Katrina (and the waves..)

Categorie 5 lagedrukgebiedje, koeien en daken die met meer dan 200 kilometer per uur bij jou het raam in vliegen... De live-feed van 4WWL, en de laatste webcams in The Big Easy die UP zijn...
(alles inmiddels stuk of overbelast natuurlijk, maar deze is nog vrij)

Hoe zou het zijn met Willy "Mink" DeVille?

Kill Them and Take Their Oil

That's American foreign policy right now. Voiced by Pat Robertson, enacted by the Bush administration. Just clarifying it for everyone.. (bron: Joe V.)

Mijn voorspelling (uit 2003), dat 1 vat ruwe olie op 1 januari 2006 maar liefst 80 (tachtig!) dollar zal kosten, lijkt toch dichter bij de waarheid te komen dan ik dacht. Straks heeft het toch nog zin dat ik geen rijbewijs heb ;-)

Punselie Biscuit House

Dit koekjes-merk schijnt financieel in de problemen te zitten. De ingrediënten zullen wel duur geworden zijn. Daarom even wat gratis reclame. Ik ben altijd al een groot liefhebber geweest van punselie's, absoluut de lekkerste mini-wafeltjes op aarde. Niet te snel opeten, ook al is de verleiding groot. Ik wil in ieder geval niet dat Punselie's Punselies verdwijnen, nee. Heb ze ooit ontdekt dankzij mijn moeder, die ze ineens bij de thee had.
Over mijn moeder gesproken. Laatst, in een gesprek met generatiegenoten, kwam ik er achter dat ik vrij uitzonderlijk ben in dat ik nog nooit geld heb geleend van mijn ouders. Handje ophouden is er bij mij niet bij. Ik heb wel eens wat cadeau gekregen, zoals een verhuistransport, de vloerbedekking waar ik nu op zit, de kosten van een opleidinkje, een beloning voor het niet gaan roken, de kosten voor het niet halen van mijn rijbewijs en meer van die dingen, dus misschien heeft dat de noodzaak om te lenen wel voorkomen. Dat dacht ik, tot ik hoorde wat voor bedragen die generatiegenoten zoal hadden geleend. Het lijkt erop dat ouders in veel gevallen als een soort goedkope vergeetachtige kredietbank fungeren. 20000 gulden lenen waarbij per maand 100 gulden moest worden afbetaald, en de afbetaling in veel gevallen na verloop van tijd werd kwijtgescholden, dat soort zaakjes. Of al die verwende nesten en rijkeluiskindjes dus even wat geld willen pompen in het voortbestaan van Bertus Punselie's Gouda-ruitje ;-)
Twee keer niet meedoen met die belachelijke staatsloterij en je hebt het er al uit!

Respectloze amateurs!

