Significante Insomnia

Heel vroeger was extreem lang wakkerblijven soms noodzaak, bijv. omdat we door mens-etende beren achtervolgd werden, ons gezin van eten moesten voorzien en onszelf moesten beschermen tegen het opgegeten worden, of omdat onze woongrot was ingestort en we op zoek moesten naar onderdak tegen de regen. De sterksten overleefden de uithoudingstest, en brachten ons per ongeluk dikke rijke verwende Hollanders. Tegenwoordig hoeven we bijna geen extreme inspanningen meer te verrichten om in leven te blijven, dat 'primitieve' gedoe hebben we uitbesteed aan de arme landen, dus verzinnen we alleen nog voor de lol redenen om 'gedwongen' lang wakker te blijven. Zo ook Marco van der Graaf uit Nunspeet. Hij doet een poging 100 uur muziek aan elkaar te mixen, om daarmee een Guinnesbook DJ Wereldrecord te breken. Je kunt het bijna-live volgen via een halve megabit video-feed, en een mp3 stream. En je kunt GRATIS 24/7 naar binnen bij The Joy, Stationslaan 19-21 in Nunspeet, om zijn muziekmarathon van wat dans te voorzien.

update 30 dec.
Het is Marco niet gelukt. Ik zag 'm met eigen ogen letterlijk in elkaar zakken, na 82 en een half uur. Ergens rond de 81 uur begon je het al te merken aan kleine inzinkingen tijdens het draaien. Dat zegt hij nu zelf ook. Zo zie je maar weer; De mens draait op een soort accu, en de enige manier om die op te laden is door te slapen. Best vreemd hoe weinig we daar nog vanaf weten, eigenlijk. Via deze webpagina is nog een filmpje te zien van toen hij nietsvermoedend de laatste power uit zijn accu aan het trekken was, rond de 76 uur..

Bewaarplicht voor mietjes

Iedereen met een beetje hersens en kennis van zaken weet hoe debiel die bewaarplicht is. Toch vreemd dat zelfs mensen van een zeker 'niveau' zo massaal geloven in de stupiditeit van zowel de terrorist als de burger in dezen. Iedereen die vóór die bewaarplicht heeft gestemd is stom, hufterig, asociaal en een slapende meeloper.

BeZorgd

Waarom stoppen ze tandartskosten niet gewoon IN het ziekenfondspakket? Stel sufferds. Maak het maar weer onnodig lastig (en dus duur), kun je weer flink wat ambtenaren voor laten 'werken'. Ik verwacht voor die 1000 €/jaar wel een allergie-test (met 60 prikken weetjewel) en jaarlijkse medische keuring. Standaard een bloedtest ieder jaar en standaard tandarts-controle. Hoe lastig kan het toch zijn om dat eens te fixen? Is veel goedkoper dan al dat bluswerk en die debiele uitbestederij.
En ja, ik heb hier eerder over geschreven, maar ook toen was Den Haag zo stom om jult.net niet te bekijken. ;-)

Waar ik ook bezorgd over ben is dat achterlijke Brussel-gefuck. Natuurlijk vinden we de beste reacties hierop in xs4all.general! In verband daarmee wordt proxy through SSH wel interessant. Diegenen die hun dataverkeer willen verbergen zullen daar weinig tot geen moeite mee hebben. Overigens zal ik zelf ook tot die groep behoren, al was het maar omdat het niemand anders ook maar IETS aan gaat met wie ik wanneer e-mail of telefoneer, laat staan waarover. Evenzo gaat het niemand iets aan wanneer ik mij waarvoor in de Kalverstraat begeef, en het wachten is derhalve op de dag dat men codering en maskering gaat verbieden, waarna het volk massaal camera's en data-centers zal gaan vernielen. Ergens is een grens, namelijk..
En je kunt zeggen over Alex & Paul wat je wilt, sometimes they're right.

Vreemd, die zeebodem zonder leven na die tsunami.

Ook boeiend..

