Witte Sokken

De pest is dat we hier met zo afschuwelijk veel mensen zijn, en dat contacten derhalve nog maar weinig voorstellen. Een ontmoeting tussen twee erotisch geladen elementen is verworden tot iets onopvallends. In een woestijn zou je als vrouw allang blij zijn als ergens een mannetje te vinden is. Nu stelt diezelfde vrouw onmogelijk hoge eisen aan ons mannen, omdat dit massaal goedkeuring vindt. Een geloof in sprookjesbeelden is verantwoord geworden. Zoveel mensen geloven in dezelfde waanzin, dat je gek bent als je niet in deze waanzin mee wilt lopen. Omdat er zo weinig meisjes zijn die in de gaten hebben dat ze hun liefdes-eisen grotendeels ZELF verzinnen, loop je als jongen alles mis als je weigert je aan hun eisen te conformeren. Is liefde niet eigenlijk altijd een uit de hand gelopen fantasietje? En gebruiken mensen elkaar niet enkel om gezamenlijk afgesproken sprookjes te verwezenlijken? Ze noemen het wederzijds zodra ze bij toeval in precies hetzelfde sprookje (willen) geloven. Men maakt zijn/haar ideale partner in zijn/haar hoofd. En meestal nog bewust ook. Veel mensen hebben hun wèl en niet klikken vantevoren bepaald naar aanleiding van door de buitenwereld ingegeven lariekoek.
Veel vrouwen in Nederland waren al zo diep gezonken dat hun liefde voor een man afhangt van het bedrag op zijn bankrekening, of van het bezit van een (dure) auto, maar sinds kort is ook de kleur van de sokken die hij draagt bepalend voor de optie tot liefde! Oh, maar natuurlijk, hoe konden we zo blind zijn? Het dragen van witte (al dan niet sport-)sokken is rampzalig voor de kwaliteit van sperma, en zorgt voor mismaakte nakomelingen. Eg wel. Ik stel voor om als mannen massaal witte sokken te gaan dragen. Kijken welke van de twee het wint: De voortplantingsdrang (en echte liefde), of de witte sok (en de zwaar gedenaturaliseerde vrouw).

0\/\/n3d !

Elk kwartier lukt het iemand op aarde om root-rechten te verkrijgen op een machine van een ander. Zoals ik al jaren zeg: Het is niet de keuken, maar de kok. Handig in dit verband;
- de gratis RootkitRevealer (deze tip hoorde ik bij The Fucking Man)
- de Google Hack Honeypot

Mocht je het nog niet kennen, voor de breedbander is er g4techtv's The Screen Savers, ik ben zelf niet zo'n gamer, maar vooral het item met Joe Grand is leuk.

En ik weet niet of je die heerlijke film Office Space toevallig (weer) hebt gezien eergisteren, hier is een lachwekkende variant te zien.

Uit het hoofdstuk De Foute Vrienden Van Jult ontdekte ik ineens deze ex-piraat

Dat shampoo niet zo goed is voor je haar wist ik, maar dat er eigenlijk alles in mag worden gestopt... Was ik toch weer onbewust slim bezig door mijn shampoo bij de natuurwinkel te kopen.

US of A

From the land of the free. Je zou er als free man inderdaad meteen naartoe verhuizen, ware het niet dat Bush er regeert. Ik vind hem maar rare speeches geven hier in Europa. Alsof hij er door een Hollywood-magnaat op uit is gestuurd om de naam die hij Uncle Sam geeft te zuiveren, middels ingewikkeld geschreven scripts, die hij zelf ook amper begrijpt, maar wel zo begrijpelijk mogelijk over moet brengen. Re-inventing the definition of fake. By the way, hoeveel zou Mohammed B. van BushCo krijgen voor die hit op Van Gogh? Voor 5 miljoen euro belastingvrij, in ontvangst te nemen na het verlaten van de cel over een jaar of 12, zijn er wel meer islamieten die zich tijdelijk in een rol van 'extremist' willen plaatsen.

