Dooien

Zou deze man soms zo goed met André bevriend geweest zijn dat hij dacht: OK, that's it, I'm outta here! ?

Stille Erkenning

Bij een ex-collega las ik dat dit er nu eindelijk is. Best raar dat ik 5 jaar geleden al zei dat zoiets op de site moest staan, dat ik het 4 jaar geleden nog diverse keren benadrukte, dat ik het 3 jaar geleden zelf dan maar ging doen (op een eigen site), dat ik het 2 jaar geleden eindelijk op de bn-site kòn doen, maar het niet mocht, en dat ik nu zie dat het er is, maar er zelf niet meer bij ben...
Nu is de vraag natuurlijk; Komt er ook nog een "De mensen achter de schermen" en een "De gezichten achter de muziek" - nudge nudge, wink wink :-) ?

Er is trouwens iets misgegaan met de verkleining van de fotootjes op die pagina, zo te zien. Dat had ik 5 jaar geleden zelfs al anders gedaan ;-)

Zeg maar niets meer

ik ga wel weg
als je dat wilt
zeg maar niets meer
laat me maar gaan
wees nu maar stil

maar dit is de laatste keer
ik weet jij kijkt nu op me neer
maar straks als het beter gaat
hoop ik dat je voor me staat

ach zeg maar niets meer
ik ga wel weg
dan ben je vrij
zeg maar niets meer
jij was al maanden niet van mij

maar dit is de laatste keer
ik weet jij kijkt nu op me neer
maar als het straks beter gaat
hoop ik dat je voor me staat
en dan
zie ik jou niet staan en zeg
dat je beter kunt gaan je zei
ik blijf je trouw
ik heb nooit geloofd in jou

[Peter Schön solo]

oohooh dit is de laatste keer
ik weet jij kijkt nu op me neer
maar als het mij straks beter gaat
hoop ik dat je voor me staat
maar dan
zie ik jou niet meer staan en zeg
ndat je beter kunt gaan je zei
ik blijf je trouw
ik heb nooit geloofd in jou
oooh dit is de laatste keer
ik weet jij kijkt op me neer
maar als het strakjes beter gaat
hoop ik dat je voor me staat hooa
nee dan sien ik jou niet staan en
eeen zeg dat je beter kunt gaan
je zei me ik blijf je trouw
ik heb nooit geloofd in jou


uit mijn hoofd, op de letter nauwkeurig, toch wel effe namelijk. Ik heb zijn tekst op deze melodie altijd een stuk leuker gevonden dan waar het van gejat was, en dat heb ik niet vaak ;-) Het valt tegen dat niemand die tekst online echt goed heeft uitgeschreven, daarom doe ik het maar even. Als eerbetoon aan inderdaad de enige met nederlandstalige blues & soul. Die ik toch als jochie op de Albert Cuyp meer dan eens in de ogen moet hebben gekeken.
Karin Ankoné (als ik het me goed herinner) was 1 van zijn eerste grote fans, en die zat natuurlijk weer bij mij in de brugklas. Vond ik toen best raar, want ik kwam uit Amsterdam en was net in het boeren-Twente terechtgekomen, dus als ik nou die fan was geweest dan had dat geklopt, maar tukkers konden dus van Amsterdammers en Amsterdams houden. Was dat even schrikken voor western import als ik. Anyway; Ashes to ashes, dust to dust, ouwe.

