"Wij zoeken met spoed een"

Ik zie dat steeds vaker: Werkgevers, 'headhunters', 'bemiddelaars' of werving en selectiebureaus die headhunten voor detacherende bemiddelaars (of vice versa), die schrijven dat ze met spoed iemand zoeken die zus en zo kan, maar degene vinden die precies is en kan waar ze naar zoeken blijken ze helemaal niet te willen. Ja, dan houdt het op hè? Als je eigenlijk helemaal niet iemand zoekt die kan wat je in je advertentie vraagt, sodemieter dan alsjeblieft op en ga je eigen tijd verpesten!
"Ben jij de persoon die wij zoeken?" Ja.
Blijkt vervolgens ergens uit dat wij jou zochten? Nee.
En maar door-adverteren met dezelfde tekst. Maanden later lees je nòg dat jij de persoon bent die ze 'zoeken'.

Eenzelfde verschijnsel nemen we waar bij de overheid. Die blijft maar beweren dat het zo 'goed gaat met de economie', en dat er sprake is van 'sterke groei', terwijl niemand die ik ken dat ergens aan merkt. Olie is er plotseling ook weer genoeg, schijnbaar.

Referrerspam blocklist

Mijn inmiddels wereldberoemde shit-referer block-list heeft afgelopen dagen extensieve updates ondergaan. Er is weer een nieuwe zooi rot-domeinen door klootzakjes geregistreerd, namelijk. Dat gaat tegenwoordig in golven, nu zijn het weer allemaal spaanse domeinnamen, en namen met spelfouten erin, waarlangs men u wmf files opdringt (in de hoop het zombienetwerk nog verder te kunnen uitbreiden natuurlijk). Om zwaar depri van te worden. Vooral ook de termen die gekozen worden. Dat er mensen zijn die veronderstellen dat er grote belangstelling moet bestaan voor zaken als "penectomy" is toch werkelijk te ziek voor woorden?

Mocht je ooit een merknaam of domeinnaam willen gaan gebruiken en registreren, dan kan ik je aanraden de 'strings' die in mijn block-lijst voor komen niet te gebruiken.

Piracy is good?

Als je een beetje Engels kunt verstaan kan ik je deze presentatie-film van Mark Pesce aanraden: .torrent (200 MB .mov) Hij heeft een goed verhaal over the end of TV as we know it. De link naar de film en een deel van zijn verhaal staan ook hier.

Mocht je nog nooit torrents hebben gedownload, dan is er voor de Windows users het geweldige µtorrent (is een NLse taalmodule voor). En handige hulp voor wat je met je modem/router moet doen om bittorrent verkeer soepel te laten verlopen is hier.

Freedom: Make ogg, not mp3

Why is mp3 the standard? Because it's better than everything else out there?
No. mp3 is the standard because its creators licensed it broadly to spur its adoption. Then, once it was the de facto format, they started to enforce their patents aggressively and restrictively.
The Free and open source multimedia codecs such as the Ogg family of codecs are superior, and they are not patent-encumbered. Never have been, never will be. That's why we support Ogg Vorbis (lossy) and FLAC (lossless) for general audio, Speex for speech, and Ogg Theora for video.
For those people who insist upon using mp3, it's not difficult to figure out how to get these players. Still, we'd much rather change the world instead of going along with it.


(taken from the fedoraproject wiki)

Is Ogg Vorbis really better? Yes: Proof is here here here here and even here..