De Geknapte Zeepbel (NOT!)

Als je dit plaatje ziet, en dit leest, vraag je je af of het wel zo slecht gaat op deze planeet, met de economie, de energievoorraden, het klimaat... Op internet in NL merken we er in elk geval bar weinig van;
We verstouwen op dit moment in ons land twee keer zoveel data als een jaar geleden. Opvallend is ook de verschuiving van de "dip" tijd op de 24 uurs-grafiek, ik nam dat al waar op het 'server-park' van jult.net, maar zie dat het bij de hele Amsterdam Internet Exchange zichtbaar is. Lag het dal voorheen rond 4:40 uur, nu ligt dat rond 6:00 uur. Iets wat onder meer zegt, dat ons internet-gebruik meer internationaal aan het worden is, en dat we onze computers 's nachts steeds vaker aan laten staan (en 's nachts dingen laten doen via internet).

Liefde en wetenschap

Mocht je 'm gemist hebben; De valentijns-column van Eize is interessant.

Tachtigerjaren-teenager?

Even kijken naar MTV dit weekend! Vooral niet te missen is "Retrosexual The 80's: Teen Sex" Zaterdag tussen 12:05 en 16:58, en Zondag (tussen 12:05 en 16:58) nog een kans om 14:05. VH1 Productions op haar best; Let op de waanzinnige montage, en natuurlijk de perfecte soundtrack onder het geheel. Da's nog eens TV! Ook aan te raden als je toen geen teenager was, maar de grote man achter jult.net wat beter wilt begrijpen - en wie wil dat nu niet? ;-)
(alleen jammer dat er ondertiteling overheen zit, wordt tijd dat ze dit eens optioneel maken)

Woonruimte gezocht

Een goede vriend en collega geluidstechnicus & muziekman zoekt dringend een (liefst zelfstandige) woonplek in Amsterdam. Mocht u iets weten, een zolder verhuren, een etage vrij hebben in uw enorme pand, neem dan even contact op via koning76@gmail.com
Langs de normale kanalen is het aanbod zéér schaars tegenwoordig. Dat het hier een geluidstechnicus betreft wil overigens juist niet zeggen dat er lawaai vandaan zal komen. Hij woont al heel lang bij zijn broer, maar die wil natuurlijk ook wel eens merken dat hij zijn huis voor zichzelf had. De meeste jonge mensen die in Amsterdam moeten wonen, schijnen mensen te kennen die wel even wat regelen met vrienden, of hebben ouders die ergens een pand klaar hebben staan voor hun (studerende) dochter of zoon, maar hardwerkende gezonde jongemannen, zonder psychische of drugs-problemen, lopen dergelijke 'urgentie' overal mis.

Uw Hogere Energienota

Bij Essent is in 2004 voor 37 miljoen kilowatturen electriciteit ter waarde van 7,4 miljoen euro illegaal afgetapt. De energienetbeheerder maakte dinsdag bekend dat ruim 90 procent van deze stroom is afgetapt door ongeveer 2500 illegale hennepkwekerijen. Dus wacht even; Dankzij de onnozelheid van het energiebedrijf denken ze dat ze het recht hebben om hun geknoei door te berekenen aan de rest van de klanten? (Als er bij je is ingebroken loop je zeker ook naar je baas om te melden dat je meer moet verdienen om de gestolen waar opnieuw te kopen. Sure..) Met als nobel doel om iedereen aan te geven en de energiebedrijven zo werk uit handen te nemen; Zeg je niets, dan mag men dus je rekening verhogen. Lekker makkelijk.

A qui le crime profite...

Lees vooral eens wat waarheden achter de scare-tactics van de MPAA. En check ook even wat ik er eerder al over te melden had.

Het turbulente wereldje rond websites die (de zogenaamd illegale) BitTorrent-trackers aanbieden wordt hier heel erg handig en fanatiek bijgehouden door een niet nader te noemen kennis uit eigen land.