Wat me meteen brengt op de provincie Noord Holland. Ik vind dat Amsterdam niet bij Noord Holland, maar bij Utrecht hoort, ik heb dat altijd al gevonden. Amsterdam Noord mag van mij wel bij Noord Holland horen, eigenlijk alles ten noorden van het Noordzeekanaal, maar Haarlem, Zandvoort en Amsterdam-Zuid, dat past gewoon niet. Vaak als ik iets op een Amerikaanse site moet invullen, dan word ik daarmee geconfronteerd. State/Province: [ Noord Holland ] Echt, hoe komen ze erbij? Dit is toch geen Noord Holland? Ik bedoel, Noord Holland, dat is meer iets als eeh.. !!~G1J*ZuLt*N13t*00Rd3|3N~!! ;-)

Getikte buren

Goed, ik kan het erger treffen, als ik soms de stedelijke verhalen hoor, maar een paar buren van me zijn toch allesbehalve prettig.
Onder mij woont een soort Ron Jeremy zonder snor, zwart net te lang haar met een staartje, een o-benige Amsterdamse zigeuner. Volgens mij klopt er iets niet aan het geld dat 'ie schijnbaar heeft, want hij is ergens in de 40, maar gedraagt zich alsof 'ie al met pensioen is. Zijn hobby's zijn timmeren, boren en zagen. Onbegrijpelijk hoeveel sommige mensen in hun muren en plafonds kunnen rammen, alsof hij iedere maand besluit zijn hele huis te verbouwen, zo klinkt het in ieder geval. En dan nodigt 'ie vaak een vriend uit die gezellig mee komt timmeren. Niets zo erg als een dubbele klopgeest, beiden onritmisch en onregelmatig, met harde operamuziek erdoorheen, echt a nightmare come true. Want dat is nog wel het ergste, dat hij sinds kort een enorme DVD-installatie in zijn woonkamer heeft staan. Nu vind ik zijn muziekkeuze niet eens zo slecht (meestal filmmuziek, klassiek, soul, Willy Alberti -- jeweetwel, de vader van), maar het feit dat ik weet hoe zijn muziekverzameling er uit ziet.. eeh.. hoe aso is dat? Dit terwijl 'ie volgens mij meestal alleen thuis is, en mijn vloerbedekking de meest geluiddempende is die er bestond toen ik die hier liet leggen. Eigenlijk wel logisch, door al dat timmeren is meneer natuurlijk een beetje doof geworden.
Ik zit hier -kortom- gevangen tussen gesettelde "ik woon in de Jordaan en ga hier nooit meer weg" lieden, en het was bijv. veel leuker geweest als mijn buurvrouw gewoon heel toevallig Hannah heette, dat we dan eindeloos met een foute kinky knipoog "heeft u een kopje 'suiker' voor me?" tot uitvoering konden brengen.
Enfin, gelukkig kunnen we altijd nog dromen, bijv. van die villa ergens uit de wind op Jersey of zo...

Muslim racist fascist motherfucker?

Pakkende titels doen het altijd goed bij google, dus ;-)

Ooit was ik door toeval (aansluitend aan vervangende dienstplicht) een poosje soort van oproepkracht vuilnisman/keukenhulp/schone-was-rondbrenger op een verpleeghuis geworden. "Medewerker Transportdienst" was het nettere woord ervoor, en later werd het zelfs "Civiele dienst" genoemd. Met heimwee denk ik terug aan de tijd dat ik dat baantje had. Het was zo zorgeloos, namelijk, en je had altijd genoeg tijd om te doen wat je wilde doen, je was eigen baas, het was fysiek werk (en dus gratis fitness) en ergens voelde je je er ook nog wel goed over. Het enige wat mij eraan stoorde was de reputatie die je ermee opbouwde, de indruk die het wekte naar buiten toe. Zelf had ik er geen enkel probleem mee (heb me zelden zo gelukkig gevoeld als met dat baantje), het was de omgeving die het verziekte. Dat het zulk "dom werk" zou zijn, dat ik aan mijn leeftijd en 'loopbaan' moest denken, dat er geen vooruitzicht in zat anders dan "voorman civiele dienst" te worden ofzo. Het gekke is, ik ben zelden zo creatief geweest, heb zelden zoveel voortgebracht als in die periode, zelden zoveel dingen NAAST mijn werk kunnen doen die uiteindelijk erg goed voor mijn 'loopbaan' uitpakten, en waar ik veel meer aan had dan studie zus en opleiding zo. Ergens wou ik dus, dat ik weer vuilnisman was in verpleeghuis Amstelhof. Ik begon te houden van de diverse luchten en de modus operandai die bij dat werk hoorden, van de verschillende zware karren met wieltjes, van de rollen plastic zakken, van de duidelijkheid en zekerheden van het dagverloop, en de makkelijke mensen daar. Veel verpleegsters waren ook een genot voor de zintuigen, trouwens.