Mocht je nog een reden zoeken om principieel tegen werken bij de televisie te zijn, dan is die huisstijl nonsens de beste. Als ik tv-producent zou zijn, dan zou ik weigeren nog langer iets af te leveren als ze er van die overlay rommel, advertenties en klote-logo's overheen plempen. Het is al erg genoeg dat die geldwolven van elke speelfilm en elke tv-serie klakkeloos de credits afhakken. (Alsof kijkers niet weg zouden zappen bij reclame, en wel weg zouden zappen bij de eind-credits. Ongelooflijk dat die brainwash zoveel mensen heeft overmeesterd de afgelopen jaren.)
Ja, maar televisie is keiharde concurrentie! zegt men tegenwoordig. Ik geloof daar weinig van. Da's een zoethoudertje voor de adverteerders, die vreemd genoeg niet begrijpen dat reclame en banners als onaangenaam worden ervaren. Niemand miste die logo's in beeld, tot aan 1990(?). Enne.. Newsflash:
Het kan de kijker NIETS schelen op welke zender hun favoriete programma verschijnt. De zender met de minste rommel in beeld en de minste reclame tussendoor zal de hoogste waardering krijgen van de kijkers. Je kijkt niet naar TV om naar logootjes en reclame te gaan kijken, je kijkt naar TV om de inhoud te zien, het programma dat het beeld moet vullen, weetjenog? Mijn focus ligt bij de content, niet bij al die onzin eromheen. Als ik slingers in beeld had willen zien, dan zou ik ze zelf wel voor mijn TV gaan hangen! En nee, mijn TV-scherm is geen webpagina. Ik wil maar naar 1 punt tegelijk kijken. Al die ADHD-introducing leaders en tickers mogen ze van mij ook verbieden. Probeer 1 filmmaker te vinden die het fijn zal vinden dat er gekleurde letters, cijfers of balken over zijn/haar cinematografie heen worden geperst. Als het je nu enkel gaat om copyright-protectie o.i.d. dan schuif je dat watermerk er alleen even op aan het begin van een film en tijdens de aftiteling, maar verder is het irritant opdringerig en respectloos. Hoe kun je trouwens enerzijds veronderstellen dat men zich niet aan logo's zou storen (en dus toch wel kijkt ondanks al die troep in beeld), en anderzijds hopen dat zo'n off gekleurd cijfertje in beeld het kopiëren tegen zou gaan? Hoe wil men die dubbele moraal uit gaan leggen aan de kijker?

En wie gaat er nou duizenden euro's in de productie en montage van een tv-programma pompen om het dan maar 1 keer uit te zenden? Dan ben je echt stom bezig. Kijkers iets laten missen is belachelijk als het toch al digitaal wordt opgeslagen. Van mij mogen ze overal de programmering tot in de eeuwigheid herhalen. Zenders aan zetten en dan niets van waarde uitzenden, dat kun je echt niet meer maken in deze tijd, waarin alles eenvoudig met een simpel servertje van HD te replayen is. Of is dat nachtwerk te duur voor talpa?

Overigens is het verloren respect voor de content tot in de bioscoopzaal te voelen; Zelfs in de Grote Zaal van Tuschinski hier in Amsterdam weten ze schijnbaar niet meer hoe ze hun prismaatjes fatsoenlijk moeten afregelen om de film vervormingsvrij en in focus op het scherm te krijgen. En dan wel 10 euro per film durven vragen. Schande.

Goed opletten bij die oplichters!

Ooit verzonden aan UPC Nederland;

Uw factuur 77436655-00 klopt niet. Ik heb geen abonnement t.w.v. 39,15 euro !

De facturen van 1 februari, 2 maart, 7 april, en 3 mei 2005 tezamen kostten mij 62,12 euro.
Het is derhalve ONMOGELIJK dat de facturen van 2 juni en 1 juli samen ook 62,12 kosten.

Gelieve deze factuur z.s.m. aan te passen. Zie ik dat niet gebeuren,
dan zie ik mij genoodzaakt het abonnement op te zeggen.

Wordt vervolgd... Misschien schaf ik TV hier wel helemaal af, zo vaak kijk ik niet namelijk. Ik hou u op de hoogte.

Vervolg

Zowaar, na een maand van herhaaldelijk aandringen blijkt er tòch nog iemand aan de andere kant van het web-form in leven te zijn:

Beste "UPC Nederland"

service@upc.nl on Thu, 18 Aug 2005 12:06:17 +0200 typed:

> Geachte heer THIJSSEN,
>
> De factuur die u in juli heeft gekregen is wel kloppend, alleen wat
> er gebeurd is dat u de kabeltelevisie niet meer per maand maar per
> kwartaal gefactureerd wordt. De factuur van juli is dus voor de
> periode juli, augustus en september.

Misschien een idee erbij te zetten dat het nu om voorschieten gaat?
Augustus en September staan niet op of rond de factuur genoemd, namelijk.
U schrijft dat te laat betalen extra kosten kan betekenen; Vanaf wanneer komen die extra kosten erbij? Dan betaal ik de dag ervóór. Ik ben niet zo op voorschieten in dezen.

> Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben ge
> nformeerd.
>
> Met vriendelijke groet,
>
> UPC Nederland

Nogsteeds dat bedrijf met alleen maar robots in dienst?

> Het is niet mogelijk te mailen naar service@upc.nl. Indien u nog
> een vraag of opmerking heeft dan kunt u reageren via het
> contactformulier op de website van UPC. U vindt
> het contactformulier op http://www.upc.nl

Uw e-mail ontvang en lees ik in het door mij verkozen softwarepakket, bij normale communicatie word ik in de gelegenheid gesteld om te antwoorden middels die software. De gebruiker dwingen voor u winstgevend te gaan bellen, of telkens op uw website in kleine vakjes hun antwoord te schrijven is dan ook bepaald niet klantvriendelijk. (Als u geen fatsoenlijke correspondentie aan durft te gaan rond uw facturering, hoe verwacht u dan dat uw klanten snel zullen gaan betalen?)
U bent dus moeilijk bereikbaar, en samen met die naamloosheid uwerzijds komt dat op uw klanten niet betrouwbaar over.

Groetend,

Julius Thijssen

Er op vertrouwende u hiermee naar wens te hebben geïnformeerd.

Geachte heer,

De [gezocht artikel van aangeschreven merk] is inderdaad niet in Nederland verkrijgbaar, hier kan ik u ook echt niet aan helpen.

Er op vertrouwende u hiermee naar wens te hebben geïnformeerd.

Als ik u in uw kloten trap, mag ik er dan ook op vertrouwen dat de trap naar wens is aangekomen?Geachte heer,

In het assortiment van de Benelux zijn op dit moment geen [gezocht artikel van aangeschreven merk]. Hoe het assortiment er in de toekomst uit zal zien is niet bekend.
Vooralsnog kunnen wij u dan ook niet aan een [gezocht artikel van aangeschreven merk] helpen.

Het spijt ons u niet beter van dienst te kunnen zijn, maar vertrouwen erop u voldoende te hebben geïnformeerd.

De volgende sales-afdeling die er op durft te vertrouwen een verzoek naar wens te hebben afgewezen kan van mij de fucking tyfus krijgen! Als u een artikel niet wereldwijd wenst te distribueren moet u uw website niet als 'internationaal' profileren. One world, one production line, en verder geen smoezen verkopen. En er vooral op vertrouwen u voldoende te hebben geïnformeerd over dit of dat, natuurlijk. Of hopen mij voldoende woorden te hebben teruggeschreven, om van die lastige mondige man af te zijn. Like hell you are!Hallo Julius,

Bedankt voor je reactie, maar wel jammer dat je mij niet in de gelegenheid hebt gesteld om een mogelijk prijsverschil te beargumenteren of zelfs op te lossen (!).

Zeg, handelaar, here's a newsflash: De klant heeft helemaal geen zin in onderhandelen. Te duur is te duur. Had u maar een lagere prijs moeten vragen.

U wilt een rode kopen, terwijl er zat grijze en zwarte in Nederland te koop zijn.
Er op vertrouwende u hiermede naar wens te hebben geïnformeerd over ons klote-beleid.


Doe die stropdas eens uit, misschien stroomt er dan eindelijk eens wat bloed naar uw hersenen - als u die nog had - !

Wij vertrouwen erop dat we het goed doen, ook al doen we alles fout.