Nachtelijke Whoops

Zoals velen van mij weten onderga ik mijn tijd thuis voor een flink deel met een hoofdtelefoon op. Vooral 's avonds laat en 's nachts biedt zo'n ding uitkomst, omdat je dan gewoon het geluid lekker hard kunt horen zonder iemand tot last te zijn. Ik heb er ook een heel bijzonder lang snoer aan zitten, ideaal voor multitasking; Poepen met mijn HD 600 op, koken met mijn HD 600 op, was uitzoeken met mijn HD 600 op, het kan allemaal. Nu heb ik een leuke versterker, waar die hoofdtelefoon in geplugd zit, en op die versterker zitten hele soepele knopjes waarmee luidsprekers aan en uit gezet kunnen worden. Ook staat die versterker links naast mijn bureau (met daarop het keyboard waar ik nu op typ), en ligt er tegenwoordig veel gestapeld papier op dat bureau. De nimmer aflatende stroom aan troep die ons via de brievenbus bereikt moet ik toch ergens kwijt voordat ik die uitzoek. Goed, gisteren zit ik om 4 uur 's nachts lekker te genieten van wakkere muziek op mijn hoofdtelefoon, zet het nog effe wat harder bij een leuke plaat enzo, soms wil ik het laag even voelen trillen weetjewel. Ineens denk ik: "Verrek, apart galmpje zit er op deze plaat", even later denk ik "wow, wat klinkt deze Sennheiser toch formidabel, dat laag voel ik gewoon all over the place!" Blijkt de stapel papier al een hele tijd geleden de LUID-sprekers erbij aan te hebben geklikt.
Ja lach maar.
Nu denkt iedereen om mij heen dat ik door was gedraaid vannacht, of een pilletje teveel op had, aso-style. Kenners weten dat mijn HD-600 hoofdtelefoon vrij veel power nodig heeft, dus dat ik hier echt even de hele buurt bij elkaar getetterd moet hebben. Valt me nog mee dat ik er niet door buren op ben aangesproken vandaag. "Gaat alles wel goed met u meneer?" (meneer? meneer? wilt u dat nooit meer zeggen, ik wil nooit een 'meneer' gevonden worden, thank you very much)
Nou, nu u het zo zegt, zo goed gaat het eigenlijk niet; De huid rond mijn ogen, die droogt uit met dit kutweer, raakt helemaal ontstoken als ik er niet vanaf blijf. Maar omdat het non-stop geneest blijft het ook kriebelen, dus voor je het doorhebt wrijf je alweer de boel kapot en rood. Een vervelende vicieuze cirkel die pas stopt als het buiten warmer wordt en ik die klote-verwarming niet meer de hele tijd aan hoef te hebben. Mijn buren stoken ook te hard. Daardoor is de lucht zelfs bij mij nog te droog. Ik moet weer eens wat vaker gaan zwemmen, dat helpt bij mij altijd. Hoewel je in die chloor-meuk ook weer allerlei besmettelijke huidschimmels en ziektes oppikt van nog veel ongezonder dan ik levende stedelingen. Had ik maar een eigen heldere zwemrivier. Had Bill Gates maar eens een rare bui en betaalde hij mij maar eens zomaar even een paar duzend zachte dollars uit zijn "dunno what to do with it" potje. Als dank voor het aanhoudend willen manipuleren van zijn operating systems of zo. Wat een saaie pieten zijn dat eigenlijk altijd hè, daar aan de zogenaamde top? Die lieden met miljarden never know how to party. Als ik dat geld had zou ik daar veel vaker wat onverwachts mee uithalen. Geld van de Eiffeltoren strooien, een poosje iedere volgende honderdste software-registratie belonen met 10000 euro. Liefdadigheid combineren met wat grappen en grollen. Kom, doe eens gek, vier het feit dat je leeft, dat je met mensen en emoties te maken hebt! Maar nee. De welvarende mens is saai, zit vast, is bang, kapotgemaakt, en dient wel te allen tijde serieus genomen te worden natuurlijk. Of nee, het zou zogenaamd 'niet professioneel' zijn, dergelijk gedrag zou geen goede reclame zijn. Laat me niet lachen. Betere reclame kun je niet maken; Iets positiefs doen met het geld wat je over hebt.