Maar effe iets heel anders, want wat ik er leerde, was dat moslim mannen er best wel akelige denkbeelden op na houden. Door mijn werk daar kwam ik in contact met ene Ahmed, even jong als ik, van veel te hoog niveau voor het werk wat hij moest doen (net als ik), en ook hij was veel met muziek bezig dus we werden al gauw goed bevriende collega's. Voor deze baan moesten we witte jasjes aan, blauwe broeken, en de schoenen koos je zelf. Het oordeel verbonden aan kleding was dus weg, waardoor je toch merkbaar anders met elkaar om ging dan normaalgesproken. Het werk daar kende veel lange pauzes, vooral omdat je jong was en dan gewoon heel snel klaar kon zijn met je taak (als je dat wilde), en dus heb ik lange gesprekken gevoerd met Ahmed, vaak zittend in de prachtige tuinen van de Amstelhof. Meestal gingen die gesprekken over meisjes/vrouwen, maar ook over de maatschappij in Nederland, de zin van het leven, over muziek en over die eeuwige fucking koran van hem (niet dat 'ie die bij zich droeg ofzo, maar hij had het er steeds over).
Ahmed zat tussen twee werelden in, hij vertelde mij steeds dat hij 1 keer per week een hoertje bezocht, maar tegelijkertijd zat 'ie altijd te kankeren op de losgeslagen sexualiteit van die onbegrijpelijke mooie vrouwen hier. Ik begreep die dubbelheid nooit, hoe die islam hem in zijn macht leek te hebben, maar hoe hij dan wel gehoorzaamde aan zijn animale lusten en wensen. Hoe hij zijn broer verdedigde omdat die drugs vervoerde (met de auto van Ahmed) van en naar Frankrijk en hoe hij dan vond dat je niet moest roken en drinken (wat ik niet deed, trouwens, dat schepte een band), en hoe hij vond dat je niet vrij moest denken. Hoe hij wel zijn eigen keuzes maakte, maar vond dat alle keuzes die hij maakte gehoorzaamden aan de profeet, de koran, islam of zijn afkomst. Terwijl in mijn ogen het bezoeken van hoeren toch een behoorlijke zonde gevonden moest worden door om het even welk religieus leider. Maar de man mocht alles, dacht Ahmed, en de vrouw mocht alleen maar gehoorzamen. Hij noemde haar ook "mijn hoertje". Dat dubbele begon mij steeds meer te irriteren, want het paste niet bij de rest van hoe hij zich voordeed, en het zat het verloop van elk diepgaand gesprek danig in de weg. Hoe langer ik hem kende, hoe meer hij mij vertrouwde, en hoe vaker ik dus schrok van de ernst van de brainwash die van hem iets raars (engs) had gemaakt. Althans, in mijn ogen was het niets anders dan een brainwash. Hij luisterde vaak niet (zoals ik deed) naar zichzelf en naar zijn gut-feeling, maar naar iets wat hem was opgedragen door ZandPierlala Mohammed, of hij deed alsof dat zo was omdat dat van zijn omgeving schijnbaar verwacht werd. Ik heb het nooit zo op godsdiensten gehad, omdat ze vaak verbieden diepere levensvragen te stellen of logisch te denken. Zo schudde ik Ahmed regelmatig wakker door hem iets te vragen als "Waarom is er iets in plaats van niets?" of "Waar eindigt het heelal?" of "Wat is de zin van ons bestaan?", en als hij dan antwoorden had, dan vroeg ik net zo lang door tot hij van een afstand naar zichzelf moest kijken. Zonder dat ik het doorhad hielp ik hem van zijn brainwash af. Wat was ik toch weer een held ;-) Wat ik namelijk van zijn islam merkte waren vooral de ontelbare dubbele moralen, en de verstopte haat vanuit zijn familie naar heel Amerika toe, die toen al bestond. Ik vond het allemaal maar hypocriet gelul, en inmiddels weet ik dat de Islam geen geloof is, maar een ideologisch systeem, gebaseerd op een fascistoïde tribale terreurmentaliteit die afstamt van de Bedouinen, een systeem dat door ZandPierlala Mohammed vervolmaakt is tot een mondiale terreurorganisatie, waarbij het enige wat de Mohammedaan interesseert is om met zijn gezwollen pik door de woestijn te banjeren waarbij hij Ontzag, Eer en Aanzien hoopt te verwerven. Ik leerde Ahmed dat het zo allemaal niet hoefde, en hij begon dat heel goed te begrijpen, want hij had in de gaten dat ik helemaal niet zo ongelukkig was, en zeker niet minder gelukkig was dan hij. Toch kon en mocht hij zijn familie en afkomst niet verloochenen. Hopeloos.
Goed, wil ik ergens naartoe hiermee? Nee, ik had gewoon zin het op te schrijven.

