Om over na te denken

Het aantal aanslagen door terroristen was in de periode 2000-2005 kleiner dan in de periode 1975-1980.
Per etmaal worden er meer dan 100 onschuldige nederlanders beboet voor het niet kunnen tonen van een (geldig) ID. Per etmaal voelen 100 mensen zich dus veiliger? Helaas:
Het leven is nu gemiddeld minder veilig dan in de periode 1975-1980 (CBS), en men *voelt* zich nu minder veilig dan in de periode 1975-1980 (CBS).

The Couch Trip

in the movie:

- "We're supposed to study emotions, not have them."
- "Spoken like a true healer."

:-)

WC stress

Dat is balen, er 's avonds laat zittend op de bril achter komen dat je pleepapier op is. Zulks is me wel vaker overkomen, dus geen ramp, even goed nadenken jult; De zaak uitstellen en op zoek naar de reserve-rol in de gangkast, of in de la in de keuken, of onder de gootsteen, of anders toch zeker nog wel die ene rol uit mijn gereedschapstrolley of uit mijn EHBO-lade? Maar ditkeer blijk ik er een rol of 4 naast te zitten, in mijn verstrooide met andere dingen bezette hoofd. Geen rol meer in mijn hele huis te bekennen! Aah nee, fuck! En ik moet eigenlijk best nodig. Zou de avondwinkel nog open zijn? Nee, het is na 23 uur. Is er geen nachtwinkel in Amsterdam? Even gaan schijten voor 1 euro op het Centraal? Bah, nee! Dus wat nu? Want dit is geen zuid-Frankrijk, ik kan niet even het bos in en grote bladeren van een kastanjeboom of vijgenboom gebruiken of zo. Bovendien regent het pijpestelen. I need papier. Papier hier. Keukenrol? Ook niet in huis. Kranten dan maar? Is wel erg hard. De laatste gamma-folder soms? Nog harder. En niet ruw genoeg. Verrek, ik heb nog zakdoekjes, van die goedkope van Super de Boer. Kan dat wel het riool in? Slechte ervaringen met verstopt geraakte rioolpijpen. Dat nooit weer. Waag het er toch maar op, met die zakdoekjes. Ik kan ze uit elkaar raten, dan zijn ze wat minder stevig. Moet lukken...

Abonnee

Geachte Heer/Mevrouw,

Hierbij wil ik U laten weten dat ik mijn abonnement op uw "Belastingdienst" op wil zeggen. Na een jarenlang lidmaatschap is mij gebleken dat de voordelen duidelijk niet opwegen tegen de nadelen. De kosten van het lidmaatschap zijn doorgaans erg onvoorspelbaar en eerlijk gezegd heb ik het meestal ook te druk om de door U toegestuurde lectuur, die veelal niet echt duidelijk is en bijzonder veel tijd en energie van de abonnee vergt, te lezen. Mede hierdoor lijkt een continuatie van een dergelijk abonnement in deze toch al dure tijden voor mij eigenlijk ook niet langer zinvol. Hierbij verzoek ik U dan ook vriendelijk mijn gegevens per direct uit Uw bestanden te verwijderen en mij niet langer te vervelen met uw duidelijk herkenbare enveloppen. Eventueel toch nog toegestuurde facturen voor de periode na 01-01-2006 zullen dan ook niet meer worden voldaan.
Abonneenummer ( door U ook wel sofi-nummer genoemd ) : 123.45.678

Met Vriendelijke Groet,

Gerrit Kramer


Geweldig Gerrit!
Bron: Gerritvanderadio (ik maakte ooit adres urk@bn.nl voor hem aan, zeg maar ;-)
Eerdere bron ontdekt: Lepelsloerie

Ad Pepper is een lul

En bedankt voor het verpesten van één van de goede dingen die het internet in Nederland rijk was; Nedstat. Sinds die hufter met zijn pop-up add pepperspray Nedstat heeft overgenomen, lijkt het of al mijn webpagina's met zo'n nedstat-tellertje erop plotseling gemene adware of spam-scripts bevatten. Wat een kakkerlakkenstreek! Teleurstellend dat zelfs nedstat haar ziel zo achteloos verkocht heeft aan het grote geld en de gebakken lucht van de adverteerders. Alsof er iemand gediend zal zijn met pop-ups, alsof er iemand op zal klikken. Ad Pepper kan zijn tellers en zijn Webstat4U rommel daar steken waar het donker is. Hij heeft me wel een boel werk verschaft ineens; Zeg maar gedag tegen alle nedstat tellers (en dat zijn er flink wat) die ik uit al die pagina's moet slopen.
Mocht je als bezoeker op een website van mijn handen nog een pop-up aantreffen, laat het even weten, want dat kan namelijk niet kloppen. Ik verlaag me niet tot pop-ups of pop-unders, ik doe eigenlijk sowieso nooit aan banners of reclame-advertenties, zeker niet als die van opdringerige aard zijn.