truth

Liars when they speak the truth are not believed. (Aristoteles - 384-322 BC)

Of, zoals Geert het zei:

"Voorzitter. Ik dank de bewindslieden voor hun antwoorden, maar het was allemaal ver onder de maat. Het kabinet praat veel, produceert veel papieren plannen en doet in de praktijk helaas bitter weinig. De grenzen blijven open voor niet-westerse allochtonen, de radicale moskeeën zijn niet gesloten, de radicale imams zijn niet uitgezet, de 150 radicalen die vrij op straat rondlopen zijn niet gearresteerd, radicale internetsites zijn niet of nauwelijks uit de lucht gehaald, en de straatterreur wordt niet daadkrachtig aangepakt. Een hele dikke onvoldoende voor dit kabinet en deze bewindslieden! Dat de heer Van Aartsen toch tevreden is met deze dooie mussen van het kabinet, is eigenlijk alleen te verklaren uit het feit dat hij zich in het novemberdebat politiek enigszins in de nesten heeft gewerkt door de heer Remkes min of meer de wacht aan te zeggen en onder curatele te stellen, en dat vandaag niet durft waar te maken en schielijk als quasi-tevreden mens de aftocht moet blazen."

Haha, hoe erg is die kerel eigenlijk? Ondanks dat men hem op alle mogelijke manieren tracht zwart te maken, weet 'ie namelijk een beetje waar 'ie het over heeft, als voormalig lid van het comité democratie en mensenrechten Iran. Een ervaring in het zuiden van Sinaï maakte ooit diepe indruk op de toen achttienjarige Wilders; "Mubarak kwam langs, met allemaal volgauto's. Ik zag hoe de Egyptenaren wegkropen, niet meer durfden te praten. Het was ongelooflijk, wat een effect." Wilders kwam bij mensen thuis, en op zijn latere reizen raakte hij in contact met schrijvers, met de intelligentia. Interessante, maar ook ergerlijke gesprekken, waarin ze hem vertelden over de onderdrukking door hun regimes. "De kiem voor mijn standpunt over de politieke islam ligt daar. Het eerste jaar in de Kamer heb ik alleen maar vragen gesteld over de mensenrechten in die landen."

Hyved

Onlangs heb ik me aangesloten bij Hyves. Eigenlijk gewoon Cu2 meets MySpace meets Orkut meets Friendster meets LiveJournal meets Yahoo!360, afkomstig uit Amsterdam. Orkut vond ik nooit wat, al was het maar vanwege de naam, en dat elitaire gelul over hun lidmaatschap (een soort Skulls, maar dan op internet). En Friendster is toch echt meer bedoeld voor het zoeken naar (een) relatie(s), en dat maakt het meteen weer zo plat overal, zo zeg maar dag tegen de serendipity. Cu2 en alle aanverwanten zijn afzichtelijke reclame-koeien die niet in verhouding staan tot wat je bij/met Hyves kunt (en dan gebruik ik nog niet eens de mogelijkheden van het mobiele-telefoon gebeuren die bij Hyves bestaan). Hyves is een moderne samenvoeging van een heleboel communicatie, de ideale plek om te ontdekken hoe klein de wereld is, om jezelf te adverteren als je te lui bent een homepage te maken.