Jaren geleden was er een discussie over veiligheid van vrouwen op straat. Er kwam iemand met het idee om een avondklok voor vrouwen in te stellen, om te voorkomen dat er nog vrouwen zouden worden aangerand. Er kwam onmiddellijk een tegenvoorstel: het zijn niet de vrouwen die verantwoordelijk zijn voor aanranding, maar mannen. Dus laat dan die mannen maar binnenblijven. Dat ze dat in sommige landen niet hebben begrepen, is alleen maar heel schrijnend. Vrouwen verstoppen achter sluiers is alleen maar bedoeld om de jaloezie geen kans te geven, en om te voorkomen dat vrouwen door andere mannen begeerd worden. In deze optiek zouden juist de mannen moeten worden aangepakt en binnengehouden. Het omkeren van de verantwoordelijkheid is iets waar we voor moeten oppassen, volgens mij. Je trapt er zo snel in, maar die omkeringen zijn een stap terug in de beschaving, en zorgen ervoor dat de rechten van sommige groepen mensen niet worden gerespecteerd en soms zelfs ernstig worden geschonden. Of dat nu de keuzevrijheid van de vrouw is (hoe ze gekleed wil gaan) of de keuzevrijheid van het individu om niet geconfronteerd te willen worden met giftige rook...

Ja, ik moet hier nog eens wat moois uit brouwen. Zie het als een klad. ;-)

Alleen terroristen nemen films op van TV

Pakkende headlines doen het altijd goed in Google. Mijn mailtje aan filmdiefstal.nl (mopper mopper klaag klaag :-)

Geachte (schijnbaar) heer Gaasterland,

Onlangs heb ik u diverse malen telkens weer dezelfde leugens horen
verkondigen over de zogenaamde 'teruggang' in de muziekindustrie,
die dan zou zijn veroorzaakt door de komst van internet, en die
te maken zou hebben met de moderne download-mogelijkheden.
Dit zijn nimmer hard gemaakte insinuaties, waarmee u de burger
in een soort verdomhoekje plaatst, en bij voorbaat als misdadiger
neerzet. Sterker nog, de verkoop van muziek (afgezet tegen wat die
nog waard is vergeleken met vroeger!) is juist flink gestegen
*dankzij* het internet. Ik verwijs hieromtrent graag
naar mijn verhaal op http://jult.net/dub/entry.php?id=87

