Pijnlijk verstand

Gelukkig, die kaak van mij wordt alweer langzaam dunner. Het verhaal is alsvolgt:
Ik zou naar mijn tandarts, op de middag van de verkiezingen, om een gaatje te laten vullen.
Dat gaatje bleek inmiddels een gat te zijn, en zich te bevinden in mijn linker onder verstandskies, "de 3-8" zoals dat heet. Ik had al mijn verstandskiezen gewoon, omdat ze bij mij perfect waren, en nog een functie bleken te hebben ook (ik bleek er nog mee te kauwen). Dus mijn tandarts, Paul van der Pas, zag nooit een motief ze eruit te laten trekken, en ik ook niet. Wel zitten ze ver achterin, dus poets je ze sowieso minder als je even niet oplet, en dus worden ze dan 'een gevaar'. Enfin, op de dag van de verkiezingen besloot ik op advies van de vervangende tandartse (Paul is ziek) dat ze die kies met het gat eruit mocht trekken. Me niet beseffend wat dat allemaal in zou houden. Voorlichting hieromtrent was niet echt super trouwens, maar goed, ze was net op die plek aan het werk, en deed ook maar haar best nietwaar? Ze pakt de tang erbij, trekt aan de kies en welja: die zegt krak, precies tegen het bot aan bleef de wortel ervan nog zitten! dat werd dus de kaakchirurg, want hierop kreeg zij niet genoeg grip.
Volgende ochtend vroeg moest ik dus op het amc verschijnen, na de avond ervoor (met pijnstiller op) tot half 3 's nachts gewerkt te hebben vanwege de verkiezingen. De kaakchirurg, een aardige vakman, Horsthuis, hoorbaar afkomstig uit Twente, besprak het gebeuren met mij en legde uit dat het slim was om maar meteen de verstandskies erboven ook te trekken, want anders kon die wel eens doorgroeien vanwege missende tegendruk. En zo kwam het dat ik nu met Ibuprofene bruis-zakjes (BRUFEN 600 mg met sinaasappelsmaak) de week doorbreng. Wat een geweldig gevaarlijke uitvinding, om pijnstillers lekker te laten smaken. Maar ik ben altijd voorzichtig geweest met pillen en medicijnen, ik moet geen chemicaliën in mijn lijf, dus ook nu neem ik niet meer dan nodig is.

Handig allemaal, als je net die date hebt met dat lieve meisje. Maar ja, that's life, right? Ik voel me ongeveer zoals deze track aardig weergeeft.
Een normaal iemand had zich allang overspannen verklaard. Heb ik dan ook gedaan, sort of.
;-)

Bad timing

The story of my life:
Now that they pulled two of my wisdomteeth (or what you may call it), I have a company dinner, the country has elections, people call in sick so that I need to replace them, the weather is beautiful and I should not sit in the sun according to dentist surgeon guy, and I need to cancel dates and appointments because I look like a sit-com-character with my jaw twice its normal size. Humph.

Fakir-ride

Voor mensen die in Amsterdam centrum wonen is 1 mei op de fiets tegenwoordig gelijk aan een fakir-ride. Waarom het nodig is weet ik ook niet, maar elk jaar ligt er meer glas op straat. Valt echt op, bedoel ik, dat het steeds meer wordt. Gaat samen met het gemiddelde asociale neanderthaler-gedrag van de jeugd. De dingen waar ik me het meest aan erger op koninginnedag; Dronken mensen, die vieze wiet-lucht overal en die verwende amsterdamse jeugd die teveel pilletjes heeft geslikt, of nog slikt, allemaal praatjes, allemaal agressief, allemaal vervelend en asociaal. En dan zie ik mezelf nog als young at heart, kun je nagaan.