Eiland

Vanavond ga ik met een vriend naar de film The Island omdat 'ie in de Grote Zaal van Tuschinski draait, en omdat zowel die vriend als ik wel gesteld zijn op Scarlett Johansson. Ik hoorde laatst dat Amsterdam schijnbaar het walhalla der homofielen gevonden wordt, derhalve denken mensen meteen dat je gay bent als je hier als twee gezonde jonge mannen naast elkaar grappend en lachend door de stad fietst. Fijn.
Opvallend is dat als je de tickets vooraf koopt via internet (omdat je geen zin hebt in dat stomme uur-vantevoren-afhalen gezeur), pathé al je gegevens in een eigen database opslaat. Naam en adres zijn zelfs verplicht om in te vullen. Creditcard-gegevens slaan ze daar natuurlijk ook bij op. Hoppa, weer een vage ongecontroleerde plek erbij om iemands gangen later na te gaan, en zonder enige controle lang te bewaren en door te spelen aan de MPAA enzo ;-)
"Zo zo, dus u bent naar die film geweest, terwijl u die ook al had gedownload van internet? Wij vinden dat verdacht gedrag, meneer, komt u maar even mee." etc.
Dat krijg je namelijk als het ultimatum van die zogenaamde terroristen afloopt op 15 augustus, en de vuilnisman gaat staken in de hoofdstad; In 1 van de zakken kàn een bom zitten. Een overspannen politieapparaat en een zooi corrupte politici die van onbesproken gedrag zouden zijn weetjenog. Kortom een zootje ongeregeld weer.

Ondertussen dooit het hard in west Siberie, daardoor komt nogal wat methaangas vrij, en dat maakt het hier flink warmer. Natuurlijk denkt men nogsteeds dat 'de mens' verantwoordelijk is voor de natuurlijke opwarming van de planeet. Wist u dat we zelfs achterlopen vergeleken met eerdere periodes na een ijstijd? Dat het eigenlijk te koud is voor het tijdstip na de laatste ijstijd waar wij ons nu in bevinden? Vast niet, want dat vertellen ze er liever niet bij. In plaats daarvan is de Solar Generation gestart, voor studenten die klimaatverandering willen tegengaan. Hey, als je dan zo graag de kosmos wilt gaan beheren heb ik een idee (copyright Pippi Langkous, notabene!): Bouw een waterpijpleiding die wereldwijd voor doorvoer zorgt. Voer het aan in droge gebieden, en voer het af in te natte gebieden. Veel succes! ;-)

Rehash The Codec

De conventie der hackers van eind juli zat boordevol interessante informatie, die je nergens anders hoort of ziet. Als je er niet bij was (of niet bij kon zijn) dan moet je echt eens wat van de rehash hier gaan bekijken. Alsof je een beerput opentrekt over hoe de dingen ècht zijn in de wereld.
De video-files zijn echter in het lastige mp4 formaat, dat voor velen installatie van dat verdomde iTunes monster inhoudt, maar niet getreurd:

Van Onbesproken Gedrag

Dat moet je zijn als je bij de pliessie wilt werken. Jammer toch weer voor de kwaliteit van het corps Amsterdam-Amstelland, want mensen die van onbesproken gedrag zijn weten natuurlijk niets over mensen die van besproken gedrag zijn. ;-)
Over sollicitaties gesproken; We lachen te weinig. Mocht je ze nog niet kennen, check this, Mannen van de Radio; Fijne korte absurde humor, meta-persiflages op de saaiheid van publieke omroep-praat. Ik kan vooral afleveringen als Trui, Architect, Lustrum, Ben Hur deel 2, Baantjes en Bruine zuivelproducten aanraden. Erg sterk zijn ook Calamiteitenman, Clint Eastwood en hittegolf, waarin ze zelf het lachen amper kunnen stoppen.

quiz weather

Kloteweer hier in Amsterdam, dus hoog tijd voor een quiz. Ik vond 'm via E. Natuurlijk blijkt dat ik hoog scoor bij atheïsme, en de boeddhistische score verrast me eigenlijk ook niet;

You are... an atheist, though you probably already knew this. Also, you probably have several people praying daily for your soul. Instead of simply being "nonreligious," atheists strongly believe in the lack of existence of a higher being, or God.

