat mensen ineens heel erg zuinig zijn met het gebruiken van een in overvloed aanwezige energiebron (aardgas), alleen omdat een geheel andere energiebron (olie) peperduur aan het worden is. Handig! NOT! Als je dat nu straks ook omgekeerd evenredig doet met nieuwe energiebronnen dwing je het volk wellicht tot het gebruiken ervan. Als olie duurder wordt moet je zonne- en windenergie goedkoper maken. Maar 10 tegen 1 dat ze daar niet op komen. Want het levert geen extra miljarden voor hun reeds overvolle portemonnee op natuurlijk. Kunnen ze minder vaak met het vliegtuig op vakantie.

Lig er vooral niet te wakker van, zou ik willen adviseren.

Soms schrijf ik wel eens een zin op waar ik ontzettend om moet lachen als ik 'm teruglees. Dat had ik met bovenstaande. Vandaar even.

There's nothing more reliable than a man whose loyalties can be bought with hard cash.

Steve Austin for real. ;-)

Beschamende prutsers

Kan iemand die Alain Lamassoure z.s.m. oppakken voor diefstal van gemeenschapsgeld? Ik weiger nog langer mee te betalen aan een EU als die compleet debiele fransoos nog een dag langer enigerlei zeggenschap wordt verleend. Per direct arresteren die gevaarlijke gek met zijn onmogelijke ideetjes!

Dat van die bewaarplicht was al zo'n wonderlijk zinloos kostbaar gebeuren. Alsof de kwaadwillenden (die hun internet-verkeer onzichtbaar willen laten zijn voor derden) geen weg om big brother heen zullen vinden. Dream on. Donner en zijn euro-kornuiten hebben sowieso blijkbaar nog nooit gehoord van open wireless AccessPoints, of de kraakbaarheid van WEP. Het zou ons allen zoveel geld schelen als men eens wat vernuft, hersens en logica in zo'n Europarlement zou plaatsen, in plaats daarvan krijgen we malloten als Lamassoure. Met een schop onder zijn domme vette reet direct de kerker in met die schoft!

Kunnen we als volk niet een rechtzaak beginnen, en iedere betaalde belastingcent die naar een/de EU is gesluisd terug-eisen, desnoods tot aan het Europese Hof van Justitie aan toe?
Zulke incapabele idioten ga je toch niet op zo'n plek neerdonderen? Schandalig dat iemand de freaks van dat tot nu toe volkomen zinloze peperdure Europarlement macht over een volk heeft durven geven. Autoriteit en respect zijn dingen die je kunt verdienen, niet dingen die je zomaar van ons krijgt uitgedeeld.
De grootste terroristen zitten zoals gebruikelijk weer in Den Haag en Brussel.

"Slechte mensen hebben altijd de juiste papieren" - H.J.L. Vonhoff.

Why Usenet kicks ass!

IRC Operators, web-forum administrators, moderators, "admins", they all suffer from delusions of grandeur and strange fears of being too tolerant these days. If they don't like what you have to say, they shut you down. I noticed there's some pathetically weak egos there. Confront them with truths about themselves, and they will mute you. Abusing their power to change reality. In all the years I've been busy online, I found out how Forum Administrators are seldom necessary. The good ones know this, and you will not notice their presence. Nobody needs people with god-complexes on the Internet, really.
Look at Usenet; Nobody closes a thread there, nobody needs to play Big Daddy Oversight over other users there, and it runs just fine. In fact, it always ruins the atmosphere as soon as control-freaky behaviour enters the equation. Try to parent your users, and it will change everything, from a free and open, to a scary, limited, rigid, narrow-minded and tensed place. So long live Usenet! The only medium where you can still find true honesty in discussions, where you can write about everything without being banned or suffocated with blinking and animated crap or "ops" that think they need to "mute" you. Oh, good heavens, god forbid if a human should use words that are not allowed, or a user posts two messages in a row! No way, one can't do *that*. You should all behave the way others tell you to, like you need little administrator-boy to teach you how to think and act. You're no longer allowed to think for yourselves, to make your own decisions, judge things based on what YOU think. If it were up to them, the world would be a neat and orderly place, while in fact it will always remain chaotic and messy (which makes it much more fun, in my opinion). You can't control the Internet, you can't control people's behaviour, you can't prevent a stupid web based forum from having a dysfunctional database every once in a while. You will, at some point, have written all your messages on such forums for nothing;
"We're very sorry, but we lost the backup." Not so for Usenet. Usenet messages are backed up all the time, all over the planet. Write something in Usenet, and your words will change the world as long as there is access to the network. You can pretend to be somebody you're not, you can write what you want, have freedom of speech and will not be censored. So, if you're ever looking for the truth about something, usenet groups are the place to start.