Er zijn mensen die vinden dat je via dat soort netwerken je hele hebben en houden te grabbel gooit, en dat het daarom gevaarlijk is, en je privacy schendt. Oh ja, daarom had ik ook deze website, omdat ik alles graag verborgen hield voor de wereld? Omdat ik hier leef terwijl ik er eigenlijk niet wil zijn of zo? Omdat ik me moet schamen voor het feit dat ik besta? Natuurlijk niet. En emailadressen die doorgespeeld kunnen worden aan derden (wat ze overigens ontkennen zomaar te zullen doen bij Hyves), djiez, dat gelul kennen we nu wel; Daar zijn gratis mail-accounts en filters voor uitgevonden. En alsof het gewone mailverkeer trouwens niet wordt meegelezen door iedereen met root-rechten. Alsof je privacy op internetverkeer ook nog maar enigszins gewaarborgd was door je provider, een tap-vergunning is just around the corner in dit land. Als je iets verborgen wilt houden op internet, dan is daar fijn independent encryptie voor uitgevonden. En dan nog, alsof je als mens geen fouten mag maken. Van mij mag de hele wereld weten welke fouten ik maak, zeker als ik die publiekelijk onder 'vrienden' maak. Met al die wantrouwenden en achterdocht wordt het er hier niet gezelliger op, en daarom zit ik lekker bij Hyves!
Ik zie de voordelen nog wel van zo'n profiel daar; Stel, je hebt 3 of 4 kennissen met exact dezelfde interesses, uit dezelfde woonplaats, dan zie je lekker makkelijk wat er zoal uit te vreten is in de buurt, of dat er bijeenkomsten zijn van 't één of ander, of wat die anderen allemaal leuk vinden binnen hetzelfde interessegebied. Zo kom je nog eens ergens waar je normaalgesproken te laat over zou vernemen. Sowieso is het mateloos boeiend om mensen en hun levens te bekijken, en dat kun je bij Hyves volop. Zodra je er deel van uit maakt dan. Want Google komt niet diep. Dat kan een voordeel zijn. Meteen ook een 'nadeel'; Je ziet pas wat er allemaal leuk is aan Hyves, als je er eenmaal een beetje in zit en wat 'vrienden' hebt, of durft te maken, en als die 'vrienden' zich durven uiten. Als je in het echte leven eigenlijk geen of heel weinig 'vrienden' hebt, of als die 'vrienden' saai, internetloos, overdreven voorzichtig of angstig zijn aangelegd, of als ze de wereld niets te vertellen hebben, dan is er bij Hyves vermoedelijk ook niet veel aan. Ik erger me de laatste tijd best vaak aan mensen die wèl internet 'hebben', maar zich eigenlijk nooit echt in het diepe lijken te willen storten. De kat uit de boom blijven kijken, internet niet serieus nemen, altijd maar laf met dat halve gedoe blijven werken, er nooit echt voor gaan, en het medium dus ook nooit helemaal zullen of willen begrijpen. Ik ben niet zo. Internet is 1 van de leukste uitvindingen ooit, en al dat laffe voorzichtige gedoe altijd brengt je nergens.

Wel jammer dat het allemaal weer in het spierwit moet, en dat de lay-out een vaste breedte heeft dus dat delen van je beeldscherm voor niks inbranden, maar afgezien daarvan zijn het gespeel met plaatjes en fotootjes en de interface wel apart aangenaam en uitgebreid; Je kunt alles overal aanpassen, ook naderhand nog. Je mag spijt hebben, fouten wissen of verbeteren. I like that. I have total control over wat ik prijsgeef bij Hyves, ik mag zelfs ongestraft een niet bestaande naam of onwerkelijke leeftijd hebben. Terwijl hun zoek-optie wel weer vreemde criteria heeft, waarbij iedereen boven de 30 jaar 1 pot nat is, en daaronder elke seconde leeftijdverschil van belang schijnt te zijn.
Graag herinner ik al die op leeftijd discriminerende jonge meiden er trouwens even aan dat het geboortejaar van Robbie Williams 1974 is, van Brad Pitt en Johnny Depp is dat 1963, van Matt Dillon 1964 en van Tom Cruise 1962. Tom heeft overigens onlangs Katie Holmes (dec. 1978) zwanger gemaakt. Leeftijdverschil 16,5 jaar. Way to go! ;-)

Peter van Rijswijk is een lul

Laat dat duidelijk zijn, Peter, je bent een ontzettende zeikerd. Dat de hele wereld maar een hekel aan je mag krijgen. Waarom ik me zo kwaad maak? Luister hier. Omdat zo'n loser als die van Rijswijk met twee maten meet, hij google nooit zal durven aanklagen, en ik hier ook vervelende ervaringen mee heb.