Wat films betreft laat u zich ook nogal verwarrend uit;
Steeds hoor ik u zeggen dat wij een film kunnen huren "voor 2 euro".
(Voor die prijs huur ik geen DVD overigens, maar dat terzijde...)
Als wij die films thuis te huur hebben, kunnen we daar gewoon een 1:1 copie van maken
op dezelfde computer als die waar wij de films graag op bekijken. (Een modern
TFT/LCD beeldscherm geeft mooier beeld dan een ouderwets röntgenkanon.)
Dan is mijn vraag: Hoe lastig is het om die 2 euro verhuur per film
naar het internet toe te verplaatsen? Kunt u uw campagnegelden niet
veel beter besteden aan bijv. een nieuwe verhuurwinkel op internet?
Zo lang die niet bestaat, haal ik veel liever een iets lagere
kwaliteit copie van een film binnen via bittorrent software,
vóórdat ik de peperdure DVD ervan zal kopen.

Grappig is helemaal dat ik, vóórdat de DVD bestond, maar iets van
5 speelfilms heb gekocht op video, en er iets van honderd
op video heb opgenomen. Sinds de DVD bestaat ben ik echt niet
voornemens om al die videoopnames te gaan vervangen door de
(overigens belachelijk hoog geprijsde) DVD versies ervan
aan te schaffen. Daarnaast heb ik, sinds de DVD bestaat,
al meer films op dat medium gekocht dan die 5 die ik op VHS bezit;
in een veel korter tijdsbestek heb ik meer DVD's aangeschaft omdat ik ze eerst
(al dan niet deels) heb gezien dankzij internet, dus wat zeurt u nu eigenlijk?
Daarbij komt; Heeft u er enig idee van hoeveel van de
via internet verkrijgbare speelfilms gewoon ouderwets
van (betaalde) TV-uitzendingen zijn opgenomen?
Wat wilt u dan zeggen? Dat als ik thuis een film van TV
op video opneem, ik die bandopname niet mag laten zien
aan een kennis of buurman die ik toevallig over de vloer heb?
(Want dàt is de juiste analogie van wat we doen via internet!)

Overigens mag u wat de filmindustrie betreft eerst eens goed gaan kijken
naar de wanstaltig slechte verdeling van verdiensten in die wereld.
Is het werkelijk nodig dat een zogenaamde filmster miljoenen vangt
voor het acteren in een film, maar dat een camera- of geluidsman
daarvan slechts een fractie vangt? If *any* percentage of profits
*ever* goes to crew-personnel! Ik vind dat verschil een bloody shame!
Het zal dan persoonlijke revenge zijn, als technisch medewerker bij het
maken van entertainment, dat ik echt niet meer ga betalen dan nodig is, ten
bate van die exorbitante inkomens van bonzen bij platen-/film-maatschappijen,
of puur voor acteurs en actrices. Crew doet evengoed belangrijk werk,
en dient even goed betaald te worden. Zo lang daarbinnen een zware
discrepantie blijft bestaan, zullen crew-mensen illegale kopietjes
meepikken en verspreiden voor internet-distributie, al vóórdat de
film via de normale wegen wordt gedistribueerd. De industrie
graaft hier alwéér haar eigen graf, zoals die dat ook al doet
in de muziekwereld; Egoïsme, kapitalisme en machtswellust
van de mensen die er ten onrechte het meest aan verdienen,
geen "piraterij door de gemiddelde internetgebruiker" dus.

Dat er kennelijk geld is voor campagnes als de uwe is tekenend
voor de verkeerde bestedingen die er in die industrie plaatsvinden.
Wat of wie probeert u daar nu werkelijk mee te 'beschermen' ?
Ik zie dat u al linkt naar de MPA, direct gelieerd aan de MPAA,
en over die club heb ik geen goed woord te melden. Hint:
http://www.politechbot.com/docs/godwin.state.dmca.041603.pdf

Groetend,

Julius B. Thyssen

Wat is Disco Dance muziek?

(Lekker belangrijk, boeieeee, ik weet het.)
Voor de kids die er maar over blijven kissebissen, mijn simpele edoch doeltreffende definitie;

Bij "Disco" gaat het om een prominent aanwezige Boem-Klap, waarbij de tel uit 4 kwarten moet bestaan, en het tempo verwant is aan onze hartslag, dus een grof gemiddelde van 120 Beats Per Minute.