atheism

92%

Buddhism

71%

Satanism

67%

Paganism

54%

Islam

38%

Christianity

25%

agnosticism

21%

Hinduism

17%

Judaism

17%
Wat me een beetje stoort aan de tekst van de uitslag is dat ik niet in 'a higher being' zou geloven. Op de stelling
I am certain that no being higher than humans exists.
heb ik toch echt aangegeven daar niet geheel mee te agreeen. Ik weet dat er wel sturende krachten bestaan, maar de vorm daarvan is onbelangrijk, en je kunt er ook niet in 'geloven', want die krachten zijn er. Ze gedragen zich niet superieur aan de mens, ze droppen slechts hints; Soms wat sterker en duidelijker, en of we er iets mee doen is geheel aan onszelf. Mensen die veel met muziek te maken hebben (her)kennen dit verschijnsel wel, gok ik..

Het Grote Scheermesjes Complot

Soms ontdek je als oplettende burger iets dat je niet had mogen ontdekken. Dat goedkope zonnebloemolie prima werkt als brandstofverdunner van diesel. Of dat de goedkoopste batterijtjes van de aldi juist het allerlangst mee gaan. Soms lijkt een fabriek per ongeluk de legering die niet stuk kan te hebben gebruikt voor het minst dure merk scheermesjes. In dat verband even het woord aan mijn vader (die overigens vandaag jarig is, nog gefeliciteerd pa!), uit 1 van zijn laatste e-mails:

Ik scheer me nog steeds met het eerste mesje van m'n nieuwe merk, 't gaat ietsje stroever, maar desondanks rijt ik m'n huid er niet mee open zoals bij de zesde keer met gilette's Super Silver. Hiermee heb ik de kapitalisten betrapt op een ongehoord en doortrapt schandaal.
Je weet dat ik m'n leven lang gezocht heb naar de beste en langdurigste mesjes; De laatste jaren gaan die ouderwetse krabbertjes, die je niet weggooit, er meer en meer uit, en worden sommige mesjes, waaronder Super Silver niet eens meer gemaakt, zodat de klant gedwongen gaat worden over te gaan op Bic (goedkoop, scheert maar één keer, en dan met de hele plastic zooi in de prullebak), of op protserige, nogal obscene modellen in enorme, meestal met je tanden -of wat ervan over is- niet open te krijgen verpakkingen, met drie of vier mesjes tegelijk en ook nog een vloeistofje erbij, waarmee je je drie of vier keer scheert, waarna je een nieuw nog protseriger model mag uitzoeken, gedreven op de van alle kanten waaiende winden van onstuitbare reclame.

Nu zoek ik eventjes het pakje op (want ik heb er zo snel mogelijk tien van gekocht voor 1 euro per pakje van tien; Helmi had ik er eerst op uit gestuurd maar die kwam terug met het goedkoopste wat ze in de Cora hadden, pas de week erop, toen ik helemaal begeesterd begon te worden - ik schoor me nog steeds met hetzelfde mesje - vond ik het terug in de Intermarché):
Schuss heet het, geimporteerd in Polen van de in Engeland gebaseerde ASR (American Safety Razor, meer vind ik op internet niet), maar waarschijnlijk per ongeluk of met opzet, want het kwaad is toch geschied, ergens in China vervaardigd, voor gebruik in landen waar ze nog geen notie hebben van de zwendel waar ze toch ook binnenkort door gemangeld gaan worden. Afijn mijn voorraad lijkt wel te kunnen meegaan voor de komende tien of twintig jaar en tegen die tijd is de revolutie of iets anders hopelijk al achter de rug. Kun je nagaan, aan welk een verfijnde oplichterij we sinds de jaren vijftig of zestig blootgesteld zijn. Daarvóór zocht men nog naar eerlijke verbetering, waarvan het resultaat wel moest zijn dat er minder en minder geproduceerd werd, een anti-kapitalistisch gegeven, voorspeld door Marx, maar die had geen rekening gehouden met de greep op de geschiedenis van misdadige geldwolven.