Over foto's gesproken; Leuke sneeuwkristalletjes.


Bij een ex-collega las ik dat dit er nu eindelijk is. Best raar dat ik 5 jaar geleden al zei dat zoiets op de site moest staan, dat ik het 4 jaar geleden nog diverse keren benadrukte, dat ik het 3 jaar geleden zelf dan maar ging doen (op een eigen site), dat ik het 2 jaar geleden eindelijk op de bn-site kòn doen, maar het niet mocht, en dat ik nu zie dat het er is, maar er zelf niet meer bij ben...
Nu is de vraag natuurlijk; Komt er ook nog een "De mensen achter de schermen" en een "De gezichten achter de muziek" - nudge nudge, wink wink :-) ?

Er is trouwens iets misgegaan met de verkleining van de fotootjes op die pagina, zo te zien. Dat had ik 5 jaar geleden zelfs al anders gedaan ;-)

Boos

- Wat doe je?
- Ik controleer jou.
- Wat nou als ik jou ook terug wil controleren?
- Dat mag best, maar jij krijgt er geen geld voor.
- Nee duh, omdat jij al betaald wordt om mij te controleren, en het geld maar 1 kant op kan!

De Stalkerzieke Samenleving

Het is nu definitief zeker:
Dit land, de westerse 'beschaving' als geheel eigenlijk, is permanent stalker-ziek geworden. Daarmee bedoel ik dat men hier altijd primair wantrouwend is over de man die men niet kent, of die ook maar in de verte doet denken aan iets wat men ooit in een enge film heeft gezien. Iedere positieve uitlating over een vrouw is bij voorbaat verdacht. Je kunt als man niet langer op straat toevallig achter een vrouw lopen, nee, het is altijd met voorbedachte rade, je bent er altijd omdat zij daar loopt; Jij bent het gevaar, en zij loopt gevaar. Jij moet heel erg oppassen dat je geen rare geluiden maakt terwijl je achter haar loopt, en zij kijkt niet om, en heeft haar hand alvast bij de spray. Ze schrijft niet terug, ze zegt niets, ze wacht af. Angsthazerij die cupido overal dwarsboomt. Ik heb dit gewoon zien veranderen binnen de tijd dat ik leef, belachelijk eigenlijk. Gebrek aan mensenkennis en luiheid liggen eraan ten grondslag, volgens mij; Het onvermogen en de onwil het onbekende te willen of durven doorgronden. Angst voor de vreemde man. Want het zijn ook altijd 'oudere' mannen, die jongere vrouwen hoegenaamd stalken, nooit vrouwen die mannen stalken. Nee, vrouwen zijn onschuldig en fragile. Tuurlijk.

De meeste mensen zullen trouwens nog niet eens in staat zijn het woord "stalker" fatsoenlijk te vertalen, laat staan dat ze dus weten waar het voor gebruikt dient te worden.

En kan iemand mij een keer goed uitleggen WAT er nu zo rampzalig is aan een welgemeende hoop romantiek, ook al zou die maar van 1 kant komen? Gut gut, doet ook zo'n vreselijke pijn, een bewonderaar te hebben, 'lastig' gevallen te worden met liefde. Vroeger was zoiets alleen maar leuk. Nu stuurt men de politie op hem af (die dan natuurlijk niets kan doen, liefde kun je helemaal niet controleren). Was er iets in zijn blik wat ooit zei: PAS OP, LEVENSGEVAAR ? Men is echt veel te bot, kil, onverdraagzaam en ondankbaar op momenten dat de man in questie dat niet verdient. Misschien 1 op de 100000 gevallen waarbij het inderdaad gaat om een gevaarlijke engerd, maar vermoedelijk zelfs nog veel minder. Is het nu werkelijk zo dat al die stalker-zieke vrouwen liever wantrouwende saaie passieloze (in angst verkerende) afwachtende wezentjes zijn? Is dat nu echt nodig, dat we elke fatsoenlijke man maar meteen tot potentiele stalker bombarderen, dat die meiden besluiten om dan maar ongezonde rokende zich bedruipende teleurgestelde sletten te worden, omdàt wij mannen ineens allemaal vermeende stalkers zijn? Hoezo moeten we het allemaal stoer vinden als we zo jong mogelijk verpest zijn en ten onrechte wantrouwend zijn? Fuck that. Doe mij maar innocence. En dan niet de fake versie, maar die innocence die een enkeling nog van nature bezit; gezond verstand, relativeringsvermogen, verantwoordelijkheidsgevoel, levenslust, op die fiets. Dat is niet ouderwets, nee, inmiddels is dat vooruitstrevend!