Postbank vereenvoudiging my ass

Daar gaan we weer hoor; Per 1 januari 2006 gaat ING Postbank zogenaamd haar pakketten vereenvoudigen. Welja, naast de oplichterij van de zogenaamde vereenvoudiging bij 'De Zorg' en 'De Belastingdienst' kon dit er ook nog wel bij. In tegenstelling tot wat hun vrolijke brief ons wil laten geloven, blijven we allemaal flink betalen voor het aan de Postbank uitlenen van ons geld. Zo heb ik nu geen Chippas, omdat ik die onzin niet moet, en omdat die 4 euro per jaar kost. Zo gebruik ik geen Girofoon, omdat ook dat extra kost en ik het meeste online doe. En zo zijn boekjes met overschrijfkaarten en bankafschriften nu nog gratis. Binnenkort is dat allemaal voorbij. Toch durft men te schrijven;

"Het BasisPakket sluit het beste aan bij de manier waarop u nu met uw Girorekening bij de Postbank bankiert. Dit pakket bevat uw Girorekening, Giropas, Chippas, Mijn Postbank.nl en de Girofoon. Dit pakket kost € 9,95 per jaar, net zoveel als uw Giropas nu kost."

Neen, neen en u liegt: Het pakket dat het beste aansluit bij mijn huidige pakket is het gratis pakket, dat plotseling niet meer bestaat. 5 euro vragen per boekje overschrijfkaarten, en 1 euro per geprint bankafschrift, give me a fucking break! Dat is 11 gulden voor wat gedrukte kaartjes, die de bank voorheen sowieso altijd al winst opleverden. Stel dat er 3 miljoen klanten zijn zoals ik, dan is dat 3 miljoen keer 10 euro, oftewel 66 miljoen gulden schoon in het handje erbij voor de Postbank. Per jaar. En dat terwijl ze het leveren van diensten voor zichzelf ook nog eens makkelijker maken, middels die goedkope automatisering en vereenvoudiging (die gewoon inhoudt dat allerlei bestaande pakketten worden afgeschaft). Minder hard hoeven werken, nog meer geld vangen. Wie wil dat niet?

Ik had eerlijk gezegd groot protest verwacht, maar schijnbaar vind de Nederlander het wel best om door de blauwe giroleeuw in zijn/haar reet geneukt te worden. Als u toch zoveel geld over heeft, maakt u dan ook allemaal maar 1 eurocent per jaar over naar postbankrekening 945945 t.n.v. J. B. Thijssen, Amsterdam. Kan ik royaal van leven.

Iapetus

Valt jullie lezers ook op dat ik bijna nooit meer schrijf over mijn dagelijkse leven? Over de door mijn moeder gemaakte pesto die ik bijna op heb en het feit dat ik de geweldige winkel Stox heb ontdekt enzo? Er is niet zoveel te melden over mijn leven nu. Zou ik dat wel doen, dan zou je je alleen maar zorgen gaan maken. Als je dat erg mist op deze site, neem dan eens wat rust en tijd achter je scherm en lees mijn tijdloze schrijfsels from before. Ze zeggen alles vaak zo goed, dat herhaling ervan mij niet echt motiveert.

Ken je dit 6 pagina's lange verhaal rond die eigenaardige satelliet van Saturnus al? Op een paar details na behoorlijk geloofwaardig, net als NASA's Smoking Gun, de zogenaamde secret transmissions. Mocht je ook dat nog niet kennen, hier is die film. Ach, waarom zou NASA ook meer te vertrouwen zijn dan de rest van het neo-conservatieve stelsel?

De beste opmerking die ik deze week op internet tegen kwam:
Er moeten sociale werkplaatsen komen voor hoogbegaafden (die immers als weinigen de barbaarsheid vh economisch systeem ervaren).