King Kong DespeRadio

Vol verwachting komt u kijken of jult nog iets te melden heeft. Helaas, alweer niks. Wat zou er gaande zijn? Wat doet hij toch de ganse tijd? Nou, hij is net ziek geweest en kucht zijn keel kapot (zodat de rest van het land ook ziek wordt, dank u), dus nu is hij fokking apegeil en kan niet wachten om cleavage-research te plegen bij die meid die hem, zich van weinig bewust, helemaal kapot zit te teasen. Man wat wil hij die heerlijke kont graag een keiharde pets verkopen en naakt achter haar aan hollen in dat huisje ergens waar het warm is. Dus. Maar eerst even de staatslotto winnen met oudjaar. Hey, als iemand het heeft verdiend, dan is hij het wel, en de prijs moet toch ergens worden uitgedeeld. :-)
Over teasers gesproken, hier kun je enorme HD-files met "a look inside" downloaden. Erg leuk, want Naomi Watts, 1 van de leukste meiden van mijn generatie, krijst de sterren van de hemel in de nieuwe verfilming van King Kong. Die film is 1 grote metafoor voor mijn leven, including het blonde meisje. Des te frappanter is het dat ik als jochie van 13 voor mijn illegale radiozender de naam "King Kong Radio" verzonnen had. Treffend ook, hoezeer ik toen al wist dat wij mensen gewoon maar apen zijn ;-) Ik ben nogsteeds op zoek naar een copie van het originele krantenartikel over de zender-inbeslagname, dat droeg de sprekende titel King Kong uitgeraasd! Hier nog een kort radio-fragment uit die tijd, waarin de sympathieke galmboer Desperado (met gasten) reageert op mijn reactie die ik gaf na afloop van zijn zondagavondse feestshow. Lachen. Anderen hebben de bos-aapse station-call trouwens van me gejat, zo te zien (local copy).

Vanwege de toepasselijkheid nu één van mijn lijfliederen en meest onderschatte songteksten op aarde (geschreven door Don Henley & Glenn Frey):

Desperado
Why don't you come to your senses?
You been out ridin' fences, for so long now
Oh you're a hard one
But I know that you got your reasons
These things that are pleasin' you
Can hurt you somehow

Don't you draw the queen of diamonds boy
She'll beat you if she's able
You know the queen of hearts is always your best bet

Now it seems to me some fine things
Have been laid upon your table
But you only want the ones that you can't get
Desperado
Oh you ain't gettin' no younger
Your pain and your hunger, they're drivin' you home
And freedom, oh freedom, well, that's just some people talkin'
Your prison is walking through this world all alone

Don't your feet get cold in the winter time?
The sky won't snow and the sun won't shine
It's hard to tell the night time from the day

You're losin' all your highs and lows
Ain't it funny how the feeling goes away?

Desperado
Why don't you come to your senses?
Come down from your fences, open the gate
It may be rainin', but there's a rainbow above you
You better let somebody love you
(let somebody love you)
You better let somebody love you
before it's too late...

De Site Van 16 Miljoen

Wist niet wat ik hier las, eerlijk gezegd. Dankzij JoNic ontdekte ik dat onze belastingcenten en zorgverzekeringsgelden weer uitermate zorgelijk worden besteed! Ter info ende vergelijk: De exploitatie van de site die u nu ziet (met alle aanhangsels en verwanten, zoals jult.nl, lulligvoorje.nl, jthz.com en nog een aantal sites in ontwikkeling) kost mij in twee jaar zo'n €6000. Eigen servers, desktop-PC, energieverbruik en DSL thuis meegerekend. Arbeidsuren van mijzelf, de beheerder en maker ervan, tel ik dan nog niet mee:
Nemen we de "paar ton" die de makers van kiesberoerd.nl schijnbaar 'verdienen', en trekken we dat gelijk met het plezier wat bezoekers aan die site (mogelijk zullen gaan) beleven en het nauwelijks zichtbare nut ervan, dan zou een schappelijk jaarloon voor mij behoren te liggen rond de half miljoen Euro bruto per jaar. Ik doe het echter nagenoeg voor nop, en vrijwillig.
Gelukkig kan ik me troosten met de wetenschap dat men zelfs voor 16 miljoen nog niet in staat blijkt om http://wwww.kiesbeter.nl bereikbaar te krijgen. Mocht men dat klusje door mij willen laten klaren, dan doe ik dat -gezien het budget- graag voor €200.000 bruto, eenmalig. De mensen achter al die sites van zestien miljoen per stuk mogen hun schuldgevoelens ook van zich afschudden via de paypal knop linksonder. Alvast bedankt.