De stalker-zieke is ook vaak buitengewoon opportunistisch; Zodra het haar makkelijk uitkomt maakt ze een stalker van haar bewonderaar. Bijvoorbeeld als ze in communicatie met hem niet kan winnen, of als hij dreigt gelijk te hebben, of als hij afgewezen moet worden. Dan is het de easy way out; Zelf niets durven, maar laf de omgeving inschakelen voor het opleggen van een zwijgplicht of straatverbod. Plotseling wordt iets normaals dan eng gemaakt;
Hij fietste langs in mijn straat, zie je wel dat hij mij stalked? Hij bekeek mijn film, zie je nu wel dat hij mij stalked? Hij wil me interviewen over mijn nieuwe theaterproductie, zie je wel dat hij mij stalked? Hij doet boodschappen in dezelfde supermarkt, zie je wel dat hij mij stalked?
Om nog maar te zwijgen over het ernstig misbruiken van het woord "obsessie" trouwens, ook altijd zo makkelijk;
Hij is hier al twee keer lansggeweest, hij is geobsedeerd! Hij kwam alleen om mij!
want grootheidswaan is ook altijd prominent aanwezig:
Hij kwam mij een keer iets vragen, zie je wel dat hij met mij naar bed wil!
Om de routine te doorbreken fietste hij eens een andere route naar zijn werk, maar dat wordt:
Hij fietste alweer bij mijn huis langs, zie je nu wel dat hij mij wil, dat hij helemaal geobsedeerd is van mij!?

Zelfs een kus tegen de pijn of een bedankje voor de moeite lijkt teveel gevraagd tegenwoordig; Nee, die wordt opgespaard voor de ingeschakelde chaperone, meestal de grote klootzak op de achtergrond; een baas, een broer, of een 'vriendje', of in het ergste geval meteen een 'vriendelijke' politie-agent (die in de schaamteloosheid, waarmee de stalker-zieke levenslange reputatieschade aanricht, is getrapt). Een chaperone die de vermeende stalker ook bij tijd en wijle moet komen bedreigen als het even meezit. Dat lijkt vaak de enige reden dat ze met hem 'is': Hij beschermt haar zo fijn tegen de door haar verzonnen stalkers. Hij is makkelijk, hij is gewoon, hij loopt mee met de meute, hij zal het wel even voor haar fixen.
Och en dan hebben we nog dat eeuwige achteraf-gezever; Schiet het slachtoffer van de stalker-zieke daar iets mee op, dacht u? Je kunt iemand met maar 1 oog echt niet vragen of 'ie niet een keer met beide ogen kan gaan kijken. De vermeende 'stalker' verandert er niet door, hij kan er niks mee, niemand wordt er beter van, het bederft kortom alleen maar de sfeer en genereert een extra voedingsbodem voor de toename van stalker-zieken in onze samenleving. Van samenleven is dan alsmaar minder sprake. Waardoor alle mannen die ten onrechte voor stalker worden uitgemaakt zich bijna genoodzaakt zullen zien om zich er dan maar naar te gaan gedragen ook; A self-fulfilling prophecy dus. Want wat valt er nog te herstellen, en hoe? Als het nog geen gevaarlijke gekken waren, dan zullen ze het vanzelf wel worden als het zo doorgaat.