Bij "Dance" gaat het om derivaten van de Disco, en eigenlijk is die betekenis verwaterd naar alles wat "goed dansbaar" is, dus met een beat (base-drum) erin, en het moet dan gaan om een tempo tussen de 80 en 160 BPM, waarbij de ritme-instrumentatie niet (of nauwelijks) meer afkomstig is van 'levende' akoestische elementen. Ook de Klap van de Boem-Klap is niet meer nodig, en steeds meer jazzy, poppy en rock-achtige muziek kan hier dus onder geschaard worden.

Van I Was Made For Loving You (Kiss) zou ik dolgraag de meersporen-master in bezit krijgen (ik ga eens wat rondvragen..), want je hoeft er maar een paar fadertjes voor te verschuiven in de eindmix en je hebt inderdaad een hele vette disco-dance track. Het is hier vooral de eindmix, waarbij de beat duidelijk meer op de voorgrond gebracht moet worden, de gitaarpartijen en vocalen anders geplaatst moeten worden, en de snare/clap op de 2 mist natuurlijk, wat er alles bij elkaar voor zorgt dat de bestaande versie nèt geen echte disco is...

Uw titel hier, ja

Even wat dingen uit mijn hoofd smijten, anders word ik echt gek hier.

Ik weet het, ik ben vaak laat met het ontdekken van bepaalde levensmiddelen, maar ik heb kortgeleden dankzij Patrolling season 1 episode 5 Maple Syrop ontdekt (of Ahornsiroop), en wel een grade B bio-organic versie. Waanzinnig lekker èn gezond spul mensen. Kan in havermoutpap, met brinta, op brood, whatever. Ben je een jult.net fan? En kende je Patrolling en rantspeak nog niet? Dan klopt er iets niet. Rantmedia is the bomb. Jammer voor de mensen met dial-up modems, want de high quality video-downloads zijn de files die je wilt zien. Ook zéér aan te raden is Sean Kennedy's TV show 2, waarin rond 1:18 een interview met een leuke sat-tv hacker te zien is.

En, mijn favoriete mxstream euronet amsterdam-zuid abonnee; Hoe horny was jij vrijdag (die laatste hete dag van het jaar), dat je tussen 13 en 15 uur wéér ruim een uur lang jult.net hebt zitten plunderen? Vergeet niet dat al je stappen worden gelogged. Als jouw IP-adres hier gedetecteerd wordt gaan er namelijk sirenes af ;-)

Maddox is weer vanouds sterk met zijn zaak tegen web-censuur. Hij heeft alwéér gelijk. Ook jult.net wordt hier en daar reeds geblocked, trouwens. Belachelijk.
With the injustices of the world at our fingertips, genocide and civil war in Northern Africa, an AIDS epidemic sweeping through Sub-Saharan Africa, starvation, poverty, and crime occuring in every country around the world, terrorism finding its way into the backbone of society, civilians being slaughtered on a daily basis, God forbid there be a satirical Internet site!

Leuk, voor de man die even een mentale reset nodig heeft, na al die spam die ervoor heeft gezorgd dat je derde been onderhand uit je broekspijp over de grond sleept.

"Try to keep an open mind, but not so open your brains fall out."

Music mightier than the Sword

This screenshot shows something from the creation process of Death of Democracy (download here) by 37Hz (my cousin Hens). It mainly consists of skilfully timed ruthlessly cut-up parts from speeches by George W. Bush on top of modern music, making it a haunting collection of phrases and statements that show the true face of the Bush Administration:
Death of Democracy, For the American People, Discredit their narrow ideology.
Death of Democracy, For the American People, We will make this an age of war and misery.

In this track we can hear Bush demanding that "Progress must end!", telling us that "The return of tyranny is right and just" and "A civil society will cease to exist" but also explaining how he became the dictator that he is; "Killing, to achieve our goals. Killing, is necessary. Chaos, to achieve our goals. Chaos, is necessary."