dat waren 3 door mij lang geleden geschreven stukjes, nu eens herschreven en gebundeld tot 1;
Opdat u elkaar maar fijn stalken moge de komende Valentijnsdag! ;-)

Bier

Even voor de duidelijkheid, mocht u zich dat afvragen; Ik drink geen bier. Ik bestel nooit bier. Nergens. Alleen Hoegaarden witbier vind ik nog wel lekker, heel soms, maar verder muss ich die dreckige scheisse nicht.

En zo te zien hebben de spammers mijn comments ontdekt. Triest volk. Drinkt teveel bier. Heeft geen gezonde geheugencel meer over en onthoudt dus niet wat ik zeg: Van mij win je niet, waar het om spam gaat. Opzouten.

Akkoordje gooien

Omdat ik hiermee bezig was, vond ik een oud jingletje terug, uit 1996 ofzo. Ja dat ben ik met een Peter R de Vries karikatuur ;-) Vooral de tekst vond ik toch wel leuk verzonnen. Overal opnieuw inzetbaar:

jult.net, waar leugen en waarheid het op een akkoordje hebben gegooid

Even wat kruisbestuiving, de streams linksboven daar zijn (al dan niet tijdelijk) weer in de lucht.

Niet huilen

Of àls je 't doet, huil het er dan uit, en op mijn schouder graag.
Van mij mag het een ongelooflijke bende zijn bij je thuis (cleaning up a room is not a logical concept). Van mij mag je overal tegenaan stoten (vooral tegen mij), ik vang je wel op. Van mij mag je alle afspraken vergeten, van mij mag je die rot-telefoon weggooien, of mij om 4 uur 's nachts bellen (ik dacht toch aan jou, toen ik daardoor al niet sliep) om te zeggen dat je vergeten was om te zeggen dat je me niet was vergeten. Van mij mag je al je wachtwoorden vergeten, je pinpas en identiteitsbewijs kwijtraken, en de hele dag tegen me aanlullen (ik begrijp toch wel waar het over gaat). En van mij hoef je boven alles niet te wachten tot je alleen bent als je wilt huilen. Want het is niet mijn schuld dat een uitvinding als 'de sigaret' tweedracht zaait, en ik mag die uitvinding dan wel haten; Nil nequit amor. Ik haat die sigaret omdat ik het niet kan aanzien dat 'ie iets in je achterlaat.
"Gewonnen!" roep ik uit. Zo zou het zijn gegaan als ik stoer was.

Julius "too intense" Thyssen

No Processing Like No Processing

The essence when I do finetuning for broadcasting is still: There's no processing like no processing, hence the subject of this article. Luckily I'm not the only one understanding the value of quality audio processing. If you're looking for an exclusive high-end sound for your broadcast-signal, do try this multiband DSP software by Alessandro Tomassini, and throw in my latest preset to use with SoundSolution version 1.31. It's basically 25 years of field-experience (in FM-radio and audio as an engineer) put into one small file, and it won't cost you a penny to use it ;-) This preset is the finest cleanest sound I got out of this software, all based on my experiences with Orban's 8200FM, 8400, the Omnia-6 and a lot of lesser known hardware. The output can be your STL, so you can directly feed your stereo-coder with it, and since the signal is already digital, AES/EBU or SPdif are not a problem either.
- You can use soundsolution for live-signals with winamp as well, just add this plugin.
- SoundSolution is also great for running simulations at your home or your recording studio, to hear how your music/audio will sound when it is being aired.

By the way, if you need someone to work on your sound, your signal-path, your processing-chain, an actual transmitter or audio problem, or need help with your web-radio stream, streaming servers (even remotely), or want some advice about things relating to this, please contact me and I'd love to do some work for you. As you can understand from the paragraph above, I'm not expensive; A complete professional high-quality processing chain can be realized for.. eeh.. less than 1500 euro.