It's tracks like this that need to be played and heard by everyone in the world, so please, by all means, do so! (Even if you think Kerry is a douchebag) It's all Open Source Audio, just like its explosive predecessor 'Acting With Force' featuring Bill Clinton, which you can still get from here.

Of course, Death of Democracy isn't the first and only Bushwhacking project, but let's just hope it will be the last one necessary...

Copyright

Ben L. on Mon, 13 Sep 2004 11:31:26 +0200 typed:

> Het copyright behoort toe aan de maker van het werk.
>
> Musea, internet en technische details doen daar helemaal niets aan af.
>
> Echt niet.

Volgens mij ligt het niet zo simpel.
Meisje maakt een foto. Meisje denkt; "Wat een mooie foto heb ik gemaakt, die wil ik aan anderen laten zien!"
Meisje upload de foto naar photosig.com zodat de hele wereld haar foto kan zien.
Jongen aan de andere kant van de wereld ziet foto, en denkt; "Wat een mooie foto heeft zij gemaakt, ik vind dat meer mensen moeten zien dat zij mooie foto's maakt!"
Jongen plaatst haar foto op zijn site, met een link naar de herkomst ervan. Meisje vindt het leuk, is gecomplimenteerd, maar photosig.com zegt: "U mag haar foto niet publiceren op uw site, want iets met copyrights bla bla bla u bent een crimineel, een dief en u heeft geen enkel respect voor copyrights!"

Nog een mooi voorbeeld;

Ik heb in 1994 een lettertype gemaakt, from scratch, het is dus MIJN creatie, MIJN bouwsel, en ALLE rechten ervan liggen dus bij mij, de maker ervan. Vervolgens print iemand een brief in mijn lettertype uit en stuurt die aan bekenden, zonder in die brief te vermelden dat de letter "copyright J.B. Thyssen" is. Ook zie ik een bedrijf dat mijn letter als basis heeft gebruikt voor een nieuwe letter, en men was zo netjes om er ongevraagd mijn voornaam aan te verbinden (zie hier). Hoor je mij dan zeuren? Nee. Waarom niet? Omdat ik het lettertype op internet ter download aanbied en vind dat mensen van mijn kunstwerkje mogen genieten. Heb ik het gemaakt omdat ik er geld voor wilde krijgen? Nee; Ik heb het gemaakt omdat ik het wilde maken, de drang had het te maken, en het leuk vond om te maken.

En ik denk dat daar de essentie van het copyright 'probleem' zit;

Mensen zien andere mensen die heel erg veel geld lijken te hebben verdiend aan iets wat ze leuk lijken te hebben gevonden om te maken, en denken: "Ik wil ook rijk zijn, dus dat ga ik ook doen!" (ook al kunnen ze het vaak eigenlijk niet eens) Vervolgens denken ze dat hun creaties geld MOETEN opbrengen, ook al waren ze niet gemaakt met als doel iets moois te maken, maar met als doel er geld mee te verdienen. Dus wat doen ze? Ze gaan 'op hun rechten staan', door allerlei vreemde constructies de wereld in te gooien, en alles daar aan op te hangen. Toverwoord "copyright". Een soort doodsteek van de eerlijke kunst en creativiteit.

Je kunt mijns inziens onmogelijk publicatie van muziek gelijk gaan trekken met de publicatie van foto's op internet (om maar wat te noemen). En onmogelijk alle rechtenquesties tussen musea en internet over 1 kam scheren. Zo werkt 't gewoon niet. Of de maker van een foto het copyright over de foto heeft, ja, wat kan een bezoeker van een site dat nu schelen? Als die foto de bezoeker bijkans OPGEDRONGEN wordt heeft de maker van de foto helemaal NIETS meer te zeggen over die rechten,
de foto is namelijk ongevraagd op harddisk geplaatst en ook ik heb de foto daar gevonden...